Rob Creemers als spreker inhuren

Rob Creemers als spreker inhuren

Trendwatcher

Technologie is een zegen en een zorg”

Biografie

Rob Creemers, sinds 1980 actief in de ICT-sector, heeft eerst als production-control IT-manager bij Siemens in Zuid Afrika gewerkt om zich daarna te vestigen als zelfstandig softwaremaker. Eind 1986 treedt Rob in dienst bij Olivetti Nederland als software support manager. Rob raakt er hier in 1990 van overtuigd dat de PC wereld waarin hij werkzaam is, grondig zal gaan veranderen en geeft daarover een aantal presentaties in Nederland en Italië. De stap naar “trendwatcher” is gezet.

Momenteel houdt Rob zich met zijn bedrijf Technotrends full time bezig als marktanalist en industry-watcher met de ontwikkelingen in de ICT en alle direct en indirect gerelateerde sectoren. 

Als trendwatcher raadpleegt hij dagelijks een groot aantal bronnen, waaronder The Wall Street Journal, The New York Times, BusinessWeek, Fortune Magazine, TIME, InformationWeek, CNET, de BBC, Der Spiegel, Die Welt en natuurlijk de Nederlandse bladen als De Volkskrant, de Telegraaf, NRC, Elsevier, NU, WebWereld en Emerce.

Artikelen die de moeite waard zijn, komen in een speciale database. Hierin is niet alleen alles weer terug te vinden maar kan ook worden nagegaan hoe vaak bepaalde onderwerpen in een bepaalde periode voorkomen. Dit helpt om trends vroegtijdig te spotten. Heel belangrijk is het natuurlijk om goed de context te kennen en dwarsverbanden te leggen. Dat gebeurt via de zoekmachines op het web en dit levert wederom massa’s tekst, afbeeldingen en videomateriaal op.

Uiteindelijk komt het belangrijkste en meest expressieve materiaal in een presentatie terecht. Iedere dag komt er wel een nieuwe slide bij of vallen er oudere slides weg. Sommige kern slides draaien al een paar jaar mee, maar de meerderheid leeft maar kort, want de verhalen moeten altijd up to date zijn. Naast al deze nieuwsvergaring is een informatiestroom uit het eigen relatienetwerk natuurlijk ook essentieel.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Techniek, IT+Communicatie, energie, duurzaamheid

Talen

Nederlands, Engels, Duits

Tarief

Vanaf €3600,-

In te huren als

Spreker Panellid

Onderwerpen

Economie & Financien Maatschappij Innovatie & Trends Technologie & ICT Duurzaamheid & Sociaal Ondernemerschap

Interview

Wat was je eerste baantje?

Hoe moet ik dat na al die jaren nog weten?

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Het deel als trendwatcher.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Onveranderd maar zonder mij ;-)

Voor wie heb je grote bewondering?

Jürgen Habermas.

Wat weet niemand van je?

Hoe laat ik ga slapen..

Boeken

Leven Zonder Olie

Leven Zonder Olie 1e druk is een boek van Adjiedj Bakas uitgegeven bij...

Bestel