Margriet Sitskoorn als spreker inhuren

Margriet Sitskoorn als spreker inhuren (1966)

Neuropsychologie en auteur

Zijn en Worden daar draait ’t om”

Biografie

Margriet Sitskoorn studeerde in jaren ’80 psychologie in Tilburg, met als specialisatie neuropsychologie. Zij promoveerde aan de Universiteit van Nijmegen binnen de ontwikkelingspsychologie. Ze volgde een vervolgopleiding in de klinische neuropsychologie aan het Henry Ford Hospital in Detroit, Verenigde Staten. Zij is BIG geregistreerd klinisch neuropsycholoog. 

Sitskoorn is hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Universiteit van Tilburg. Haar onderzoek richt zich op de relatie tussen hersenen en gedrag en spitst zich toe op hoe gedrag en omgeving, invloed op de hersenen uitoefenen en hoe men op deze manier de emoties, vaardigheden en het gedrag van gezonde mensen en patiënten kan beïnvloeden. Zo wordt er binnen haar team onderzoek gedaan naar hoe je de cognitieve vaardigheden van patienten met een hersenaandoening kunt verbeteren en voorspellen. Maar ook hoe je de prestaties van (top)sporters en (top)managers kunt verbeteren. Op basis van dit onderzoek worden er nieuwe trainings- en selectiemethodieken ontwikkeld voor de topsportwereld en het bedrijfsleven. Zij is een veelgevraagd spreekster en adviseur. Naast haar wetenschappelijke werk schrijft zij columns voor verschillende bladen, is zij een graag geziene gast bij tv programma’s zoals de IQ quiz, Jinek, Pauw en Van Liempt Live. 

Ook verschenen van haar hand de bestsellers; “Het maakbare brein”, “ Passies van het brein en “Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij”. Recent verscheen van haar IK², Ontwikkel de beste versie van jezelf, dat inmiddels ook een bestseller is.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Neuropsychologie, Ontwikkelingspsychologie, wetenschap

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker

Onderwerpen

Wetenschap Leiderschap

Interview

Wat was je eerste baantje?

Reclame folders langs brengen in de buurt.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Heb het hoogtepunt van carrière nog niet bereikt.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Voor al die mensen die tegen de verdrukking in blijven proberen om verandering ten goede in te zetten.

Voor wie heb je grote bewondering?

We zullen met veel meer methoden gebruik kunnen maken van de plasticiteit van de hersenen en zo ‘ t leven van mensen nog meer kunnen verbeteren.Daar heb ik bewondering voor.

Wat weet niemand van je?

Dat ik van kantklossen hou.

Boeken