Menno Lanting als spreker inhuren

Menno Lanting als spreker inhuren

Spreker, auteur & innovator.

When the wind changes, some build walls, others build windmills.”

Biografie

Menno Lanting geldt als dé expert op het gebied van de impact van de snel veranderende wereld op leiderschap, innovatie en hoe wij werken. Hij is veelgevraagd spreker en adviseur. Meer dan 100.000 mensen lazen zijn bestsellers waaronder ‘Connect!’, managementboek van het jaar. Voor zijn boek ‘Olietankers en speedboten’ interviewde hij wereldwijd 100 inspirerende en innovatieve ondernemers. In 2017 verscheen zijn nieuwste boek ‘De disruptie paradox’ waarin hij een nuchtere kijk geeft op het modewoord disruptie en een heldere route naar vernieuwing schets aan de hand van aansprekende cases en praktische modellen. Eerder was hij bijna 10 jaar in diverse managementfuncties werkzaam voor het leiderschapsinstituut de Baak en succesvol internetondernemer.

Organisaties waarvan we dachten dat hun relevantie zich nog tot in decennia zou voortzetten, verkruimelen waar we bij staan. Consumenten en burgers zijn tegenwoordig zo goed met elkaar verbonden dat informatie, nieuws en trends zich razendsnel over de aardbol verspreiden. Dit betekent dat organisaties in veel gevallen sneller met nieuwe producten, diensten en business modellen moeten komen. Dat vraagt om meer innovatie en slimmer organiseren en als gevolg daarvan weer om meer experimenten.

De belangrijkste voorwaarden voor innovatie zijn de juiste mensen, technologie en bedrijfscultuur. Er ontstaan andere businessmodellen en organisatievormen en ook onze kijk op leiderschap verandert radicaal. De hedendaagse professional is onafhankelijker van organisaties dan ooit tevoren. Het vinden van het juiste talent wordt voor meer en meer organisaties een uitdaging.

De rode draad in het werk van Menno is ‘aanpassingsvermogen’. Hij adviseert organisaties hoe aangesloten te blijven bij de veranderende wereld. Hij geeft daarbij antwoord op de vraag hoe organisaties van gesloten, hiërarchisch en onpersoonlijk naar open, authentiek en verbonden kunnen transformeren. En welke organisatievormen, leiderschapskwaliteiten en business modellen daarbij nodig zijn.

Mogelijke presentaties

- De disruptie paradox. In vijf stappen naar echte vernieuwing'.
In een inspirerende en humorvolle presentatie geeft Menno Lanting een nuchtere kijk op disruptie en schets hij een heldere route naar innovatie aan de hand van aansprekende cases en praktische modellen.

- 'Olietankers en speedboten. Wendbaar werken en ondernemen in de 21e eeuw'. 
In deze presentatie deelt Menno Lanting de 5 belangrijkste tips van de 100 meest innovatieve organisaties die hij persoonlijk bezocht.

- 'De slimme organisatie. Hoe kan uw organisatie 10x slimmer en 10x sneller?'. 
In een sprankelende presentatie laat Menno Lanting zien hoe bedrijven slimmer kunnen worden en hun cultuur en organisatie kunnen verbeteren met behulp van de nieuwste technologie.

Referenties

“Menno heeft bij Alliander een verhaal gehouden voor 300 mensen over de veranderingen om ons heen en wat dat betekent voor organisaties en iedereen die daar binnen werkt. Het was een succes. Wat ik mooi vond aan zijn verhaal is dat hij door alle lagen van de organisatie verbinding maakte. Dat zit hem in zijn energie, humor en de concrete voorbeelden. Mensen voelden urgentie, spanning, maar ook hoop (we zijn niet de enigen die aan het zoeken zijn). Daarmee legde hij de goede bodem voor ons eigen verhaal: "En wat betekent dat nu voor ons, wat gaan wij hier mee doen, morgen", Jan van Oorschot, Directeur Klant & Markt bij Alliander

“Menno Lanting was makkelijk om zaken mee te doen. Nam de tijd voor een goede voorbereiding en kwam beslagen ten ijs. Dacht mee aan een betere programma opzet nadat hij onze plannen had gezien. Stelde de juiste vragen en wist de zaal te prikkelen. Ik kijk terug op een geslaagde middag met een over het algemeen toch kritisch publiek.”, Michiel van Dorst, Executive Vice President KLM

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Innovatie, technologie, disruptie, digitale transformatie en leiderschap.

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Vanaf €3500,-

In te huren als

Spreker Dagvoorzitter

Onderwerpen

Leiderschap Maatschappij Bedrijfsleven & Management Innovatie & Trends Technologie & ICT Strategie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Bouwvakker. Overigens zwaar gehinderd door twee linkerhanden...

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Gaat nog komen!

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Er zal in deze snel veranderende wereld meer en meer behoefte komen aan mensen die deze weten te duiden.

Voor wie heb je grote bewondering?

Voor iedereen die echt goed is in zijn of haar vak (of die ambitie heeft) en er alles aan doet om dat te blijven.

Wat weet niemand van je?

Dat ik in de auto vaak enorm hard mee zing met de Hollandse hits van radiozender 100% NL..

Twitter

Boeken

Connect!

Connect! 1e druk is een boek van Menno Lanting uitgegeven bij Business...

Bestel

Iedereen CEO

Sociale netwerken en nieuwe technologieën stellen de kenniswerker in s...

Bestel

De slimme organisatie

De slimme organisatie 1e druk is een boek van Menno Lanting uitgegeven...

Bestel

Lead with a tweet

Menno Lanting heeft als geen ander de vinger aan de pols van de verand...

Bestel

Olietankers en speedboten

Olietankers en speedboten 1e druk is een boek van Menno Lanting uitgeg...

Bestel