Robert Benninga als spreker inhuren

Robert Benninga als spreker inhuren

Topspreker op het gebied van leiderschap, high performance, persoonlijke ontwikkeling en De HiT Experience

Be the very best you can be”

Biografie

Robert S. Benninga MBA CSP is één van Europa’s topsprekers geworden op het gebied van leiderschap, high performance, persoonlijke ontwikkeling en De HiT Experience™. Hij gaf 17 jaar leiding aan succesvolle bedrijven als Hyatt Hotels USA, AHOLD, De Bijenkorf, WE international en de METRO Group. In 1991 richtte hij Mindpower International n.v. op.

Vanuit Mindpower begeleidt Robert – samen met zijn team – projecten om vanuit een duidelijke resultaateis mensen en organisaties hun potentieel (weer) optimaal te benutten. Robert zet zijn ervaring in van het werken met meer dan 300.000 mensen in 53 landen voor zo’n 1.500 corporate, MKB en individuele opdrachtgevers via presentaties, coaching en e-programma’s.

Zijn aanpak is uitnodigend, interactief en dynamisch. Praktische instrumenten en oefeningen vanuit bewezen methodes garanderen buitengewone prestaties.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Leiderschap, high performance, persoonlijke ontwikkeling en De HiT Experience

Talen

Nederlands, Engels, Duits

Tarief

Vanaf €3250,-

In te huren als

Spreker Dagvoorzitter

Onderwerpen

Ondernemen Leiderschap Motivatie & Inspiratie Bedrijfsleven & Management

Interview

Wat was je eerste baantje?

Op zaterdag was ik kledingverkoper bij een kledingzaak in de Kalverstraat en doordeweeks repareerde ik pallets bij een fabriek waarvoor ik 2,50 gulden per pallet verdiende!

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Het meest bijzondere moment het vallen van de muur in 1989. Ik heb allerlei corporate ervaring opgedaan voor die tijd. Ik heb de marketing voor Ahold gedaan, daarna was ik directie van de Bijenkorf en ook ben ik algemeen directeur van de WE geweest. Het laatste jaar was 1989. 9 november 1989 viel de muur. Mij was gevraagd om een nieuw concept uit te werken, maar doordat de muur viel gingen we alleen maar naar het oosten uitbreiden. Toen de muur viel, dacht ik dat de muur boven op mij viel. Terugkijkend viel hij juist niet op mij, maar heb ik een carrièreswitch gemaakt waardoor Mindpower ontstond.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Er gaan eigenlijk twee dingen gebeuren. Allereerst zal het moeilijker zijn om mensen fysiek bij elkaar te brengen. De mensen zullen steeds meer eisen om nog bij elkaar te komen. Ten tweede zal er meer contact plaatsvinden via het internet. Zelf geef ik nu al sessies via Skype, maar het hele video-element zal alleen maar gaan toenemen. Dit zie je al in de USA. Echter, er zal nooit een alternatief zijn voor echt persoonlijk contact.

Voor wie heb je grote bewondering?

Mijn vrouw en mijn ouders. Mijn vrouw is helaas overleden aan kanker. Zij was ook mede-eigenaar van Mindpower. Zij is het levende voorbeeld van Mindpower. Hoe zij met haar ziekte is omgegaan is geweldig en geeft Mindpower volledig weer. Daarnaast heb ik veel bewondering voor mijn ouders, aangezien zij concentratiekampen overleefd hebben. Hoe ze daar uitgekomen zijn is mooi om te zien.

Wat weet niemand van je?

Als ik een dier zou zijn zou ik een dolfijn zijn. Een dolfijn is heel speels, dol en fijn, een leuk beest, humoristisch, intelligent, enorm sterk (het is het enige dier dat een haai makkelijk dood) en last but not least; een dolfijn heeft helende krachten.