Jetteke van Lexmond als spreker inhuren

Jetteke van Lexmond als spreker inhuren

Fashion editor, Creative Director

Don't dream your life, live your dreams!”

Biografie

Als fashion editor Jetteke van Lexmond slechts in een paar zinnen omschreven zou mogen worden, zou dit op het volgende neerkomen. Ze is creatief, gedreven en gepassioneerd en staat voor de chique en esthetische vrouwelijke look. Jetteke is zeer energiek en een perfectionist en heeft de sterke overtuiging dat alle vrouwen er krachtig en zelfverzekerd uit kunnen zien. Vanwege haar vooruitkijkende ‘fashionvisie’ en continue drive om haar capaciteiten naar het hoogste level te duwen, is Jetteke uitgegroeid tot één van de beste in haar vakgebied.

Jetteke heeft zowel nationaal als internationaal haar stempel gedrukt in de modewereld en heeft met enkele van de meest getalenteerde mensen in de industrie gewerkt, zoals onder andere Arthur Elgort, Marc de Groot, Paul Bellaart en Phillipe Vogelenzang. 

Jetteke’s roots maakte haar tot wat ze nu is. Zo jong als ze was, opgroeiend in een klein dorp in de warme omgeving van een close, vrijgevochten familie, was ze altijd een ontdekkingsreiziger en heeft zij reizen gemaakt naar onder andere Zuid-Amerika, Azïe en India. Tijdens deze reizen besefte zij dat grenzen niet bestaan en dat je de open geest moet koesteren. Dit werd haar mantra en is een grote inspiratiebron voor haar werk.

Nadat zij afstudeerde aan de Amsterdam Fashion Academy, werd ze benoemd tot fashion editor bij een groot weekblad, waar ze de kneepjes van het vak leerde. De jaren daarna heeft zij gewijd aan de lancering van ELLE Girl en GLAMOUR Magazine in Nederland, wat een droom was die uitkwam. Hier schoot zij de eerste covers van Doutzen Kroes en Behati Prinsloo. Ook Lara Stone was een van de begeerde modellen waarvan zij de styling deed. Zowel ELLE Girl als GLAMOUR hebben verschillende prijzen gewonnen en GLAMOUR werd een van de grootste en meest succesvolle maandelijks verkopende tijdschriften in de Nederlandse modeblad industrie. 

Als freelance fashion editor en conceptontwikkelaar wordt haar creatieve reikwijdte verbreed doordat ze haar gepassioneerde editorials voor modebladen als VOGUE Nederland & MARIE CLAIRE met nationaal en internationaal commercieel werk, tv-producties en red carpet dressing combineert. De nieuwste ambitieuze toevoeging aan haar profiel is de creative director’s rol die zij vervult bij het maken van een luxe juwelen collectie met haar zus Lieke van Lexmond voor LEXMONDvsLEXMOND for ROYAL ASSCHER Diamonds.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Fashion, styling, fashionmagazines, ondernemen

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf €2450,-

In te huren als

Spreker Panellid Presentator Dagvoorzitter

Onderwerpen

Maatschappij Lifestyle & Health Ondernemen

Interview

Wat was je eerste baantje?

Ik groeide op in een dorp waar veel fruittelers hun bedrijf hadden. 'Kistjes papieren' was mijn eerste baantje en ook paste ik bijna iedere dag op kinderen. Zo verdiende ik al vanaf mijn 13de mijn eigen zakgeld…

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Ik hoop dat er nog vele mogen komen maar: letterlijk en figuurlijk met een dreamteam (Doutzen Kroes, Paul Bellaart & Mo Karadag) op de magic mountain NEMRUT staan voor VOGUE in Turkije was heel speciaal en het lanceren van onze eigen juwelen lijn LEXMONDvsLEXMOND for ROYAL ASSCHER is ook een hoogtepunt.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Tijdschriften zullen altijd blijven bestaan. Er zullen er veel minder zijn, dat wel, maar mensen die iets bijzonders en unieks presenteren zullen altijd een podium hebben. Ik geloof dat het vakgebied waar ik werkzaam in ben altijd vooruitstrevend zal blijven en vol inspiratie en de nieuwe media zal blijven verrassen.

Voor wie heb je grote bewondering?

Grote bewondering heb ik voor mijn moeder. Ze is sterk, lief, heeft een groot hart en heeft ons met mijn vader heel veel fundament gegeven. Ze zijn de wortels van ons bestaan. In de mode: Diana Vreeland voor haar Larger then Life visie. Carlyne Cerf de Dudzeele voor de fun, kracht en passie die zij aan de mode geschiedenis toevoegt, en Carine Roitfeld voor haar parisine sexy maar oh zo classy look en dat ze er nog steeds staat na haar vertrek bij VOGUE Paris. Als designer vind ik Azzedine Alaia een groot voorbeeld, hij is de koning van creatie. Phoebe Philo bewonder ik van moeder tot moeder, ze is sterk, heeft een geweldige stijl en haar ontwerpen zijn heel draagbaar maar oh zo esthetisch.

Wat weet niemand van je?

Dat ik gek ben op taartjes en chocolade en daarom nooit size 0 zal worden ;)