Marc de Hond als spreker inhuren

Marc de Hond als spreker inhuren

Presentator, dagvoorzitter, motivator, schrijver

Hij heeft zoveel zelfspot dat hou je niet voor mogelijk”

– Ali B. over Marc de Hond (in De Wereld Draait Door)

Biografie

Marc de Hond is een inspirerend spreker. Hij vertelt bevlogen en vol humor over zijn loopbaan, die hem bracht van succesvol internetondernemer tot radio dj, tv-presentator en speler van het Nederlands rolstoelbasketbalteam. Hij schreef het boek 'KRACHT' over hoe zijn leven veranderde nadat hij een dwarslaesie kreeg. Die periode leerde hem omgaan met verandering en het accepteren van tegenslag.

Marc is een doorzetter die nieuwe uitdagingen met beide handen aanpakt. Hij draagt zijn bevlogenheid graag over aan zijn publiek. Als hij een doel in zijn hoofd haalt, dan gaat hij er vol voor om het te bereiken: “Wat is het ergste dat kan gebeuren? Dat iets mislukt? Nou en?”

Volgens Marc bezit ieder mens de KRACHT om zich aan te passen aan nieuwe situaties. Hij ontdekte deze kracht tijdens zijn revalidatie nadat hij een dwarslaesie kreeg in 2002. “Ik bleek mentaal en fysiek in staat tot dingen, die ik vooraf nooit had kunnen vermoeden.” Het duurde een aantal jaar om zijn nieuwe leven een plek te geven: “Ik heb goed leren omgaan met tegenslag, dat hoort nou eenmaal bij het leven. Ik kijk naar wat ik wel kan, en niet meer naar wat ik niet meer kan.”

Sindsdien is Marc niet te stoppen. Momenteel is hij te zien bij de NOS in hun Paralympische verslaggeving, en heeft hij dit jaar zijn 3e theater tour: ''Voortschrijdend inzicht'' wat gaat over het omgaan met veranderingen. Eerder veroverde hij de theaters met 'De LULverhalen' (waarin hij luchtig en vol humor sprak over liefde, seks en eigenwaarde), ‘Scherven Brengen Geluk’ (over acceptatie en omarming van tegenslag) en heeft hij getourt met zijn programma ‘Wie bang is, krijgt ook klappen’ (over het overwinnen van angsten). Hij schreef het kinderboek “De Fantastische Scheve Toren van Pisa’ en speelde vier jaar in het Nederlands rolstoelbasketbalteam.

Marc is een uitstekende motivator en een ervaren presentator en dagvoorzitter. Daarnaast kan hij – vanuit zijn persoonlijke ervaring – spreken over acceptatie, omgaan met tegenslag, de preventie van medische fouten en patiëntveiligheid, werken en leven met een handicap en toegankelijkheid.

Waarom zou je Marc moeten boeken?
Marc de Hond probeert met de combinatie van humor en optimisme veel sfeer in de zaal te brengen. Deze sfeer geeft de lange zit een positieve draai met een knipoog.

Wat is de impact van Marc?
Marc zet de mensen echt aan het denken, vooral over de dingen die vóór de lezing heel moeilijk leken. Hij laat zien dat het in de praktijk eigenlijk best wel meevalt. Tijdens zijn lezing weet hij je over je angst heen te zetten om dingen te veranderen en leert hij je dat je een hele steile klim kunt maken. Een verandering biedt heel veel kansen. Door de lezing en het boek van Marc gaan er heel veel deuren voor je open.

Te boeken sessies
Scherven brengen geluk:
In deze lezing vertelt hij hoe het krijgen van een dwarslaesie hem uiteindelijk heel veel geluk heeft gebracht. ‘Geluk’ en ‘omgaan met veranderingen’ zijn hierin de hoofdonderwerpen.

Voortschrijdend inzicht:
Deze lezing gaat over het fenomeen ‘verandering’, veel mensen dromen van nieuwe veranderingen, maar we laten ons vaak tegenhouden door obstakels. Marc legt uit hoe je een verandering kan doorvoeren.

Overwinnen van angsten:
Vroeger was Marc heel bang, nu heeft hij geleerd zijn angsten te overwinnen en dat deelt hij graag met het publiek!

Toegankelijkheid:
Maatschappelijk verantwoordt ondernemen, hoe doe je dat? En wat zijn de voordelen? Deze lezing zal een echte eyeopener zijn. Het is een toegankelijk verhaal waarin wordt vertelt hoe je een begin kan maken met veranderingen met de uitleg waarom je dit wil.

Medische misser:
Miscommunicatie kan grote gevolgen hebben. Hoe houd je je aan de protocollen? Hij deelt zijn ervaringen en laat zien wat de impact is.

'Marc heeft het dagvoorzittersschap super opgepakt. En ook zijn optreden is heel goed ontvangen. De samenwerking was erg leuk. In de voorbereiding was hij goed bereikbaar en dacht ook met ons mee. Tijdens het event ging het ook goed, we konden zelfs ‘a la minute’ in het programma switches maken en dat werd allemaal prima door Marc opgevangen. Samengevat: we zijn zeer tevreden over zijn optreden en kunnen hem ook van harte aanbevelen bij andere events.' - Dominique Reep, UWV

'Op een open en toegankelijke manier en met de nodige humor ging Marc in op wat hem overkomen is, de nu blijvende relatie met zijn rolstoel,  hoe je omgaat met de issues die daarbij komen kijken en vooral ook hóe je positief tegen zaken aan kunt blijven kijken. Achteraf gaven leerlingen aan onder de indruk te zijn. Levenslust en optimisme: het zien van kansen en mogelijkheden i.p.v. moeilijkheden. Marc werd begeleid door een buddy (een leerling) die ook zelf enigszins weet 'hoe het werkt'  omdat ze gebonden zit aan het gebruik van stokken. Het Brabants Dagblad maakte er tijdens én na de Dag van Respect melding van. het Sint-Janslyceum en m.n. de leerlingen waren blij met de participatie van Marc. Voor herhaling vatbaar dus!' - Sylvia Hormann-Vorst, Sint-Janslyceum

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Preventie van medische fouten en patiëntveiligheid, werken en leven met een handicap, (rolstoel)toegankelijkheid, omgaan met tegenslag

Talen

Nederlands

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker Presentator Dagvoorzitter Panellid Interviewer

Onderwerpen

Sport Lifestyle & Health Maatschappij Cabaret & Entertainment Leiderschap Motivatie & Inspiratie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Assistent art director bij een reclamebureau (ik was 15).

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Spelen in het Nederlands rolstoelbasketbalteam & publicatie van mijn boek.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

De vraag is eerder: wat is mijn vakgebied over 10 jaar?

Voor wie heb je grote bewondering?

Hans van Mourik, met wie ik in het revalidatiecentrum lag. Ik ben verlamd vanaf mijn borst. Hij vanaf zijn nek.

Wat weet niemand van je?

Ik ben een open boek.

Twitter

Publicaties

Boeken

Kracht

Aangrijpend verslag van de gevolgen van een medische fout Marc is dj b...

Bestel