Peter Riezebos als spreker inhuren

Peter Riezebos als spreker inhuren

Multidisciplinaire wetenschapper

Het ontblokken van mentale obstakels is het ontlokken van intellectuele groei. Durf te denken!”

Biografie

Multi-talent Peter Riezebos is een zogenaamd 'geval apart'. De rebelse jongen die in geen enkel schoolsysteem paste werd uiteindelijk een van de topstudenten van Nederland en een eloquent spreker. Staatssecretaris van onderwijs Sander Dekker, die zijn eerste boek in ontvangst nam, noemt hem dan ook een inspirerend voorbeeld.

Peter promoveert momenteel op het gebied van onderwijstechnologie aan de East China Normal University in Shanghai. Daarnaast volbrengt hij een parallel traject in Nederland waarin hij hersenprofielen verkent en onderzoekt waar en hoe creativiteit zich in onze hersenen manifesteert.

Peter is auteur van de autobiografische bestseller 'Van Mavo tot Harvard', die later dit jaar (2015) in de Verenigde Staten verschijnt onder de titel 'One Size Fits None'. Momenteel werkt hij daarnaast aan zijn boek over creativiteit met de titel 'Buiten de Lijntjes'. 

Naast wetenschapper, schrijver en spreker is Peter professioneel kunstenaar met wereldwijd diverse (solo) exposities, onder meer in het World Trade Center Amsterdam Zuid, het Fashion Center in Shanghai en het Museum of Modern Art in Shanghai. Zijn werk is via verschillende internationale galerieën te verkrijgen. Peter doet ook 'live action painting', waarbij hij ter plekke voor uw organisatie met publiek een uniek werk vervaardigd. Eventueel gecombineerd met een spreekbeurt.

In zijn vrije tijd speelt Peter graag vintage computerspelletjes, leest hij, schaakt en kookt hij, en schrijft hij voor verschillende media. Schilderen, tekenen en dichten zijn grote passies. Bovenal is hij dol op zijn vrouw Lindy, de onvoorwaardelijke steun in zijn persoonlijke en educatieve ontwikkeling.

Inspiratiesessie

Tijdens een inspirerende sessie neemt Peter je mee op zijn bizarre reis van meervoudig schoolverlater en klinisch debacle naar excellent student en multidisciplinair, internationaal wetenschapper, kunstenaar, schrijver en spreker.

Ontwikkeling en ontplooiing voeren in de hedendaagse maatschappij de boventoon. Maar omdat we als individuen allen uniek zijn, is het uitdagend om op individueel niveau nieuwsgierigheid te laten gedijen en persoonlijke talenten optimaal tot hun recht te laten komen.

Vanuit zijn persoonlijke verhaal, tevens opgeschreven in zijn autobiografische bestseller 'Van mavo tot Harvard', illustreert Peter zaken als individualiteit in leren, persoonlijke talenten, (intrinsieke) motivatie en hoe je zelf het maximale uit jezelf kunt halen.

Een uiterst inspirerende spreekbeurt, voorzien van een lach en een traan, waarbij u gegarandeerd bewogen, geïnspireerd en vol inzichten de zaal verlaat. 

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Motivatie, creativiteit, de hersenen, talent, politiek, technologie, leren & leervermogen

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf €3500,-

In te huren als

Spreker Presentator Dagvoorzitter

Onderwerpen

Ondernemen Leiderschap Maatschappij Onderwijs Wetenschap Motivatie & Inspiratie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Kranten bezorgen.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Internationale samenwerking met Harvard en de East China Normal University.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Het onderwijs zal sterk geïndividualiseerd zijn waarbij talenten maximaal benut kunnen worden. Kinderen, jongeren en volwassen vinden cognitieve bevrediging doordat instructie en leren – zowel in het reguliere als professionele leven - optimaal aansluiten bij mentale capaciteit en wensen. Technologie zal op een hoger niveau complementair zijn aan menselijke denkkracht. Niet alleen een toegenomen flexibiliteit van bestaande educatieve faciliteiten, maar tevens op het niveau van huidig neuronaal functioneren.

Voor wie heb je grote bewondering?

René Descartes en Immanuel Kant.

Wat weet niemand van je?

Dat ik eigenlijk een groot kind ben en fantaseer over het kopen van heel veel lego.

Boeken

Van mavo tot Harvard

Cover als brondocument gebruikt. In het boek 'Van mavo tot Harvard' ne...

Bestel