Vakgebied

Leiderschap
Teamwork
Communicatie
Loyaliteit
Opereren onder extreme omstandigheden
Leiderschap

Thema's

Leiderschap
Mens & Maatschappij
Strategie

In te huren als

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf € 3.500

Biografie

Biografie

Majoor Marco Kroon is de eerste militair sinds 1955 die is toegelaten tot de Militaire WillemsOrde, de hoogste militaire onderscheiding die Nederland kent. Koningin Beatrix sloeg hem op 29 mei 2009 tot Ridder en reikte hem de versierselen uit.

In 1989 begon Kroon zijn militaire loopbaan bij het Korps Mariniers. Hij werd onder andere uitgezonden naar Irak en Cambodja. In 1994 stapte hij over naar de landmacht. Na zijn opleiding begon hij in 1995 als groepscommandant bij het 17de Pantserinfanteriebataljon te Oirschot. Met deze eenheid vertrok hij in 1996 voor zes maanden naar Bosnië. In 1998 maakte hij de overstap naar het Korps Commandotroepen te Roosendaal en in 2000 vertrok hij weer naar Bosnië. Na deze missie vertrok Marco naar de KMA te Breda om officier te worden. Hierna keerde hij terug als pelotonscommandant bij het 17de Pantserinfanteriebataljon. In 2003 werd hij met deze eenheid uitgezonden naar Bosnië. Dit keer als pelotonscommandant in de Stabilization Force (SFOR) missie.

In 2004 keerde hij terug bij het Korps Commandotroepen te Roosendaal en vervulde diverse leidinggevende functies. Hij nam dit jaar deel aan de Stabilisation Force Iraq en werd driemaal uitgezonden naar Afghanistan (2005, 2006 en 2007). Van juli 2012 tot november 2013 was hij compagniecommandant bij het 17e pantserinfanteriebataljon Garderegiment Fuseliers Prinses Irene in Oirschot. Van november 2013 tot november 2014 was hij wederom werkzaam bij het Korps Commandotroepen in Roosendaal. Van begin 2014 tot medio augustus 2014 werd hij uitgezonden naar Mali in het kader van de VN missie Minusma. Op 3 november werd hij gepromoveerd tot majoor.

Momenteel is Marco werkzaam bij de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht. Hij heeft inmiddels drie bestsellers op zijn naam staan: ‘Leiderschap onder vuur’, ‘Danger Close’ en ‘Kroongetuige’.

Marco Kroon is te boeken als spreker en geeft lezingen over de onderwerpen leiderschap, teamwork, loyaliteit, strategie en communicatie. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
Train as you fight!
Marco Kroon header video sprekersprofiel
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer