Robert Bridgeman als dagvoorzitter inhuren

Robert Bridgeman als dagvoorzitter inhuren

Onderzoeker, auteur/ coach/ trainer/ spreker in bewustzijnsontwikkeling en menselijk potentieel

Het leven is een spiegel, het geeft je niet wat je graag wilt. Het geeft je wat je bent”

– Robin R. Sharma

Biografie

Waarom denk je wat je denkt? Waarom voel je wat je voelt? Waarom doe je de dingen die je doet zoals je ze doet? In hoeverre laat jij je leiden door je overtuigingen? Wat zijn jouw passies en dromen? Hoe kun je die waarmaken en welke belemmeringen moet je daarvoor overwinnen? Welke technieken kun je integreren in je dagelijkse leven om je daarbij te helpen? De sleutel naar jouw transformatie heb je zelf in handen. Maar… waar vind je die sleutel? En hoe moet je hem gebruiken?

We denken dat we de dingen die we doen, heel bewust doen. In werkelijkheid komt 95% vanuit ons onderbewustzijn. Vaak laten we ons daarbij meeslepen door de waan van de dag, voor je het weet, leef je het leven zoals dat van je wordt verwacht, met een baan, een partner, een gezin, een huis, een hypotheek… Op zich niks mis mee, maar is dit wat je werkelijk gelukkig maakt? Heb jij het gevoel dat je het maximale haalt uit jezelf en uit je leven? Misschien wil je wel veranderen, zou je best je dromen willen leven, maar weet je niet hoe. Je bent immers al zo lang wie je bent. En het vertrouwde loslaten, is best eng.

Jezelf optimaliseren
Robert Bridgeman laat je ervaren dat ook jij in staat bent om jezelf te optimaliseren. Het begint allemaal met de structuur en werking van je hersenen. “Het mooie van onze hersenen is dat je ze kunt beïnvloeden; neuroplasticiteit noemen we dat. We gaan dieper in op de werking van jouw lichaam en psyche en de invloed die je daar zelf op hebt. Je maakt kennis met technieken die je energie of juist ontspanning geven op het moment dat jij die nodig hebt. Je krijgt handvatten aangereikt om toe te werken naar een hoger bewustzijn, waarmee je jezelf kunt optimaliseren op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Minder stress ervaren, je zelfbewustzijn verhogen, je zelfreflectie verbeteren, gedachten, gevoelens en emoties leren reguleren, meer welzijn en geluk ervaren: dat is ook voor jou weggelegd.” Robert inspireert je om te ontdekken wat jouw passie is, in je werk en in je privéleven, en geeft je daarmee de sleutel naar je eigen transformatie in handen.

Overigens is Robert zelf het beste voorbeeld van zo’n transformatie. Robert Bridgeman heette ooit Robert Jan Bruggeman. In die fase van zijn leven was hij directeur van een bouwdienstverleningsbedrijf met tachtig medewerkers, had hij een flink overgewicht en verwerkte hij wekelijks de nodige glazen wijn en sigaretten. Hij werd gedreven door een verlangen naar groter en meer, maar vond daar geen bevrediging in. Op een dag raakte hij alles kwijt: zijn huwelijk en zijn baan. Dat was de aanzet voor een complete transformatie. Op zoek naar vervulling en geluk verdiepte hij zich in verschillende methoden en technieken. In zes maanden tijd verloor hij dertig kilo gewicht, kwam hij los van zijn verslavingen en zijn dominante, materialistische persoonlijkheid maakte plaats voor de persoon die altijd had willen zijn: vriendelijk, inspirerend en sportief. Robert vond zichzelf. Vanaf dat moment noemt hij zichzelf Robert Bridgeman.

Zweethutten en de Kilimanjaro
Deze transformatie maakte de onderzoeker in hem wakker: hoe kon hij zo veranderen? En hoe zou hij anderen kunnen helpen om zichzelf te vinden, op weg naar een bewuster en gelukkiger leven? Op zoek naar de antwoorden op deze vragen, reisde hij de hele wereld over: van de Verenigde Staten en Engeland tot Nepal, India, Thailand en Vietnam, waar hij twee jaar woonde, expats coachte en meditatietrainingen gaf in het bedrijfsleven. Hij verdiepte zich in methodes van boeddhistische scholen, advaita vedanta en kabbalisme tot NLP, positieve psychologie en hersenonderzoek. Hij zat in zweethutten en mediteerde wekenlang in kloosters en tempels. Hij beklom met Wim Hof ‘the Iceman’ met ontbloot bovenlijf de Kilimanjaro in 48 uur, om het effect van meditatie op geest en lichaam aan te tonen. Op basis van al zijn ervaringen ontwikkelde hij – samen met zijn partner Monique van Leeuwen – de Bridgeman Methode, die zich richt op bewustwording, stressreductie, geluk en welzijn. Vanuit zijn rol als coach, trainer en spreker leert Robert Bridgeman mensen de sleutel naar een bewuster en gelukkiger leven te vinden en te gebruiken.

