Vakgebied

Leiderschap
Bestuur en economie
Internationaal zakendoen
Economie
Politiek
Onderwijs
Bestuur, Beleid en Politiek
Europa
Onderwijs & ondernemen

Thema's

Leiderschap
Mens & Maatschappij
Bestuur, Beleid & Politiek

In te huren als

Talen

Engels

Tarief

Vanaf € 85

Biografie

Biografie

José Manuel Barroso is voorzitter van Goldman Sachs International. Hij kwam in 2016 bij Goldman Sachs na een spraakmakende carrière in de EU en de Portugese politiek.


In 1999 werd José ManuelBarroso gekozen tot president van de Portugese Sociaal-Democratische Partij en werd hij de leider van de oppositie. In 2002 werd hij verkozen tot premier van Portugal en in 2004 werd hij voorgedragen als voorzitter van de Europese Commissie. José Manuel Barroso bleef twee jaar voor vijf jaar in het voorzitterschap, waar hij een invloedrijke rol speelde bij de goedkeuring van het Verdrag van Lissabon, als reactie op de financiële crisis en de opneming van nieuwe leden in de Europese Unie, aangezien de EU van 15 naar 28 landen ging tussen 2004 en 2014.


Namens de EU ontving José Manuel Barroso in 2012 de Nobelprijs voor de vrede en hield hij samen met de voorzitter van de Europese Raad het dankwoord.


Barroso's academische posities waren onder meer gastprofessor aan de Georgetown University. Meest recentelijk was hij gasthoogleraar Internationaal Economisch Beleid en beleidsmedewerker aan de Woodrow Wilson School en aan Princeton University.

Lees meer
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer