Monique Collignon als spreker inhuren

Monique Collignon als spreker inhuren

Ondernemer, Modeontwerpster, Mode

Je bent zo goed als je laatste collectie”

Biografie

Monique was zo'n 7-11 jaar oud toen ze exact wist wat ze later wilde worden: modeontwerpster. Deze droom heeft ze ook nagejaagd. Monique heeft een verfijnde smaak, is creatief en wordt beschouwd als één van de meest succesvolle Nederlandse modeontwerpers. Haar kleding is zelfbewust, supervrouwelijk en soms een beetje brutaal. Als spreker neemt zij je mee in de wereld van de mode. Daarnaast is zij naast ontwerpster ook onderneemster en kan zij veel vertellen over het ondernemerschap.

Er was en er is nog steeds geen grens, global gaat ze met al haar ontwerpen. Na haar academietijd, waar ze als basis alle aspecten van het vak eigen had gemaakt, ontwierp ze een skicollectie die gepresenteerd werd op de Internationale Sportbeurs I.S.P.O., München. Ze werd door headhunters ontdekt en ontwierp vanaf 1983 sportkleding. Sportjacks voor Borsumij, een voetbalcollectie voor Adidas, wieler en thriatlon collecties voor Gowa en een trackingcollectie voor Blaauwsport. Tevens gaf ze les in ontwerpen aan Modeacademie Bijenveld en ontwierp dames-, heren- en kinderkleding.

In 1990 ontwierp ze haar eerste Haute Couture collectie en vanaf 1997 heeft ze zich gevestigd in Amsterdam. In 2008 startte ze haar eigen Prêt-à-porter lijn inclusief accessoires: Couture Light. Monique Collignon heeft bedrijfskleding en merchandise collecties voor de volgende bedrijven ontworpen: Lancaster, Wagenborg passagiersdiensten, Hotel the Banks Mansion, Kliniek Jan van Goyen, Holland Casino, Essent, “1898” voor Wagenborg en BDO.

Monique kleedt vele nationale en internationale sterren zoals: Carice van Houten, Thekla Reuten, Pia Douwes, Lone van Roosendaal, Hind… Voor de red carpets, vallen veel actrices voor haar ontwerpen zoals Giuliana Rancic (Golden Globe Awards), Carly Steel en Becky Baehling-Lythgoe (Emmy Awards). Laatstgenoemde vroeg Monique ook de bruidsjurk voor haar te ontwerpen.

Ook in theater en film zijn ontwerpen van Monique’s hand te zien. O.a. voor: Carry Tefsen, Kim Feenstra in 'Verliefd op Ibiza' en Tineke Schouten 'Het moet niet gekker worden'.

Bij de inhuldigingsplechtigheid van Koning Willem-Alexander ontwierp Monique de jurk voor “Heraut” Anky van Grunsven.

Zowel het Amsterdams Historisch Museum als het Haags Gemeente Museum hebben stuks uit de Haute Couture collectie opgenomen in hun collectie. In 2010 ontving Monique “The Designer Of The Year Award” en in 2012 “Best Foreign Designer”(Germany).

Naast toonaangevende shows in Nederland, heeft zij ook regelmatig shows in het buitenland. Zij showde onder andere in Monaco, Frankrijk, Zuid-Afrika en Namibië.

Monique is naast ontwerpster ook ambassadeur van “Become the best version of yourself”, Stichting Kunstweek en KiKa.

In het najaar van 2014 zal de VPRO een profiel uitzenden over Monique Collignon en haar werk.

Monique is in te huren als spreker, maar ook is het mogelijk behind the scenes een kijkje te nemen, een rondleiding te krijgen bij het bedrijf en fashionlunches bij te wonen. 

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Vallen en opstaan, inspiratie, creativiteit, kleedgedrag

Talen

Nederlands, Engels, Duits, Frans

Tarief

Vanaf €3500,-

In te huren als

Spreker

Onderwerpen

Lifestyle & Health Kunst & Cultuur Motivatie & Inspiratie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Verkoopster jeans winkel (er werd ook bedrijfskleding verkocht).

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Er zijn verschillende hoogtepunten zoals: de show in Monaco, een jurk van mij bij de expositie van Chanel in het Gemeente Museum Den Haag. Maar het échte hoogtepunt gaat nog komen.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Er wordt veel verantwoordelijker gewerkt met o.a. gerecyclede stoffen/producten.

Voor wie heb je grote bewondering?

Karl Lagerfeld, Chanel, Oprah, Mandela, Neelie Kroes, Sylvia Tóth, Iris van Herpen en Reinout Oerlemans.

Wat weet niemand van je?

Dat ik ook schilder.

Twitter