Sinds 2012 is Robert Bridgeman ook als trainer en ambassadeur verbonden aan het Search Inside Yourself Leadership Institute in San Francisco. Dit instituut ontstond binnen Google; in samenwerking met hersenonderzoekers van de prestigieuze Stanford University ontwikkelde Google een mindfulness based emotional intelligence & leadership programma. Aanvankelijk voor de medewerkers van Google, maar inmiddels wordt het programma afgenomen door grote, internationale bedrijven als LinkedIn en SAP die de meerwaarde ervan erkennen en ervaren.

Robert treedt op als spreker en geeft trainingen en cursussen voor particulieren, bedrijven, instellingen en topsporters. Hij is auteur van de boeken ‘Start vandaag me lichter leven’ en ‘Start vandaag met mediteren’. Zijn nieuwste boek ‘Rust’ verschijnt begin 2016. 

'Robert is een inspiratie om mee te werken. Hij is een succesvolle life-coach, en beheerst de kunst om direct verbinding te maken met de mensen. Als u integriteit en motivatie hoog in het vaandel heeft, nodig Robert dan uit als spreker voor uw evenement. Hij sprak op een City net Events in Saigon, Vietnam. Warm aanbevolen.' - Thomas de Lange, CEO City Net Events
'Robert Bridgeman heeft mij benaderd als TEDx sprekerscoach voor zijn TEDxtalk in Maastricht 2013. Gelijk was mij duidelijk dat Robert een ervaren spreker is die op zijn
eigen authentieke wijze het publiek weet te boeien én te inspireren. Onze samenwerking was meer gestoeld op het TEDx concept dan de sprekersvaardigheden, deze waren en zijn uitstekend ontwikkeld. Ik ben Robert blijven volgen en heb zijn versnelde groei als spreker en trainer met buitengewone belangstelling kunnen zien. Ik kan zeggen dat er in Nederland maar weinigen het niveau van Robert benaderen. Hij weet het omgaan met publiek, in het Nederlands en Engels, naar een ‘on-Nederlandsa’ hoog niveau te trekken. Ik zie Robert als een zeer welkome aanvulling binnen de gevestigde orde van sprekers in Nederland.' - Nienke van Bezooijen (TEDx) sprekerscoach bij Presentation-Master

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Meditatie, bewustwording, mindfulness, start vandaag met lichter leven, lichter werken, ontdek je passie, business spiritualiteit, hersenonderzoek, emotionele intelligentie, flow, energie

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker Presentator Dagvoorzitter Interviewer Performer

Onderwerpen

Lifestyle & Health Leiderschap Motivatie & Inspiratie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Afwasser bij restaurant de Librije in Zwolle.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

In mijn vorige carrière: algemeen directeur van een bouwdienstverlener met 80 medewerker. In mijn huidige carrière: Elke keer als een cliënt of groep gelukkig en lichter de deur uit gaat.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Meditatie is tussen de 5 en 10 jaar net zo normaal als sporten. Spiritualiteit zal worden omarmt door de massa en zweverig is niet meer een vervelende term. Persoonlijke, mentale, emotionele en spirituele groei zal een belangrijk onderdeel van het leven zijn en al op scholen vanaf de vroege jeugd worden gebezigd.

Voor wie heb je grote bewondering?

Harry Bellafonte, beroemd zanger in de jaren '50 en tegelijkertijd mensenrechten activist met een enorme impact.

Wat weet niemand van je?

Dat ik eigenlijk ook een mensenrechtenactivist ben net als Harry.

Twitter

  • @RJBridgeman De enige bedreiging voor de mensheid zijn mensen... het blijft verbazingwekkend...
  • @RJBridgeman Nobel Peace Prize Awarded to Nadia Murad & Dr. Denis Mukwege https://t.co/fEo0b6UuKk via @democracynow
  • @RJBridgeman Stapje voor stapje Geef jezelf de tijd Zoals een rups die vlinder wordt... https://t.co/emhA1LjPme
  • @RJBridgeman Frankrijk gaat producten uit ontbossing verbieden : Duurzaamnieuws https://t.co/91sq56K3RT #duurzaam
  • @RJBridgeman ’Zo dood als een pier’ mag binnenkort niet meer https://t.co/9XKCnRV9qp via @telegraaf

Boeken

Rust

Het leven wordt steeds drukker. Steeds meer prikkels, informatie en za...

Bestel

Start vandaag met lichter leven

Robert Bridgeman leert je in zijn boek Start vandaag met lichter leven...

Bestel

Start vandaag met mediteren

Let op: mp3-download luisterboek, dus geen fysiek boek of CD! Wil je g...

Bestel