Vakgebied

Innovatie
Ondernemen
Design
Start-ups
Risico management
Visie

Thema's

Ondernemerschap
Business & Management
Economie & Financiën
Innovatie & Trends
Spreker technologie

In te huren als

Spreker
Panellid

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Vanaf € 1.500

Biografie

Biografie

Richard Straver is al 15 jaar internetondernemer, waarin hij succesvolle en minder succesvolle start- ups en scale-ups heeft opgericht in binnen- en buitenland. Inmiddels bereikt hij met zijn bedrijf meer dan 3 miljoen gebruikers en verwerkt hij als betaaldienstverlener voor miljarden euro’s op honderden platformen en marktplaatsen over de hele wereld.

Richard is een zelfstandig ondernemer die vanuit de schoolbanken is begonnen met zijn eigen webbureau en start-up. Vanuit zijn ontwerpers- en gebruikersgerichte visie heeft hij verschillende nieuwe ideeën gelanceerd. Maar achteraf bleek: niet alle goede ideeën zijn een recept voor succes. Zo heeft één bedrijf de deuren moeten sluiten. Een ander bedrijf heeft hij verkocht. Zijn laatste en huidige bedrijf daarentegen is enorm hard aan het opschalen. En juist de tegenslagen hebben hem op dit pad gebracht.

Alle wegen heeft hij bewandeld, van start-up naar scale-up, maar ook naar exit. Verschillende financieringsvormen heeft hij uitgeprobeerd. Daarnaast zelfs celebrities als klanten gekend zoals Snoop Dogg.

Kansen zien, risico’s nemen, over valkuilen heen stappen of invallen, naïef zijn, onderuitgaan en vooral volharden. Als founder van verschillende techbedrijven heeft Richard zich ontwikkeld als echte ervaringsdeskundige op het gebied van (online) ondernemen.

Lees meer
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer