Rolf Bruins als spreker inhuren

Rolf Bruins als spreker inhuren

Docent, onderzoeker, auteur, consultant, spreker, onderwijs, marketing, het brein

Professioneel succes hangt af van breinwerk, maar breinwerkers weten niet hoe hun brein werkt.”

Biografie

Rolf Bruins (Assen, 23 september 1969) is auteur, onderwijsmanager, docent, consultant en eigenaar van een opleidingsbureau. Hij is bovenal een breinwerker. In zijn carrière heeft Bruins uiteenlopende bedrijven geadviseerd en mensen opgeleid. Eén ding valt hem daarbij altijd weer op: er bestaan geweldig veel onjuiste aannames over hoe mensen zich ontwikkelen. De neurowetenschappen laten ons zien wat er werkelijk gebeurt in de hoofden van mensen als ze zich ontwikkelen. Dat is een fenomenaal samenspel van de breinprocessen leren, denken en werken. Hierbij spelen miljarden hersencellen een rol. Bruins heeft zich jarenlang verdiept in dat fascinerende spel en komt tot de conclusie dat het leer- en denkvermogen van werknemers in veel bedrijven onvoldoende en onjuiste aandacht krijgen. Door neurowetenschappelijke kennis te combineren met de natuur van mensen in organisaties weet Bruins hoe bedrijven en onderwijsinstellingen het menselijk potentieel fundamenteel beter kunnen benutten om zo een hoger ontwikkelrendement te halen. Ontwikkelen is meer dan ooit een hoofdzaak.

Als er één reis is die we allemaal een keer moeten maken, is dat de reis door ons brein. Hoe eerder je die reis gaat maken, hoe beter. Je maakt namelijk kennis met jezelf! En de mogelijkheden die je hebt ten aanzien van bijvoorbeeld creativiteit, wilskracht en mentale weerbaarheid. Je gaat inzien dat je een leven lang vorm kunt geven aan je eigen brein. En dus je gedrag en gevoelens. De breinreis werpt een nieuw licht op je vooroordelen ten aanzien van jezelf en anderen. Je realiseert je dat je brein een bouwwerk is dat permanent wordt verbouwd. Meestal gebeurt dat onbewust. Bruins laat zien hoe mensen als architect en bouwer actief en bewust vorm kunnen geven en bouwen aan hun eigen brein. Een leven lang. Bruins is een reisleider in de wonderlijke wereld van het brein. Zijn kennis en inzichten brengt hij op een aansprekende, herkenbare en vooral humoristische manier over op zijn publiek.

'De sessie verliep goed en met uitstekend Engels en een aantal leuke voorbeelden wist Rolf de verbeelding van de mensen aan te spreken.' - Joshua Liem, ABN AMRO 

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Werking van het menselijk brein in relatie tot leren, denken en werken in de context van de vakgebieden onderwijs en marketing

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Vanaf €1200,-

In te huren als

Spreker Panellid Performer

Onderwerpen

Onderwijs Lifestyle & Health Wetenschap Marketing & Communicatie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Een krantenwijk.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Mijn visie verwerkelijken in twee eigen bedrijven.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

De neurowetenschappen zullen ons de weg wijzen wanneer het gaat over de lerende en denkende mens. Daaruit zal blijken dat het onderwijs zoals we het nu kennen aan een fundamentele herijking toe is. Meer dan voorheen zal het onderwijs rekening moeten gaan houden met het DNA van mensen, teams en organisaties. Leren zal een levensstijl worden. Er zal meer dan ooit tevoren aandacht zijn voor het creatief- en verbeeldingsvermogen van mensen. Functiegericht denken, leren en werken zal worden vervangen door een rolgerichte manier van denken. Oprechte aandacht voor de mens is de basis voor toekomstig succes.

Voor wie heb je grote bewondering?

Sir Ken Robinson, Engels pionier op het gebied van modern onderwijs en begenadigd spreker.

Wat weet niemand van je?

Ik bezit meer dan 80 paar schoenen en de collectie groeit steeds.

Twitter

Boeken

Marketingstrategie met xtra toegangscode

In dit boek wordt marketingstrategie benaderd als een proces van denk-...

Bestel