Martin Visser als spreker inhuren

Martin Visser als spreker inhuren (1971)

Journalist, columnist en econoom

Wees scherp, wees kritisch, wees recht voor z’n raap, maar neem jezelf niet té serieus!”

Biografie

Martin Visser is columnist en verslaggever bij De Financiële Telegraaf. Hij schrijft over macro-economische actualiteiten in Nederland en Europa. Daarnaast is hij columnist bij BNR De Wereld en economisch commentator bij EenVandaag.

Martin begon zijn journalistieke loopbaan, na een studie Economie, bij het weekblad Elsevier. Na twee jaar stapte hij over naar Het Financieele Dagblad. Daar schreef hij onder meer over de Nederlandse polder, sociale zekerheid, arbeidsmarkt en gezondheidszorg. Vier jaar lang was hij parlementair verslaggever voor het FD en volgde hij de verwikkelingen van Jan Peter Balkenende en Wouter Bos op de voet.
In januari 2008 verhuisde Martin naar Brussel. Als correspondent viel hij met zijn neus in de boter. Hij versloeg de bankencrisis, de economische crisis en de eurocrisis. Over het laatste onderwerp schreef hij het veelbesproken boek 'De Eurocrisis', een onthullend verslag van politiek falen. Bij terugkomst in Nederland, eind 2012, werd hij columnist bij het FD en algemeen verslaggever. In de zomer van 2013 maakte hij de overstap naar De Telegraaf. Hij werd het gezicht van De Financiële Telegraaf, kreeg een wekelijkse column en maakte sindsdien twee keer per week videobijdrages onder de naam DFT Visser Vindt. In 2014 heeft Martin wederom een boek geschreven 'De Kleine Piketty', samen met Wouter van Bergen.
Inmiddels is hij veelgevraagd voor radio en tv. Hij becommentarieerde de economische actualiteiten onder meer bij Nieuwsuur, De Wereld Draait Door, Buitenhof, Pauw & Witteman, Knevel & Van den Brink en EenVandaag.
'Martin Visser heeft de afgelopen jaren bewezen een autoriteit te zijn op dit gebied en ingewikkelde kwesties in duidelijke taal te kunnen becommentariëren.' - Jan Kriek, hoofdredacteur EenVandaag

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Economie, journalistiek, politiek, Europa

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf €2250,-

In te huren als

Spreker Panellid Dagvoorzitter Interviewer

Onderwerpen

Economie & Financien Bestuur & Beleid & Politiek

Interview

Wat was je eerste baantje?

Bezorger van de Amersfoortse Courant.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Het van nabij meemaken van de eurocrisis was een duidelijk hoogtepunt. Het leverde me veel nieuwe inzichten op over de interactie tussen economie, politiek en financiële markten. En het leidde uiteindelijk tot de publicatie van een boek over deze roerige periode. Zeker wil ik ook vermelden dat ik heel trots ben op mijn interview met Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank, als eerste Nederlandse journalist.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Op het terrein van de media verandert er zo ongelofelijk veel. Voor journalisten is dat alleen maar razend interessant, voor krantenbedrijven is het vooral erg ingewikkeld en spannend. Op het terrein van de economie ben ik heel benieuwd. De voorspellingen en doemscenario's buitelen over elkaar heen. Ik ben heel benieuwd welke economische ontwikkeling van de toekomst we nu nog totaal over het hoofd zien.

Voor wie heb je grote bewondering?

Romanschrijver Arnon Grunberg (vanwege zijn waanzinnige boeken), zangeres Wende Snijders (vanwege haar ongekende veelzijdigheid), acteur Jeroen Willems (helaas overleden, hij stopte ziel en zaligheid in zijn werk).

Wat weet niemand van je?

Ondanks mijn liefde voor goede boeken, highbrow films en intelligente muziek ben ik een heimelijke liefhebber van zoetige feelgoodmovies. Notting Hill en Moulin Rouge zijn absolute favorieten. Ik ken hele scènes woordelijk.

Twitter

  • @martinvisser @WSonneveld Dat kan niet. Je moet het wel uitgeven in het juiste jaar, anders raken de statistieken in de war.
  • @martinvisser RT @dorinde_m : Ja hoor, Fed verhoogt de rente naar 2,25-2,5%. Volgend jaar verwachten Powell en co. twee rentestappen, dat waren er eerst 3
  • @martinvisser Column: We zitten opgescheept met euro-puinhoop https://t.co/ifvbh95a3Q via @telegraaf
  • @martinvisser Doemscenario dreigt voor onze lonen https://t.co/PRrKh8fcTl via @Telegraaf
  • @martinvisser Italiaans begrotingstekort 2,4% i.p.v. afgesproken 0,9%. “DAT KAN ECHT NIET!” Begrotingstekort naar 2,04%. “Prima!”

Publicaties

Boeken

Die Krux mit der ISBN

Die ISBN-Agentur vergibt preiswerte ISBN-Kontingente nur nach Vorlage ...

Bestel

De eurocrisis

De eurocrisis 4e druk is een boek van Martin Visser uitgegeven bij Bus...

Bestel

Die Krux mit der ISBN

Die ISBN-Agentur vergibt preiswerte ISBN-Kontingente nur nach Vorlage ...

Bestel

De kleine Piketty

De kleine Piketty 1e druk is een boek van Wouter van Bergen uitgegeven...

Bestel