Michael Kortekaas als spreker inhuren

Michael Kortekaas als spreker inhuren (1976)

Mentale (veer)Kracht

Daar waar je struikelt, ligt je schatkist begraven.”

– Rico Schuijers, sportpsycholoog en compagnon

Biografie

Michael heeft na het afronden van zijn opleiding op het CIOS en de Sportacademie ruim 12,5 jaar voor politie en defensie gewerkt. Binnen zijn kader professionele weerbaarheid lag zijn taakaccent op gevaarsbeheersing. Naast de fysieke gesteldheid van militairen en politiemensen trainde Michael deze doelgroepen vooral op gevechtsvaardigheden, procedures en mentale weerbaarheid. Na zijn carrière binnen de overheid is Michael zich gaan richten op de (persoonlijke) ontwikkeling van mensen en teams in een High Performance omgeving. 

Michael zijn achtergrond ligt in de vechtsport, al zijn hele leven heeft hij aan Judo, Jiu Jitsu en kickboksen gedaan. Naast de opvoeding van zijn ouders liggen hier zijn roots op het gebied van Mentale (veer)Kracht. Zijn judocarrière en sportopleiding aan het CIOS werd op zijn 19e levensjaar hevig onderbroken doordat Michael tijdens zijn vakantie werkzaamheden in de bouw van de 4e etage naar beneden is gevallen. Een gecompliceerde open botbreuk aan zijn onderbeen en pols hebben hem 2 jaar revalidatie gekost. De mindset en doorzettingsvermogen van Michael werd hierdoor dus al vroeg op de proef gesteld.

In januari 2011 heeft Michael na 12,5 jaar werken voor politie en defensie ontslag genomen en heeft hij een onderneming opgericht waar hij zijn deelnemers coached naar een fitter bestaan. Daarnaast wordt hij al jarenlang veel gevraagd als trainer voor (specialistische) eenheden van de Nationale Politie, Defensie en de Brandweer. Dit kan gaan over het verbeteren van de mentale (veer)Kracht in een reguliere taakstelling maar gaat veel vaker over specifieke competenties en situaties als mindsetting, actie-intelligentie, aanhouden van (vuurwapen)gevaarlijke verdachten, leiding geven aan high impact crimes en voorbereiding op of omgang met terreur.

In het bedrijfsleven begeleid Micheal High Performance teams die meer focus, veerkracht, samenwerking en energie willen creëren. Zo heeft hij veel sessies gedaan voor de banken, accountant- en advocatenkantoren, ziekenhuizen, TNO, bedrijven als Friesland Campina, Facebook, Reebok, Adidas, etc.

De drie grote thema’s die Micheal met Mentale Kracht kan beïnvloedden zijn;

1. Presteren onder druk,

2. Omgaan met verandering en  

3. Volhouden.

Op het gebied van vitaliteit / duurzaamheid maakt hij inzichtelijk hoe mensen, teams en organisaties hun energie beter kunnen managen en meer bevlogen kunnen zijn in hun werk. Energie is namelijk de basis van goed functioneren. Zowel dagdagelijkse ‘quick wins’ voor de mensen op de werkvloer als integratie op tactisch en strategisch niveau kunnen aan bod komen.

Michael maakt de connectie naar het dagelijks professionele- en privé leven van de mensen en geetf praktische handvatten, uitdaging en inspiratie om direct verbetert aan de slag te gaan met één van de drie bovengenoemde thema’s.

De sessies zitten vol met energie, zijn interactief en worden afgewisseld met kennis, opdrachten, reflectie en relevant beeldmateriaal.  

Ook was Micheal in 2017 te zien als hunter in het programma Hunted op NPO 3 waar voortvluchtige uit handen willen blijven van een speciale opsporingsdienst. In 2018 is hij opnieuw gevraagd door de AVRO/TROS en gaan jullie hem weer zien in de rol van hunter. Hier past hij zelf alle mentale tools toe om zo goed mogelijk te presteren en zijn rol als hunter professioneel in te vullen.

Wat anderen zeggen:

 “De essentie van zijn verhaal is zo pakkend dat het een schoolvak zou moeten zijn” Martin Hersman; voormalig schaatser, NOS commentator, managing partner Lifeguard

"Heerlijk positief, energiek, leuk en vooral leerzaam” Gijsbert Bary, HR Business Consultant

"Kennis die zeker niet iedereen heeft maar wel noodzakelijk is” Moniek Roijers, Eiffel & Topsport

“De basis van individueel presteren, teambuilding en teamperformance” Annemarie Rosebeek, Director Commercial Marketing & Sales Europe at ABN AMRO Private Banking

“Erg leuk met ieder zijn herkenning en leerpunten” Ruud vd Sluijs, coördinator ROC Friesepoort

 

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Mentale (veer)Kracht, Engergiemanagement, Brein, Gezondheid, Duurzaamheid, Stressmanagement / Werkdruk en Verandering

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Vanaf €1750,-

In te huren als

Spreker Performer

Onderwerpen

Bedrijfsleven & Management Leiderschap Sport Lifestyle & Health Motivatie & Inspiratie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Ik kom uit Lisse, oftewel de Bollenstreek, mijn oom is dahlia kweker dus mijn eerste bijbaan was werken in de kas / op het land.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Dat ik ontslag heb genomen bij de Politieacademie en een eigen bedrijf heb opgericht.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Fitheid en vitaliteit zijn de belangrijkste factoren van een mens / team / bedrijf.

Voor wie heb je grote bewondering?

Alle mensen die kunnen omgaan met angst, teleurstelling en tegenslag. In het bijzonder voor Henk Harm (eigenaar van Sportacademie Nauwelaerts de Agé te Overveen) die mij op het CIOS en tijdens mijn eerste stage de fijne kneepjes van het vak heeft geleerd als trainer en budoka.

Wat weet niemand van je?

Dat ik ook best een beetje muzikaal ben (speel o.a. drums & gitaar)

Twitter