Vakgebied

Thema's

In te huren als

Talen

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Over Pieter:

De ambities van mijn cliënten zijn bijvoorbeeld: Meer persoonlijke groei, meer winst, hun bedrijf verkopen, een betere samenwerking, meer persoonlijke vrijheid, beter acquireren, een duidelijkere propositie, effectievere innovatie, de juiste strategie en tactiek, meer leiderschap ontwikkeling.

Ik begeleid mijn cliënten (voornamelijk DGA’s en MT leden) om deze doelen zo effectief mogelijk te bereiken. Daarnaast ben gastspreker, gastdocent strategie en leiderschap op een aantal business schools en auteur van de bestseller ‘Code 959, lijn in je werk, lijn in je leven’. Met deze ‘eigen’ methode heb ik ruim 10.000 managers en ondernemers begeleid naar zakelijk succes en persoonlijk geluk.

Daarvoor heb ik Rechten gestudeerd en 15 jaar op management- en directiefuncties in het bedrijfsleven gewerkt. In 1998 werd ik ‘corporate refugiee’. Ik heb diverse bedrijven (mede) opgezet, gekocht, verkocht en moeten stopzetten. Ik weet dus hoe het moet én hoe het niet moet. En hoe dat beide voelt.

Ik geloof in ‘life long learning’ en leer zelf nog iedere dag bij (en af). Ik investeer veel in mijn eigen groei, van cursussen bij Art of Living tot het Strategy and M&A Program op INSEAD. Ik ben getrouwd en vader van drie volwassen kinderen.

CV:

Ik ben uit 1961. Ik groeide op in Amsterdam in een gezin met vier kinderen. Na mijn gymnasium-B-opleiding ben ik in 1981 rechten gaan studeren aan de UvA. Met mijn bul op zak trok ik vier maanden door Azië. Daarna ben ik mijn loopbaan gestart als management trainee bij V&D. Op mijn achtentwintigste runde ik de V&D in Zaandam. Daar ontdekte ik dat ik naast een passie voor mensen ook een passie voor merken had. Ik kon productmanager worden bij Duracell, toen het vijfde merk ter wereld. “Boeven vang je met boeven, wij willen de retail veroveren in Nederland en jij bent een retailer, dus ik neem je aan” zei mijn baas. Voor de broodnodige marketing kennis mocht ik een summer course op INSEAD volgen.

Toen deze baas op een kwade dag mijn vertrouwen beschaamde, nam ik ontslag. Op weg naar huis belde een headhunter met de vraag of ik ‘als een van de vijftig van buiten in de top honderd’ mee wilde gaan werken aan de privatisering van PTT Post. Het staatsbedrijf PTT telde toen nog 100.000 werknemers. Ik was vier jaar directeur Marketing & New Business bij de Postkantoren (een 50/50 joint venture van PTT Post en Postbank).

In 1998 begon ik voor mezelf en nam ik samen met een compagnon als startend ondernemers maar meteen een bedrijf over. We kochten de meerderheid van de aandelen in Mandev Benelux, een cultuurveranderings- en trainingsbureau dat ik bij V&D en de Postkantoren aan het werk had gezien. Voor te veel geld, dat wel, want eigenwijs als we waren vonden we het niet nodig een goed boekenonderzoek te doen. Het liep gelukkig toch nog goed af.

In 2002 kwam ik in een midlife crisis terecht: Ik wist niet meer waar ik vandaan kwam en waar ik naartoe ging. Ik verkocht mijn aandelen, waarna mijn passie voor personal development twee jaar lang verboden terrein was. Met veel plezier heb ik gedurende die periode als commercieel directeur bij Joop van den Ende’s evenementen bureau gewerkt. Dat was pas écht de wereld van ‘hip en happening’.

In 2004 heb ik mijn huidige bedrijf opgericht: Life & Business Refreshment. Sindsdien coach ik DGA’s en CEO’s, geef ik hen bedrijfsadviezen en begeleid ik bedrijfsoverdrachten. Daarnaast geef ik af en toe gastcolleges strategie en leiderschap op Nyenrode, Business School Nederland en de Rabo Ondernemers Academy.

Soms schrijf ik een boek. In 2005 samen met twee collega’s De innovatiecyclus, een methode voor innovatieversnelling bij overheid en bedrijfsleven. In 2006 Code 959, Lijn in je werk, lijn in je leven. Dit boek gaat over mijn levensfilosofie en werd een bestseller. In 2015 De Oplossing, wijsheid om er zelf of samen uit te komen.

Medio 2017 was ik weer te gast op INSEAD, ditmaal om als nascholing het Strategy and M&A Program te volgen.

Lees meer
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer