Kim-Lian van der Meij als spreker inhuren

Kim-Lian van der Meij als spreker inhuren

Presentatrice, zangeres, actrice, stem actrice, kinderboekenschrijfster

Alles in het leven is mogelijk, hoe onmogelijk het ook lijkt!”

Biografie

Al 15 jaar lang is Kim-Lian zeer actief en succesvol in de entertainment industrie. Zowel op televisie als in de muziekindustrie en in het theater is zij niet meer weg te denken.

Kim-Lian, geboren in Nederland, komt uit een zeer muzikale familie en heeft daarmee de entertainment met de paplepel ingegoten gekregen. Op jonge leeftijd bracht ze internationaal haar eerste singels en albums uit, waarmee ze een aantal hits scoorde en talloze optredens verzorgde in zowel binnen- als buitenland. Na de vooropleiding aan de Amsterdamse particuliere Toneelschool kreeg ze verschillende rollen in TV series waaronder 'Kees & Co' (RTL4) en de serie 'Onderweg naar Morgen' (BNN), 'Bon Bini Beach' (Yorin) en 'Fashion Planet' (NET5). Daarna zette Kim haar eerste stappen op het toneel. In maar liefst tien (hoofd)rollen in uiteenlopende musicals is Kim-Lian één van de grootste sterren in de musical wereld. Hoofrollen in producties zoals Shrek de Musical, Legally Blond en Footloose brachten Kim-Lian maar liefst 7 nominaties voor beste actrice.

Naast haar acteerwerkzaamheden presenteerde Kim-Lian voor de publieke omroep AVRO. Via programma’s zoals 'Junior Eurovisie Songfestival' en 'Love4ever' werd Kim-Lian het gezicht van het grote amusement met presentaties voor onder andere 'Sta Op Tegen Kanker', 'Strictly Come Dancing' en het prestigieuze 'Gouden Televizier Gala'.

In 2014 maakte Kim-Lian de overstap naar de commerciële zender SBS6 waar zij het vaste gezicht werd van het dagelijkse entertainment programma 'Shownieuws' en de ‘leading lady’ voor het grote amusement. Presentaties van kijkcijfer hits zoals 'Sterren Springen' maakte haar tot een vast gezicht van de zender en van de televisie in Nederland.

In het najaar van 2014 was Kim-Lian als presentatrice te zien in 'Het Geheim van een Goed Huwelijk' en van het John de Mol/Talpa format 'Beat-It'. In 2015 is Kim-Lian in de programma’s 'Popster' en 'Nationale Tweelingen Test' te zien.

Verder heeft Kim-Lian in 2014 meegespeeld in de nieuwe Johan Nijenhuis film ‘Apestreken’. Waarvoor de release in het voorjaar van 2015 gepland staat.

Naast haar zang, acteer en presenteer carrière heeft Kim-Lian in samenwerking met Gitta Spee ook twee kinderboekjes geschreven, genaamd ‘Dierendorpje’ en ‘Dierendorpje in rep en roer’. 

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Muziek, presentatie, media, entertainment

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Dagvoorzitter Presentator Interviewer Performer

Onderwerpen

Lifestyle & Health Maatschappij Kunst & Cultuur

Interview

Wat was je eerste baantje?

Kerstbomen verkopen op het tuincentrum van mijn vader. Daarnaast heb ik op de vleeswaren en kaasafdeling gewerkt bij de Albert Hein.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Presentatie van het Gouden Televizier ring gala, nominatie voor de Talent award, het winnen van de Gouden Stuiver voor Beste kinderprogramma, 7 nominaties voor Beste Vrouwelijke hoofdrol in een musical.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Nog steeds doen wat ik leuk vind: acteren, zingen, dansen, schrijven en presenteren.

Voor wie heb je grote bewondering?

Ik ben een grote fan van mannen met humor en vakkennis. Bijvoorbeeld Carlo Boshard en Jan Jaap van der Wal.

Wat weet niemand van je?

Dat hoeft ook niemand te weten!

Twitter

  • @kimlianvdmeij Nu. #magikjullieomazijn ❤️ @SBS6
  • @kimlianvdmeij Straks het ontroerende verhaal en tevens de hartverwarmende zoektocht van Coby en Ruud. #magikjullieomazijn ❤️ Coby… https://t.co/ls7D2XADv4
  • @kimlianvdmeij Wat lief. Dank 🤗 https://t.co/oi6h0sDXsK
  • @kimlianvdmeij 😂😂😂😘 https://t.co/7LfcK57OdH
  • @kimlianvdmeij Pppsst papa's en mama's , de vrolijkste #Sinterklaasliedjes kun je ook mét beeld beluisteren/bekijken👀👂 👇… https://t.co/UMhgC9kwKX

Boeken

Dierendorpje

Niet ver hier vandaan ligt het Dierendorpje. Daar wonen de familie mui...

Bestel