Rob de Wijk als spreker inhuren

Rob de Wijk als spreker inhuren

Professor, expert op het gebied van internationale betrekkingen, geopolitiek, veiligheid en terrorisme

Kennis staat altijd voorop”

Biografie

Rob de Wijk is een toonaangevend expert op het gebied van internationale betrekkingen, geopolitiek, internationale en nationale veiligheid en terrorisme.

Prof. dr. R. (Rob) de Wijk is de non-executive director van het ‘Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS)’. Het centrum is door Rob de Wijk opgericht op 1 februari 2007. Het centrum richt zich op nationale en internationale veiligheid, inclusief terrorisme en defensie.

Van 2012 tot december 2015 was De Wijk ook directeur van “The Hague Security Delta” (HSD), en sinds december 2015 strategisch adviseur HSD. Sinds 2000 is hij tevens hoogleraar Internationale Betrekkingen en Veiligheid aan de Universiteit Leiden. 

Rob de Wijk heeft verschillende nevenfuncties: voorzitter Denktank Nationale Veiligheid, voorzitter van het Holland Space Cluster, lid van de ‘Strategic Advisors Group’ van ‘The Atlantic Council’ in Washington en de ‘Senior Steering Group’ van het ‘NATO Special Forces Headquarters’ in Mons. Tevens is hij columnist bij Dagblad Trouw en Energiepodium.nl. 

Rob de Wijk is in 1954 in Dordrecht geboren. Hij begon zijn carrière als freelance journalist. In 1980 werd hij hoofdredacteur van een uitgeverij van tijdschriften en wetenschappelijke publicaties. Van 1985 tot 1989 was hij werkzaam aan het departement Politieke Wetenschappen van de Universiteit Leiden.

In oktober 1989 werd Rob de Wijk op het Ministerie van Defensie benoemd tot hoofd Conceptuele Zaken. Hij adviseerde de CDS inzake strategische planning en beleid. In 1997 werd hij vanuit het Ministerie gedetacheerd bij het Clingendael Institute om de militaire aspecten van internationale veiligheid te bestuderen.Van 1992 tot 2006 was hij lid van de Raad voor het Defensie Onderzoek (RDO) van TNO. Van 1999 tot 2008 was hij hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA). 

De afgelopen jaren publiceerde hij talloze artikelen en boeken, zijn meest recente boek is 'Machtspolitiek' (2014).

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Internationale betrekkingen, geopolitiek, internationale en nationale veiligheid en terrorisme, Europese Unie

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker Presentator Dagvoorzitter Panellid Interviewer

Onderwerpen

Maatschappij Wetenschap Bestuur & Beleid & Politiek

Interview

Wat was je eerste baantje?

Journalist.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Ongeveer hetzelfde, met nieuwe accenten. Er zal meer discussie zijn over de gevolgen van de afnemende wereldmacht van de VS en Europa.

Twitter

Boeken

De nieuwe revolutionaire golf

De nieuwe revolutionaire golf 1e druk is een boek van Rob de Wijk uitg...

Bestel

Elementaire Deeltjes 19 - Machtspolitiek

Elementaire Deeltjes 19 - Machtspolitiek 1e druk is een boek van Rob d...

Bestel