Vakgebied

Technologie
Investeren
Start-ups
Diversiteit

Thema's

Leiderschap
Ondernemerschap
Business & Management
Strategie
Economie & Financiën
Innovatie & Trends
Spreker technologie
Persoonlijke ontwikkeling

In te huren als

Spreker

Talen

Nederlands
Engels
Duits
Frans
Spaans

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Marie Weijler (1991) is de enige Nederlandse vrouw die in hardware startups investeert. Hierdoor is ze altijd op de hoogte van de nieuwste robots, elektronica, chemicaliën en duurzame technologie. In 2019 werd ze als eerste Nederlander ooit door het Amerikaanse zakenblad Forbes opgenomen in de categorie 'Finance' van de Forbes 30 Under 30 lijst.

Op 27-jarige leeftijd trad Marie als eerste vrouw toe tot het investeringsteam van het Nederlands-Amerikaanse durfkapitaalfonds Cottonwood Technology Fund. Daarnaast is ze het eerste vrouwelijke directielid van LipoCoat, een nanotech en biotech bedrijf dat 15 prijzen heeft gewonnen. Marie is als vrouwelijke leidinggevende een uitzondering in de door mannen gedomineerde investeringswereld en de technologiesector. Hierdoor kan ze smakelijk vertellen over (het gebrek aan) diversiteit in het bedrijfsleven.

Marie is te boeken als spreker en geeft lezingen over de onderwerpen diversiteit, technologie en Venture Capital. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer