René Savelberg als spreker inhuren

René Savelberg als spreker inhuren

Business Accelerator, groeiadviseur, coach, auteur, columnist, keynote speaker

Be first, be daring, be different”

– Ray Kroc

Biografie

René Savelberg heeft ruim 25 jaar ervaring als 'Business Accelerator' en wordt gezien als een van de meest vernieuwende managementdenkers van dit moment. Na zijn opleidingen in Nederland en USA werkte hij 14 jaar bij McDonald’s NL, waarvan 7 jaar als Algemeen Directeur. Ook heeft hij als partner en ondernemer diverse bedrijven in Nederland, Spanje en de USA opgericht, waar hij ook jarenlang heeft gewoond. In 2010 heeft René McSense Business Accelerators opgericht, een groeikrachtburo waarmee hij en zijn team ondernemingen en organisaties (oa ACCOR hotels, Ansell, PF Concepts, gem. Amsterdam) adviseert op het gebied van groeiversnelling en prestatieoptimalisatie. Hij is daarnaast actief als keynote speaker, publicist en auteur op het gebied van duurzame groeikracht. Zijn onlangs verschenen boek ‘Het geheim van groeikracht’ is een bestseller geworden.

René Savelberg werd op 13 oktober 1959 in Nijmegen geboren. Na het doorlopen van het Canisius College studeert hij in Amsterdam, Maastricht en Miami, waar hij zijn Masters Degree in Hotel and Food Service Management behaalt. René is een echte bouwer en groeiversneller en na zijn opleiding in de USA verdubbelt hij als Algemeen Directeur van McDonald’s in Nederland in korte tijd het aantal restaurants van 100 naar 200, met 16.000 medewerkers en 750 miljoen omzet.

Ook heeft hij als partner en ondernemer diverse bedrijven in Nederland, Spanje en de USA opgericht, waar hij ook jarenlang heeft gewoond. In 2010, na terugkomst uit de USA, richt hij McSense Business Accelerators op omdat hij ziet dat veel bedrijven worstelen met alle snelle veranderingen in de samenleving. Goede producten, slimme marketing en bekwame professionals zijn niet langer een garantie voor groei. En bij 80 tot 90% van alle organisaties vloeit gemiddeld 50% van alle medewerkers-energie weg.

René ziet dat organisaties nieuwe ‘groeikracht’ nodig hebben. Groeikracht die je als team en organisatie optimaal laat presteren, wendbaar en ondernemend maakt en waar je de wereld mee verovert. Met maximaal betrokken medewerkers die effectiever werken en voortdurend hun radar aan hebben staan, permanent gefocussed op markt, klant en groei. Hij richt zich er met McSense Business Accelerators dan ook specifiek op om teams en organisaties te helpen High Performers te worden, die het substantieel beter doen dan de markt. Met hogere omzetten (+30-40%), medewerkerstevredenheid (+36%), productiviteit (+30-40%) en retentie (90% minder verloop).

Ook bekleed René diverse bestuursfuncties bij stichtingen die aansluiten bij zijn visie op maatschappelijk verantwoord ondernemerschap, zoals de Biltema Stichting in Zweden, Mexit Amsterdam en de Kids House Foundation in Vietnam.

René’s zakelijke missie is om zoveel mogelijk bedrijven, teams en organisaties te helpen om maximale ‘groeikracht’ te ontwikkelen waardoor ze optimaal presteren en duurzame groei realiseren. In zijn presentaties neemt hij zijn publiek mee op ontdekkingsreis naar groeikracht - met praktische wetenswaardigheden, nieuwe inzichten, anekdotes en uiteraard veel persoonlijke interactie.  Als enthousiaste spreker en dagvoorzitter weet hij zijn publiek van begin tot eind te boeien – hij schudt de zaal wakker, houdt een spiegel voor, inspireert en zet je aan het denken. 

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Groeikracht, wendbare organisaties, Business Acceleration

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker Presentator Dagvoorzitter Interviewer Panellid

Onderwerpen

Ondernemen Leiderschap Bedrijfsleven & Management

Interview

Wat was je eerste baantje?

Werken in een fotostudio.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Bijwonen ‘Global Leadership Conference’ in USA met oa president Bush, Bill Gates, Warren Buffet, Colin Powell.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Over 10 jaar vindt ondernemerschap niet alleen bij management maar door de hele organisatie plaats. Wil je als bedrijf overleven en groeien dan heb je maximaal wendbare organisaties nodig waar passie, betrokkenheid én ondernemerschap bij alle medewerkers aanwezig moeten zijn.

Voor wie heb je grote bewondering?

Ronald van Zetten (HEMA).

Wat weet niemand van je?

;-)

Twitter

  • @rsavelberg ‘Blockchain Developer’ is vlgs Linkedin in 2018 snelst groeiende job/sector! #groeikracht #mcsense #leadership… https://t.co/HuJuc0GK2C
  • @rsavelberg 😁😉🙃! https://t.co/ukZ7K9s2oc
  • @rsavelberg interessant overzicht van wereldwijde machtsblokken in 2018! #groeikracht #mcsense https://t.co/yoSPS7Q0cB
  • @rsavelberg @keesjoosten67 😉
  • @rsavelberg gisteren ‘Groeikracht’-keynote met young professionals alumni van BRUNEL. Directeur Nederland Maikel Pals zet volop… https://t.co/feMEVZbzMJ

Boeken

Het geheim van groeikracht

Het geheim van groeikracht 1e druk is een boek van Rene Savelberg uitg...

Bestel