Paul van Liempt als spreker inhuren

Paul van Liempt als spreker inhuren

Journalist, dagvoorzitter, antropoloog

Geef nooit op!”

Biografie

Paul van Liempt (1962) had zijn eigen programma 'Van Liempt live', bij RTL Z. Een journalistieke talkshow waarin het interview centraal staat. Hij interviewde business leaders, opiniemakers, ondernemers en topwetenschappers. Met een nieuwsgierige, open-minded en kritische insteek kreeg hij zijn gasten aan het praten. 

'Nu maakt hij interviews en schrijft hij columns voor RTL Z. En presenteert hij het programma Juridische Zaken op BNR Nieuwsradio. 

Laten we beginnen bij het begin... Paul ging na zijn afstuderen voor Het Parool werken, waar hij twee decennia lang columns, nieuwsverhalen en grote interviews voor de zaterdagkrant voor schreef. Paul ging vervolgens werken bij RTL5 waar hij meewerkte aan diverse documentaires over de Jelinek Kliniek en het Pieter Baan Centrum. Bij de publieke omroep maakte hij een documentaire over leven en werk in West-Afrika. Daarna schreef hij voor Vrij Nederland, Het Financiële Dagblad en Volkskrant Magazine over uiteenlopende onderwerpen zoals media, economie, politiek en sport.

Paul maakte tien jaar lang live interviews met publiek vanuit Het Parool-theater, presenteerde voor de Vara Radio (Punch) en de VPRO Radio (De Avonden) en leidde op RTL4 de nazit van het verkiezingsdebat vanuit het Carré theater.

Paul presenteerde naast dit alles, 8 jaar lang het ochtendprogramma 'Paul van Liempt' op BNR radio. Hiervoor interviewt hij dagelijks toppolitici, bankiers, bestuurders en CEO's. Sinds 7 september 2015 werkt hij voor RTL Z waar hij de dagelijkse talkshow 'Van Liempt Live' presenteerde. Hier stonden interviews centraal over onderwerpen als technologie, ondernemerschap, leiderschap en wetenschap.

Hij schreef verschillende boeken, waaronder: 'Een goed stel' over voetbalcommentatoren, 'Het verhaal achter de Miljonair Fair' over luxury life en het boek 'de Nederlandse droom' (2008) over onderwijs in Nederland. Daarnaast schreef hij samen met oud-BNR-collega Paul van Gessel het boekje 'Bye bye babyboomers' over het afscheid van een generatie. In september 2015 verscheen 'Geen vak voor bange mensen' dat hij samen schreef met Bernard Hammelburg.

In interviews en discussies die paul leidt is hij kritisch, inhoudelijk en probeert hij het onderste uit de kan te halen. Met een open houding en zijn humoristische flair zet hij een discussie graag op scherp. Hierdoor weet Paul de kijker vast te houden en is het enerverend om naar te kijken. 

Als spreker of dagvoorzitter verdiept hij zich graag in het onderwerp om zo inhoudelijk op de hoogte zijn en de gasten te grijpen en verrassen.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Communicatie, presentatie en radio/tv

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf €3000,-

In te huren als

Spreker Presentator Dagvoorzitter Interviewer

Onderwerpen

Onderwijs Ondernemen Leiderschap Economie & Financien Maatschappij Lifestyle & Health Sport Bedrijfsleven & Management Marketing & Communicatie Strategie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Langs de deur met vragenlijsten van een Marktonderzoeksbureau. En in hetzelfde jaar: nachtdienst toenmalige PTT.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Vanuit het niets een eigen programma met interviews en achtergronden op BNR neergezet.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

We eindigen allemaal op YouTube.

Voor wie heb je grote bewondering?

Voor de Amerikaanse schrijver F. Scott Fitzgerald (1896-1940)

Wat weet niemand van je?

Wat mijn favoriete Italiaanse kledingmerk is.

Twitter

Boeken

Geen vak voor bange mensen

Zo erg als met bankiers zal het niet zijn, maar journalisten hebben be...

Bestel

Bye bye babyboomers

De babyboomers gaan eindelijk verdwijnen. Nog een paar maanden en de e...

Bestel