Rob Urgert als spreker inhuren

Rob Urgert als spreker inhuren

Cabaretier, spreker

Leef je leven zonder motto's!”

Biografie

Rob Urgert (1968) is met recht een creatief denker te noemen. Hij promoveerde in 1997 tot dr in de wetenschappen aan de Wageningen Universiteit, waarna hij besloot zijn leven te wijden aan zijn passie: de humor. Rob is het brein achter de Spoedcursus Humor, een theatervoorstelling die tien jaar is meegegaan. 

Nu geeft Rob zijn geheimen prijs in een even inspirerend als hilarisch verhaal over het geheim van creativiteit in zijn lezing 'Hoe Krijg Ik Een Geniaal Idee in 30 Minuten'. Het resultaat: het publiek zal op een geheel nieuwe manier hun eigen creativiteit aan kunnen gaan boren. Clichés en platgetreden paden zijn verleden tijd. Living outside the box! 

Momenteel is Rob druk met televisiewerk. Je zou hem kunnen kennen van De Kwis, waarvan hij niet alleen een van de presentatoren is maar ook de bedenker. Samen met Joep van Deudekom maakte hij populair-wetenschappelijke tv-formats als Onder de Tram en Factcheckers. Als duo hebben Joep van Deudekom en Rob Urgert veel ervaring opgedaan bij tv-programma's als 'Onder de tram', 'Tussen de Oren' en 'Met de Kennis van Nu'.

In 2016 hebben Rob en Joep in samenwerking met de NTR en BNN het programma ‘Het Instituut’ gemaakt. Dit werd eind 2016 uitgezonden op NPO1. In dit programma worden honderd mensen een week lang opgesloten in een voormalige kazerne: Het Instituut. Contact met de buitenwereld is gelimiteerd en alle personen krijgen een gelijke behandeling. Een week lang ondergaan zij tientallen psychologische sociale en fysieke onderzoeken en experimenten. De uitkomsten zijn verassend. Het programma keert in het najaar van 2017 weer terug op de buis. 

Voor bedrijven hebben Joep en Rob op basis van hun kennis en wetenschappelijke inzichten samen twee leuke quiz ontwikkelt. 

'Hoe word ik succesvoller dan mijn collega's?' is een quiz waarbij Rob en Joep gekeken hebben naar wat de wetenschap is achter succes. Wanneer kan iemand succesvol worden? Ze stellen het publiek vragen die gebaseerd zijn op de harde wetenschap achter succes middels humoristische foto's, filmpjes en expirimenten. Humor met inhoud op niveau!

Het programma The Manipulation Game gaat over hoe je zuivere keuzes kan maken. Een mens maakt tijdens zijn of haar leven duizenden keuzes. In een hyperinteractief programma laten Rob en Joep zien dat die keuzes vaak helemaal niet zo zuiver en weloverwogen zijn als we geneigd zijn te denken. Aan de hand van oefeningen, dubbele bodems en een hele hoop humor leren ze je hoe jij deze valkuilen kunt vermijden. Leun (niet!) achterover en laat je meevoeren in deze mentale achtbaan!

'Het optreden van Rob Urgert was echt een succes! Wat een leuke man, zowel professioneel als voor en na zijn optreden. Echt een aanrader!' - Marjan Stoop, Buildsight

‘Rob Urgert geeft een speciale, grappige draai aan wetenschappelijk onderbouwde feiten. Al binnen een minuut had hij de lachers op zijn hand. Een topspreker, als je op zoek bent naar humor.’ - Nynke Links, Vadain 

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Cabaret, wetenschap, presentatie, humor

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf €3100,-

In te huren als

Spreker

Onderwerpen

Leiderschap Cabaret & Entertainment Wetenschap

Boeken

Spoedcursus humor

Hoe maak je een grap? Hoe krijg je mensen aan het lachen? En hoe juist...

Bestel

Hoe word ik succesvoller dan mijn collega s?

In Midden-Italië liggen de raadselachtige tuinen van Bomarzo, sinds me...

Bestel

Waarom zit IK niet in Oranje?

Het Perfecte WK-Voorpretboek … … met antwoord op de vraag waarom de le...

Bestel