Nynke de Jong als spreker inhuren

Nynke de Jong als spreker inhuren

Journalist

Angst is mar veur eben, spiet is veur altied”

– Daniel Lohues

Biografie

Nynke de Jong is hoofdredacteur van Pedala Magazine en media- en sportjournalist voor radio en tv. Daarnaast is ze sidekick van Paul de Leeuw in zijn nieuwe zondagavondprogramma ‘Kun je het al zien?’. Nynke werd deze zomer nét niet 'De Slimste Mens'.

Na het behalen van een Mastertitel in de Nederlandse Literatuur is Nynke als freelance journalist aan de slag gegaan. Ze is onder andere redacteur bij Viva, sidekick van Claudia de Breij op 3FM, druktemaker voor De Nieuws BV en Boer Zoekt Vrouw-deskundige bij 'De Wereld Draait Door' geweest en schreef twee boeken over sport. Nu is ze Blikvanger voor ‘Kun je het al zien?’, het nieuwe programma van Paul de Leeuw. Tevens is ze hoofdredacteur van Pedala Magazine en was ze deze zomer bijna 'De Slimste Mens'. Ze schrijft nog altijd veel, onder andere voor Paper Magazine en voor KEK Mama (over media) en voor tal van andere kranten en tijdschriften (over sport of media). 

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Sport, televisie, kunst, cultuur, taal

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Vanaf €1500,-

In te huren als

Spreker Presentator Dagvoorzitter Interviewer Performer

Onderwerpen

Lifestyle & Health Kunst & Cultuur Sport

Interview

Wat was je eerste baantje?

Caissière in de kampwinkel op camping De Potten aan het Sneekermeer. Dat betekende: heel veel dronken jongeren helpen tijdens de Sneekweek en in vloeiend Duits uit kunnen leggen dat de winkelwagentjes niet meegenomen mogen worden.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

De lancering van mijn eerste boek ‘Vrouw en Fiets’, dat ik samen met Marijn de Vries schreef. Het bevestigde een idee: dat, als je kneiterhard werkt en niet bang bent om in het diepe te springen, je hele mooie dingen kunt bereiken.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Ik ben heel benieuwd hoe het dan met de papieren pers gesteld is. Bestaat die dan nog? Of doen we alles online? Ik denk dat een combinatie van beide het fijnst is: een levendig online platform met daarnaast een papieren krant of tijdschrift. Maar wie weet is dit over 10 jaar hopeloos ouderwets.

Voor wie heb je grote bewondering?

Voor mensen die tegen de stroom in zwemmen. Die hun nek uitsteken en die projecten opstarten, niet omdat ze denken dat het sowieso een succes wordt, maar omdat ze denken dat iets er moét komen.

Wat weet niemand van je?

Ik heb zo’n slechte motoriek dat ik na peuter- en kleutergym door mijn ouders zachtjes de kant van jazzballet op ben gestuurd, in plaats van richting turnen, wat al mijn klasgenootjes gingen doen. Mijn ouders kenden mij toen al goed.

Twitter

Boeken

Vrouw & fiets

Vrouwen fietsen anders dan mannen. Wij kletsen graag onderweg, hebben ...

Bestel

Vrouw kijkt sport

Survivalgids voor EK Voetbal, Tour de France en de Olympische Spelen. ...

Bestel