Vakgebied

Inspiratie&Creativiteit
Ondernemen
Verandermanagement
Nieuwe media
Motivatie

Thema's

Leiderschap
Cabaret & Entertainment
Verandermanagement

Talen

Nederlands

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

René Mioch heeft meer dan 35 jaar ervaring in de film- en televisiewereld. Hij reist regelmatig met veel plezier de wereld af om de groten van het witte doek te spreken. Sinds 2005 is hij een van de founders van FCCE, een bedrijf dat zich bezig houdt met het produceren, distribueren en exploiteren van film gerelateerde content. Voor Nederland wordt daar onder meer Films en Sterren (RTL) geproduceerd. Daarnaast wordt het programma in meer dan 80 landen uitgezonden. Ook is René de bedenker en initiatiefnemer van de Rembrandt Award en won hij in 2013 een Emmy Award voor The Entertainment Experience, een user-generated concept waarvoor hij samenwerkte met Paul Verhoeven. In 2020 is hij tevens gestart met het YouTube kanaal Binge Talks.

René Mioch is als film- & mediadeskundige een graag geziene gast in programma’s als Op1, Jinek en Shownieuws.

Als spreker geeft René het publiek een waardevol kijkje achter de schermen van Hollywood en de Nederlandse filmindustrie. Luisteren en vragen is de kern van zijn werk. Als dagvoorzitter/moderator is hij een betrokken en integere gespreksleider. Hij komt makkelijk en met de nodige humor tot de essentie van de discussie. Als presentator is René een vakkundig, hij presenteert bedrijfspresentaties, award shows en workshops. Ook voor productlanceringen, jubilea en evenementen is hij de aangewezen persoon.

Onderwerpen

New Media: Aan de hand van de shift van Bioscoop via TV en Video/DVD naar Streaming Services komt hij tot de conclusie dat allen bestaansrecht naast elkaar hebben, sterker nog bioscoop bezoek groeit. Ook bespreekt hij de lancering van het YouTube kanaal Binge Talks dat hij presenteert.

Change Management: Veranderingen zijn altijd wennen, maar door nieuwe ontwikkelingen te omarmen en als aanvulling te zien versterkt dat je bedrijf en positie. René laat zien dat hij als radiomaker begonnen is en zich voortdurend aan moest passen aan het veranderende media landschap.

User Generated Content: Zijn succesvolle Entertainment Experience business case laat mooi zien hoe hij, samen met Paul Verhoeven, user generated content naar een nieuw niveau heeft weten te brengen, met een Digital Emmy als beloning.

Branded Content: René laat aan de hand van voorbeelden uit de film en streaming industrie zien wat de valkuilen en up-sides zijn van branded content. Het moet passen en geloofwaardig zijn en ook naast de film te gebruiken zijn in je communicatie strategie.

New business, adaptation: Hij laat onder andere aan de hand van lancering van het YouTube kanaal Binge Talks ten tijde van de corona crisis zien hoe je snel met veranderingen in de marktsituatie om kunt gaan en daar op kan inspelen

Conclusie: Houd vast aan je product en passie, schrik niet van veranderingen en blijf dicht bij jezelf/je bedrijfscultuur.

René Mioch is te boeken als spreker, dagvoorzitter en presentator en spreekt over onderwerpen als entertainment, New Media, leider- en ondernemerschap. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
Rene Mioch
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer