Rick van der Kleij als dagvoorzitter inhuren

Rick van der Kleij als dagvoorzitter inhuren

Dagvoorzitter/gespreksleider

Soepel waar het kan, scherp waar het moet.”

Biografie

Rick van der Kleij is uitgeroepen tot Meest Talentvolle Dagvoorzitter van Nederland in 2013. Deze jonge, ervaren gespreksleider laat sprekers en deelnemers helder spreken en zich tegelijkertijd verplaatsen in elkaars drijfveren. Daartoe luistert Rick aandachtig, vat hij verhalen kernachtig samen en verbindt hij mensen en thema's vliegensvlug. Organisatoren en deelnemers waarderen de levendige interacties die Rick losmaakt op talloze congressen en debatten van de Nederlandse polder tot de Saoedische woestijn.

Naast zijn werk als dagvoorzitter van zulke interactieve bijeenkomsten presenteerde hij ook radiotalkshows over cultuur en economische innovatie. Opgeleid als bedrijfskundige en ethicus verdiept Rick zich graag in relaties tussen bedrijfsleven en maatschappij. Bij Instituut Clingendael heeft hij ook honderden buitenlandse diplomaten van over de hele wereld getraind in presentatievaardigheden. Kortom, hij vindt steeds verrassende verbindingen tussen mensen uit allerlei sectoren, disciplines en culturen.

Als doelgerichte dagvoorzitter/gespreksleider verfijnt Rick al sinds 2008 programma's samen met organisatoren, om hun belangrijkste stakeholders volop te betrekken. Met een microfoon in de hand leidt hij liever goede gesprekken in de zaal dan vanachter een katheder. Soepel waar het kan, scherp waar het moet.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

International business, economische innovatie, sociaal ondernemerschap, voedsel, politiek

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Vanaf €1875,-

In te huren als

Presentator Dagvoorzitter Interviewer

Onderwerpen

Ondernemen Bedrijfsleven & Management Wetenschap Duurzaamheid & Sociaal Ondernemerschap Bestuur & Beleid & Politiek Strategie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Mijn eerste bijbaantje dat ging om interacties met mensen was deur-aan-deur verkoper van voordeelkaarten voor de lokale bioscoop. Zo leerde ik praten met mensen die nog niet wisten dat ze daar zin in hadden.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Uitverkiezing tot Meest Talentvolle Dagvoorzitter van Nederland.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

'Meetings' dienen steeds meer om elkaar echt te ontmoeten. Hoe geavanceerd apps, robots, en hologrammen van sprekers ook worden, we houden behoefte aan direct contact.

Voor wie heb je grote bewondering?

Michael Sandel, Harvard-hoogleraar politieke filosofie die mensen hardop laat nadenken over de grootste dilemma's van onze tijd – en daarmee miljoenen mensen wereldwijd weet te bereiken.

Wat weet niemand van je?

Dat ik op mijn hoofd kan staan, al sinds ik zeven jaar oud was en geloofde dat ik ooit acrobaat zou worden. Ergens geloof ik dat nog steeds.

Twitter