Marco Kroon als spreker inhuren

Marco Kroon als spreker inhuren

Kapitein

Train as you fight!”

Biografie

Majoor Marco Kroon is sinds november 2014 trainer bij het Land Training Centre van de Koninklijke Landmacht. Hij is de eerste militair sinds 1955 die is toegelaten tot de Militaire Willems-Orde, de hoogste militaire onderscheiding die Nederland kent. Koningin Beatrix sloeg Kroon op 29 mei 2009 tot Ridder en reikte hem de versierselen uit.

Majoor Marco Kroon spreekt o.a. over: leiderschap, teamwork, communicatie, loyaliteit en opereren onder extreme omstandigheden. 

In 1989 begon Kroon zijn militaire loopbaan bij het Korps Mariniers. Hij werd o.a. uitgezonden naar Irak en Cambodja. In 1994 stapte hij over naar de landmacht. Na zijn opleiding begon hij in 1995 als groepscommandant bij het 17de Pantserinfanteriebataljon te Oirschot. Met deze eenheid vertrok hij in 1996 voor zes maanden naar Bosnië.

In 1998 maakte hij de overstap naar het Korps Commandotroepen te Roosendaal. In 2000 vertrok hij weer naar Bosnië. Na deze missie vertrok Kroon naar de KMA te Breda om officier te worden. Na de opleiding keerde hij terug als pelotonscommandant bij het 17de Pantserinfanteriebataljon. In 2003 werd hij met deze eenheid uitgezonden naar Bosnië. Deze keer als pelotonscommandant in de Stabilization Force (SFOR) missie.

In 2004 keerde hij terug bij het Korps Commandotroepen te Roosendaal en vervulde diverse leidinggevende functies. Hij nam in 2004 deel aan de Stabilisation Force Iraq en werd driemaal uitgezonden naar Afghanistan (2005, 2006 en 2007).

Van juli 2012 tot november 2013 was hij compagniecommandant bij het 17e antserinfanteriebataljon Garderegiment Fuseliers Prinses Irene in Oirschot.

Van november 2013 tot november 2014 was hij wederom werkzaam bij het Korps Commandotroepen in Roosendaal.

Van begin 2014 tot medio augustus 2014 werd hij uitgezonden naar Mali in het kader van de VN missie Minusma. Op 3 november werd hij gepromoveerd tot majoor.

Een lezing van Marco duurt doorgaans 45 minuten maar kan desgewenst aangepast worden. Hij geeft twee type lezingen:

Een lezing kan in beperkte mate aangepast worden indien een opdrachtgever dat wenst. Een professionele PowerPoint presentatie maakt deel uit van zijn lezing.

Afgelopen tijd heeft Majoor Kroon o.a. lezingen gehouden op Business Universiteit Neyenrode, businessnetwerk SuitClub, Spigthoff Advocaten, Allen&Overy, Inspire Masterclasses, Bouwsocieteit Via Latus, Commando Business Club, Ameronger Ondernemers Vereniging, Traumacentrum Midden-Nederland, Bureau Kramer en Van Dijk, Regionaal Ondernemers Contact, Studiekring Thomas More, DijkmansBergJeths Advocaten, BeckersBergmans Advocaten, IBM, ABN-AMRO en Van Delft Biscuits.

Zonder uitzondering zijn de reacties lovend. Enkele quotes van deelnemers: “indrukwekkend”; “ademloos zitten luisteren”; “onder de indruk van leiderschap en kameraadschap”; “we kunnen in ons bedrijf daar een groot voorbeeld aan nemen”, “eindelijk eens geen doorsnee lezing!”; “veel van opgestoken voor mijn eigen praktijk”.

“Kroon illustreert op zeer boeiende wijze dat vertrouwen, saamhorigheid en team spirit essentieel zijn in uiterst stressvolle situaties.”

“Als het om leiderschap gaat, is Marco Kroon één van de beste sprekers die ik recent gehoord heb.”

“Van begin tot einde wist Kroon de zaal te boeien met zijn indringende en persoonlijke verhaal. Verrassend genoeg valt er enorm veel inspiratie voor organisaties in een transitie uit te halen.”

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Leiderschap, teamwork, communicatie, loyaliteit, opereren onder extreme omstandigheden

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf €3250,-

In te huren als

Spreker

Onderwerpen

Leiderschap Maatschappij Strategie Motivatie & Inspiratie