Jesse van Doren als spreker inhuren

Jesse van Doren als spreker inhuren

Helpt bedrijven groeien met slimme en innovatieve toepassingen.

Innovatie is vooruitgang.”

Biografie

Jesse van Doren is enthousiast over de toekomst en nieuwe technologieën. Hij bevindt zich in het middelpunt van de technologie-hausse. Op 11-jarige leeftijd richtte hij zijn eerste 'innovatiebedrijf' op, inmiddels heeft hij voor meer dan 350 organisaties gewerkt in tal van verschillende sectoren en is hij een graag geziene gast bij bedrijven als Google en Microsoft, ook Nederlandse ministeries weten hem maar al te graag te vinden voor zijn advies. 

Jesse is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van thema's als: Internet of Things, Smart City, Data-gedreven Marketing, Big Data, E-commerce, Artificial Intelligence, Voice, 5G, Blockchain, Security, Smart Grids en Autonomie op de werkvloer. Als jonge enthousiaste ondernemer, krijgt hij bij veel bedrijven een 'kijkje in de keuken'. Doordat Jesse van zoveel onderwerpen verstand heeft, maakt dit dat Jesse een veelgevraagd spreker is, omdat hij grote trends weet te vertalen naar praktische voorbeelden hoe dit jouw organisatie kan raken.

Jesse vindt het leuk om niet te alleen te praten over de toekomst, maar vooral er zelf ook aan mee te werken. In het Digitale Tijdperk gaat alles sneller. We moeten op de bal spelen. Silo’s afbreken. Plannenmakerij minimaliseren. Maar vooral doen en leren. Fouten durven maken. Dat probeert hij keer op keer ook zijn opdrachtgevers duidelijk te maken en met succes: zo wist Jesse dankzij de inzet van data een lokaal verkeersprobleem op te lossen voor de provincie Gelderland, wat resulteerde in een miljoenenbesparing en groeide een Tesla leasemaatschappij dankzij zijn inzet met maar liefst 800% in het eerste jaar. “Als je verschillende data en mensen met elkaar verbindt, dan ontstaan er mooie dingen.” Jesse ziet dit keer op keer onder zijn neus gebeuren.

Jesse is de oprichter van Tomorrow, een wereldwijde community waarmee duizenden ondernemers uit 20 landen met elkaar kunnen discussiëren en samenwerken om het ondernemerschap in hun eigen land te bevorderen. Hij is constant op zoek naar nieuwe kansen, in de tv-serie 'Jesse zoekt Uitblinkers', reisde hij door heel het land om de snelstgroeiende bedrijven in Nederland te interviewen en te ontdekken wat hen zo succesvol maakt.

Naast zijn keynote-presentaties waarin hij mensen inspireert, biedt hij ook diverse workshops aan waarin hij de interactie zoekt met zijn publiek. Het landschap van het bedrijfsleven is snel aan het veranderen, en daarom is het belangrijk om nieuwe en betere manieren te vinden om samen te werken. Stel je moet samen met een team aan de slag met een nieuwe opdracht. Zou je dan niet willen weten wie energie krijgt van de big-picture-strategie discussies en wie deze juist frustrerend vindt? 

Jesse pleit ervoor dat mensen naast functietitels, voortaan ook denkrollen toegewezen krijgen, maar dan wel gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Ook wordt hij vaak gevraagd, om op een luchtige manier met het publiek in gesprek te gaan over werkstress en of je wel op je plek zit binnen de huidige organisatie. Dit doet hij altijd met een knipoog naar technologie: zo is middels tikgedrag tegenwoordig al te voorspellen of iemand tegen een burn-out aanloopt.

Verkorte omschrijving

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Internet of Things, Innovatie, Smart City, Growth Hacking, Marketing, Big Data, AI, Design, Ideation en Management.

Talen

Engels, Nederlands

Tarief

Vanaf €1750,-

In te huren als

Spreker Dagvoorzitter Presentator

Onderwerpen

Maatschappij Bedrijfsleven Bedrijfsleven & Management Ondernemen Innovatie & Trends Technologie & ICT Big Data Economie & Financien

Interview

Wat was je eerste baantje?

Bedrijven helpen met hun websites en marketing te verbeteren.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Het openen van een eigen kantoor en de verdubbeling van het aantal medewerkers in 2018 om verdere groei mogelijk te maken.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Er is dan sprake van een vergaande automatisering. Artificial intelligence, virtual reality en augmented reality zijn dan volwassen geworden en niet meer weg te denken. De techniek rondom Internet of Things is dan geperfectioneerd en maakt het leven veel eenvoudiger we zijn dan voorbij de ‘hype-cycle’. Privacy wordt minder.

Voor wie heb je grote bewondering?

Steve Jobs

Wat weet niemand van je?

Fervent pizzafan. Wanneer er pizza's zijn op een evenement word ik extra enthousiast.

Twitter