Moniek Kleinsman als spreker inhuren

Moniek Kleinsman als spreker inhuren

Ex-prof schaatsster

Een bijdrage leveren aan anderen is onbetaalbaar!”

Biografie

Moniek Kleinsman is op 3 november 1982 geboren en opgegroeid op de boerderij van haar ouders in het Twentse Bentelo. Leren lopen ging tegelijk met leren schaatsen. Wekelijks schaatsen met de familie bleek de basis voor een topsportloopbaan die vele pieken en dalen zou kennen. Een Olympische missie werd geboren toen Yvonne van Gennip goud behaalde tijdens de Olympische Winterspelen in 1988.

 

Hoogtepunten in de topsportloopbaan: het winnen van de Nationale titel Allround 2004, een bronzen medaille op de 3.000m van het EK allround 2005 en achtste op het WK allround 2005. In 2006 plaatste zij zich voor de Olympische Winterspelen in Turijn op de 3.000m en teampursuit. Wat een hoogtepunt in haar loopbaan had moeten worden werd een nachtmerrie en een langdurige overtraining volgde. In 2009 plaatste zij zich na twee jaar afwezigheid weer voor World Cups. In 2010 behaalde Moniek de Nationale titel op het NK afstanden. Deze stijgende lijn wilde zij in het seizoen, 2011/2012 voortzetten. Haar ambitie en uitdaging: top 8 tijdens het WK afstanden op de 3.000m en 5.000m. Een zware blessure gooide echter roet in het eten. Een gebroken wervel maakt dat topsport op internationaal niveau niet meer haalbaar is. Hierop heeft zij op 22 maart 2012 definitief besloten een punt te zetten achter haar schaatscarrière.

Omgaan met tegenslag, het houden van de focus, doelgericht werken, het werken in een team, contact leggen en onderhouden met sponsoren en het maximale uit haarzelf halen, dat was elf jaar topsport.

Gedurende haar schaatsloopbaan heeft Moniek haar studie HBO-verpleegkunde afgerond en is zij bij diverse werkgevers in de zorg werkzaam geweest. Sinds 2010 is zij werkzaam bij Twente Milieu waar zij verantwoordelijk is voor het project gezondheidsmanagement wat ‘TwenteFIT’ heet. Dit kon zij tijdens haar topsportloopbaan combineren met behulp van een topsportregeling.

Moniek heeft een opleiding master coaching op Europees Instituut de Baak afgerond, nu begeleid ze groepen op gebied van persoonlijkleiderschap en hier geeft ze ook trainingen in.

Lezingen van Moniek
Moniek geeft verschillende lezingen, waaronder:
- Gezondheidsmanagement, een thema met heel veel diversiteit.
- Succesvol werken in een team
- Het maximale uit jezelf halen
- Hoe om te gaan met tegenslagen 

Dagvoorzitter
Ook is Moniek beschikbaar voor het begeleiden van semininars. Haar doel is de luisteraar gedurende de dag scherp te houden door middel van interactie en discussie. Vooral in de gezondheidszorg en in de sport wereld komt ze helemaal tot haar recht.

Schaatsclinics
Naast dagvoozitter en spreker kan je nu ook een Schaatsclinic bij haar volgen! Hierin kan ze jou kennis laten maken met haar grote passie: schaatsen.

'Het was gisteren een zeer geslaagde avond, ik denk van de 9 avonden die we tot nu hebben georganiseerd (en Berkelland bestaat 10 jaar) misschien wel de meest geslaagde. Wij zijn uitermate tevreden over de wijze waarop Moniek gisteren de avond heeft geleid. Ze was enthousiast, open, en werd door het publiek ook erg gewaardeerd. Ze had zich goed voorbereid en improviseerde op de juiste momenten op een hele goede manier. De samenwerking met haar werd door ons, maar ook door de burgemeester en de wethouder als heel prettig ervaren. Ik kan anderen alleen maar adviseren om ook Moniek voor een dergelijke avond te boeken.' – Frank Evers, Gemeente Berkelland

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Sport, gezondheidsmanagement, gezondheidszorg en leefstijlcoach

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf €1000,-

In te huren als

Spreker Presentator Dagvoorzitter Panellid Interviewer

Onderwerpen

Sport Lifestyle & Health

Interview

Wat was je eerste baantje?

Werkzaam in dierenhotel de Brehborg.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Brons op het Europees Kampioenschap 3.000m.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Over 10 jaar combineer ik de ervaringen van zorg en topsport in mijn werk en draag ik een steentje bij aan de vitaliteit van een gezond Nederland.

Voor wie heb je grote bewondering?

Ieder mens is uniek op zijn manier. Voorbeeld functie voor mij is Yvonne van Gennip.

Wat weet niemand van je?

Hetgeen wat ik niet met iedereen deel :-)

Twitter