Noelle Aarts als spreker inhuren

Noelle Aarts als spreker inhuren

Hoogleraar communicatie en verandering

Geloof niet alles wat je denkt”

– Marlieke Overmeer, kunstenares, Nijmegen

Biografie

Noelle Aarts, geboren in Hulst, Zeeuwsch Vlaanderen, studeerde culturele antropologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In 1998 is zij gepromoveerd aan Wageningen University op een proefschrift over de communicatie tussen overheid en boeren over omstreden natuur en natuurbeleid in Nederland. 

Momenteel werkt zij als hoogleraar Communicatie en Verandering in Life Science Contexten aan Wageningen University. Daarnaast bekleedt zijn de bijzondere leerstoel Strategische Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam, een initiatief van Logeion, de beroepsvereniging voor communicatieprofessionals in Nederland. De belangstelling van Noelle gaat uit naar de betekenis van gesprekken bij complexe veranderingstrajecten.

In onderzoek en onderwijs is zij gespecialiseerd in de analyse van interacties tussen mensen rondom complexe problemen (bijv. klimaatverandering; landbouwbeleid; vluchtelingenaangelegenheden), inclusief de frames die mensen construeren en de effecten daarvan op de aard en het verloop van een gesprek. Daarnaast ontwikkelt zij inzichten in de wijze waarop schijnbaar onbeduidende alledaagse gesprekken tussen mensen samenhangen met dominante discourses en wijdere structuren in de samenleving.

Noelle Aarts publiceert onder meer over communicatie in relatie tot planning en beleid, communicatie van organisaties in een voortdurend veranderende  omgeving, conflict en onderhandeling, en over netwerkontwikkeling en zelforganisatie.

Naast haar werk als onderzoeker is Noelle een veelgevraagd spreker. Het centrale thema van haar lezingen is de dialoog, ofwel, de kunst van een goed gesprek en het belang daarvan in diverse contexten. Ze heeft onder meer colleges verzorgd voor de Universiteit van Nederland. Noelle verstaat de kunst om complexe processen op plezierige en begrijpelijke wijze te verwoorden, te verbeelden en te bediscussiëren. Deze vaardigheid heeft haar niet alleen  diverse onderwijsprijzen opgeleverd, ook wordt zij daardoor beschouwd als één van de meest invloedrijke communicatieprofessionals van Nederland.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Culturele Antropologie, communicatie, dialoog tussen andersdenkenden

Talen

Nederlands, Engels, Spaans

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker

Onderwerpen

Leiderschap Marketing & Communicatie Wetenschap

Interview

Wat was je eerste baantje?

Kleding inpakken aan de lopende band bij Neckerman in St Jansteen, Zeeuwsch Vlaanderen.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Mijn samenwerking met Ann van Herzele, een zeer gerespecteerde collega uit Brussel beschouw ik als het hoogtepunt in mijn carrière. We doen al jaren samen onderzoek naar conflicten over natuur en natuurbeleid in Nederland en Vlaanderen, hoe mensen daarover praten en wat die gesprekken betekenen voor de instandhouding of zelfs verergering van het conflict. Intussen hebben we hierover drie heel mooie artikelen geschreven, een vierde is in de maak. Heel blij ben ik ook met mijn onderwijsprijzen en met mijn onderscheidingen als invloedrijke communicatieprofessional.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Ik denk dat de communicatiewetenschap zich dan nog steeds bezig houdt met dialoog en verbinding tussen anders denkenden, maar ook met big data, met social media applicaties en vooral met communicatie fenomenen die we nu nog niet kennen.

Voor wie heb je grote bewondering?

Voor mijn zwager uit Mozambique die met niets naar Nederland kwam en nu een goedlopend garagebedrijf heeft alwaar hij kansarme jongeren opleidt tot monteur; voor mijn schoonzusje uit Brazilië die werkt in de ouderenzorg in Amsterdam. Dat doet ze met een warmte en een blijheid waar wij Nederlanders veel van kunnen leren

Wat weet niemand van je?

Onbenulligheden waar ik een enorme hekel aan heb (natte badkamervloer; de hoeveelheden plastic waarmee we in ons leven worden opgezadeld en nog veel meer), onbenulligheden waar ik enorm van kan genieten (de Privé, een wit broodje met roomboter en chocoladevlokken en nog veel meer).

Twitter

Boeken

Battle for Freedom

The planet Praxton refused to adhere to the Charter of Conduct, prompt...

Bestel

The Greatest Thrillers of Fred M. White (90+ Titles in One Volume)

This carefully edited collection has been designed and formatted to th...

Bestel

TWELVE STORIES ABOUT FAIRIES - A Fairy Bumper Edition

In this bumper edition you will find 12 children's stories about fairi...

Bestel

Battle for Freedom

The planet Praxton refused to adhere to the Charter of Conduct, prompt...

Bestel

Singles 94

Singles K é uma série de ebooks semanais que traz para o leitor cotidi...

Bestel

Fifi en haar bloemenvriendjes - Deel 1 - Fifi's talentenjacht

De bloemenvriendjes houden een talentenjacht. Fifi heeft het zo druk m...

Bestel

Atlan 707: Mrothyr, der Todesbote

Auf Terra schreibt man gerade die Jahreswende 3818/19, als der Arkonid...

Bestel

Birinci Sınıflar İçin Değerler Eğitimi Seti - 7

Günün birinde bir fil ile bir maymun okumaya karar verirler ve ormanda...

Bestel

Battle for Freedom

The planet Praxton refused to adhere to the Charter of Conduct, prompt...

Bestel

The Greatest Thrillers of Fred M. White (90+ Titles in One Volume)

This carefully edited collection has been designed and formatted to th...

Bestel

Yale Law Journal: Volume 125, Number 4 - February 2016

This issue of the Yale Law Journal (the fourth issue of academic year ...

Bestel