Paul Ostendorf als spreker inhuren

Paul Ostendorf als spreker inhuren

Futuroloog

Als je niet nadenkt over de toekomst zul je er ook geen hebben”

Biografie

Paul Ostendorf heeft meer dan 30 jaar ervaring in ICT topfuncties bij grote ondernemingen en daarbij alle functies van programmeur tot directeur doorlopen. Paul is één van de vooraanstaande denkers in Nederland op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Hij volgt wetenschappelijke, economische en maatschappelijke ontwikkelingen op de voet en zoekt voortdurend naar verbanden. Feilloos leidt hij de toehoorder naar de kern van de ontwikkeling en geeft daarbij aan wat de gevolgen kunnen zijn van deze vernieuwing.

Hij heeft diverse bedrijven opgezet met betrekking tot software, research en financiële systemen en is oprichter van de stichting Electronic highway Platform Nederland (EPN). Daarnaast is hij werkzaam als kerndocent aan de Academie voor Leiderschap. 

Technologie en innovatie vormden tijdens zijn hele carrière de rode draad. Zijn visie op technologische vernieuwing in ondernemingen in samenhang met de consequenties voor economie en maatschappij werd in hoge mate door de markt gewaardeerd. Dat deed hem besluiten zich in 2002 als zelfstandig futuroloog te vestigen.

Door zijn werkzaamheden heeft hij een gefundeerde kijk op een breed scala aan toekomstige ontwikkelingen en in zijn presentaties speelt de toekomst altijd een sleutelrol. 
Zijn kennis en achtergrond hebben hem internationaal tot een veelgevraagd spreker gemaakt en met regelmaat adviseert hij als futuroloog top ondernemingen in binnen- en buitenland. Een bijzonder optimistische kijk op de toekomst en de rol van de technologie daarbinnen kenmerken zijn baanbrekende inzichten. Door zijn niet aflatend enthousiasme weet hij anderen te inspireren en te boeien.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Informatie- en communicatietechnologie, technologische vernieuwing in ondernemingen, maatschappelijke ontwikkelingen, technologie en innovatie

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Vanaf €4700,-

In te huren als

Spreker Panellid Dagvoorzitter Interviewer

Onderwerpen

Innovatie & Trends Technologie & ICT Ondernemen

Interview

Wat was je eerste baantje?

Pompbediende.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Mijn laatste lezing.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Sneller, mooier en beter!

Voor wie heb je grote bewondering?

Sommige mensen kunnen een deuk in een pakje boter slaan. Maar ik bewonder mensen die een gat in het universum schoppen. Zoals Charles Darwin, Albert Einstein en meer recent Steve Jobs.

Wat weet niemand van je?

Alles en niets.