Vakgebied

Thema's

Leiderschap
Mens & Maatschappij
Ondernemerschap

Talen

Nederlands
Engels
Duits
Spaans

Tarief

Vanaf € 1.900

Biografie

Biografie

Madelon Eelderink is koploper in de toepassing van Participatief Actieonderzoek (PAO) voor het aanpakken van complexe maatschappelijke uitdagingen. Met haar bedrijf SEVEN SENSES streeft ze wereldwijd naar het versneld behalen van de Sustainable Development Goals door diverse belanghebbenden rondom een vraagstuk op een andere manier met elkaar te laten samenwerken en gebruik te maken van -onder andere- wat we in overvloed hebben op de wereld: mensen. Met PAO faciliteert zij de ‘Community-up’ co-creatie van innovaties, oplossingen en actieplannen die passen bij de behoeften en belangen van alle betrokkenen.

-

Haar fascinatie voor en ambities met PAO zijn in 2008 ontstaan tijdens haar eerste PAO in een afgelegen bergdorp in Guatemala naar preventie van hygiëne-gerelateerde kindersterfte, voor haar afstuderen International Public Health (VU Amsterdam). Onder haar begeleiding wisten dorpsbewoners en anderen betrokkenen dit complexe probleem met lokale middelen aan te pakken op manieren die ieder afzonderlijk nooit had kunnen bedenken en ontstond onder hen een duurzame samenwerking die ook op andere domeinen tot bijzondere resultaten leidde.

-

Sinds 2013 voeren Madelon en haar team wereldwijd PAO uit op diverse onderwerpen, zoals duurzame ontwikkeling, natuurbescherming en volksgezondheid en begeleidt zij actieonderzoekers in diverse landen. Ook in Nederland voert zij met haar team PAO uit en begeleidt zij PAO’s, met name in de gezondheidszorg, gemeenten, organisatie en bedrijven, het sociale domein en de energietransitie. Madelon is veelgevraagd trainer en spreker op het gebied van PAO en community-up co-creatie en wordt gewaardeerd om haar inspirerende, enthousiaste en soms hilarische verhalen en voorbeelden uit de praktijk.

-

Momenteel voert Madelon een PhD onderzoek uit aan de Universiteit Utrecht naar de manier waarop PAO ingezet kan worden om complexe duurzaamheidsproblematiek aan te pakken.

-

Madelon is te boeken als spreker en geeft lezingen over de onderwerpen Participatief Actieonderzoek, interculturele communicatie en het triggeren van briljante ideeën. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden

Lees meer
Het stikt van de kansen. Gebruik al je Senses om er een succes van te maken!
Schermafbeelding 2020 09 15 om 15 13 13
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer