Vakgebied

Ondernemerschap
Inspiratie
Motivatie

Thema's

Leiderschap
Sport & Motivatie
Ondernemerschap

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Vanaf € 2.750

Biografie

Biografie

John van Zweden is te boeken als spreker en geeft lezingen over de onderwerpen ondernemerschap, sport & motivatie en leiderschap. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

John is mede-eigenaar van Swansea City. Swansea City is opgeklommen vanuit de laagst betaalde voetbalafdeling tot de Premier League. Recentelijk verkocht hij een groot deel van zijn aandelen en is hij door de nieuwe eigenaren gevraagd om een bestuursfunctie te bekleden. Naast mede-eigenaar van Swansea City en eigenaar van de grootste behang en woninginrichtingswinkel van Nederland, heeft John van Zweden drie verschillende ondernemingen.

In 2002 heeft John met een aantal lokale supporters de voetbalclub Swansea City gered door de eigenaar uit te kopen. Vanaf dat moment is de voetbalclub uit Wales opgeklommen van de onderste plaats in de laagste betaalde voetbalafdeling tot de Premier League. In het eerste seizoen 2012/2013 speelde Swansea City met verfrissend voetbal mee in de top van de Premier League. In datzelfde seizoen wonnen zij de League Cup waardoor zij in seizoen 2013-2014 in de Europa League konden spelen.

Naast het mede-eigenaarschap van Swansea City heeft John op zijn 20ste de verf- en behangwinkel van zijn vader overgenomen en uitgebouwd tot de grootste behang- en woninginrichtingswinkel van Nederland. Het leverde hem landelijke bekendheid op als ‘de behangkoning’. Ook bezit hij nog een reclamebedrijf waar reclameborden worden gemaakt, textiel wordt bedrukt en belettering van auto’s worden uitgevoerd. Daarnaast is in oktober 2013 zijn biografie ‘Behangkoning in de Premier League’ uitgekomen waarin het bewogen leven van John van Zweden wordt beschreven.

Met zijn presentaties inspireert hij als geen ander over ‘ondernemen’ met Haagse humor.

Lees meer
Behangkoning in de Premier League
John van Zweden Sprekershuys
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer