Michael Kortekaas als spreker inhuren

Michael Kortekaas als spreker inhuren (1976)

Mentale (veer)Kracht

Daar waar je struikelt, ligt je schatkist begraven.”

– Rico Schuijers, sportpsycholoog en compagnon

Biografie

Als spreker wordt Michael geëvalueerd als energiek, authentiek, verfrissend maar vooral als iemand die mensen kan activeren.

In zijn sessies geeft hij het publiek handvatten om hun gewoontes dus gedrag te veranderen en in te zien dat fitheid hieraan ten grondslag ligt.

Dit doet hij door een krachtig verhaal te houden met weinig slides maar verrassend simpele inzichten, reflecties en tools waar iedereen mee aan de slag kan.

Eén van zijn veelgebruikte uitspraken; ‘dat wat je doet, daar word je goed in’ omvat de kern van een inspiratiesessie. Zeur en klaag je veel, dan word je daar goed in! Maar leer je bijvoorbeeld omgaan met angst, teleurstelling en tegenslag dan ontwikkel je wilskracht en doorzettingsvermogen. Het is paradoxaal maar ‘gewoon’ doen is één van de grote sleutels tot echte verandering. De truc is alleen om (klein) te beginnen…

Michaels gedachtegoed en inzichten zijn gebaseerd op breed onderbouwd wetenschappelijk
onderzoek, zijn eigen levenservaring en die als trainer van veel verschillende doelgroepen binnen de overheid; Politie(academie), Defensie en het bedrijfsleven.

Michael heeft na zijn opleiding aan het CIOS en de Sportacademie 12,5 jaar gewerkt voor politie en defensie. Naast de fysieke gesteldheid van militairen en politiemensen trainde hij deze doelgroepen vooral op gevechtsvaardigheden, procedures en mentale veerkracht.

In 2011 heeft hij ontslag genomen en is zich gaan richten op de (persoonlijke) ontwikkeling van mensen en teams in een High Performance omgeving.

Al jarenlang wordt hij veel gevraagd als trainer voor (specialistische) eenheden van de Nationale Politie, Defensie en de Brandweer. Dit kan gaan over het verbeteren de Mentale (veer)Kracht in een reguliere taakstelling maar gaat veel vaker over specifieke competenties als mindsetting, actie- intelligentie, leiding geven aan high impact crimes en voorbereiding op of omgang met terreur.

In het bedrijfsleven begeleidt hij High Performance teams die meer focus, veerkracht en energie willen creëren. Zo heeft hij veel sessies gedaan voor de banken, accountant- en advocatenkantoren,
ziekenhuizen, TNO, bedrijven als Friesland Campina, Facebook, Reebok, Adidas, etc.

De drie grote thema’s die Michael met Mentale Kracht kan beïnvloeden zijn;
1. Presteren onder druk,
2. Omgaan met verandering en
3. Volhouden.

Op het gebied van Energiemanagement maakt Michael inzichtelijk hoe mensen, teams en organisatie hun energie beter kunnen managen en meer bevlogen kunnen zijn in hun werk. Energie is namelijk de basis van goed functioneren. Zowel dagelijkse ‘quick wins’ voor mensen op de werkvloer als integratie op tactisch en strategisch niveau kunnen aan bod komen.

Als spreker maakt Michael de connectie naar het dagelijks professionele- en privé leven van de mensen en geef hij hun de eerste praktische handvatten, uitdaging en inspiratie om direct verbeterd aan de slag te gaan. Zijn sessies zitten vol met energie, zijn interactief en worden afgewisseld met kennis, opdrachten, reflectie en relevant beeldmateriaal.

In 2017 en 2018 was Michael te zien als hunter in het programma Hunted op NPO 3 waar
voortvluchtigen uit handen willen blijven van een speciale opsporingsdienst.
Ook in 2019 gaan jullie hem weer zien waar hij zelf alle mentale tools inzet om zo goed mogelijk te presteren en zijn rol als hunter professioneel in te vullen.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Mentale (veer)Kracht, Engergiemanagement, Brein, Gezondheid, Duurzaamheid, Stressmanagement / Werkdruk en Verandering

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Vanaf €1750,-

In te huren als

Spreker Performer

Onderwerpen

Bedrijfsleven & Management Leiderschap Sport Lifestyle & Health Motivatie & Inspiratie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Ik kom uit Lisse, oftewel de Bollenstreek, mijn oom is dahlia kweker dus mijn eerste bijbaan was werken in de kas / op het land.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Dat ik ontslag heb genomen bij de Politieacademie en een eigen bedrijf heb opgericht.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Fitheid en vitaliteit zijn de belangrijkste factoren van een mens / team / bedrijf.

Voor wie heb je grote bewondering?

Alle mensen die kunnen omgaan met angst, teleurstelling en tegenslag. In het bijzonder voor Henk Harm (eigenaar van Sportacademie Nauwelaerts de Agé te Overveen) die mij op het CIOS en tijdens mijn eerste stage de fijne kneepjes van het vak heeft geleerd als trainer en budoka.

Wat weet niemand van je?

Dat ik ook best een beetje muzikaal ben (speel o.a. drums & gitaar)

Twitter

  • @MikeKortekaas Live finale Hunted seizoen 3 afgelopen maandag. Het was weer een mooi seizoen. Dankjewel voor het kijken en tot v… https://t.co/W1LqYWVPAz
  • @MikeKortekaas RT @HuntedNL : ⛔Hunted 2018 zit er helaas weer op. Denk jij dat je het beter kunt? En heb jij alles in huis om drie weken op de vlucht te sl…
  • @MikeKortekaas RT @HuntedNL : SPOILER ALERT | 😱 Kijk nog eens terug naar de zenuwslopende ontknoping van Hunted 2018! #HuntedNL https://t.co/xQOVrDL7my
  • @MikeKortekaas RT @HersmanM : ✔️ https://t.co/BWVyiznCQp
  • @MikeKortekaas RT @HuntedNL : ⏰ De laatste 24 uur zijn ingegaan. Geheime dagboeken, USB-sticks, nieuwe plannen en dat gevreesde extractiepunt: hoe brengen…