Ronald Kleverlaan als spreker inhuren

Ronald Kleverlaan als spreker inhuren

Crowdfunding, Fintech en alternatieve financiering expert

Let's talk Crowdfunding!”

Biografie

Ronald Kleverlaan is directeur van het European Centre for Alternative Finance aan de Universiteit Utrecht, adviseur van de Europese Commissie en al jaren één van de meest invloedrijke personen in Europa op het gebied van crowdfunding. 

Hij is een veelgevraagd spreker over internationale crowdfunding trends en ontwikkelingen op het gebied van Alternatieve Financiering. Hij is tevens mede-oprichter van het European Crowdfunding Network en adviseur bij Cambridge University.

Ronald is daarnaast senior partner bij CrowdfundingHub, een gespecialiseerd adviesbureau voor crowdfunding platformen, overheden en scale-up crowdfunding projecten en (mede-)auteur van een groot aantal artikelen, Europese onderzoeken en boeken over crowdfunding.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Crowdfunding, Alternatieve Financiering, FinTech

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker Panellid

Onderwerpen

Ondernemen Bedrijfsleven & Management Economie & Financien

Interview

Wat was je eerste baantje?

Bollenpellen. Ik kom uit de bollenstreek en als scholier was het een lucratief bijbaantje om in de weekenden en vakanties goed bij te verdienen als je hard doorwerkte.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Spreken in Cartagena (Colombia) voor 1500 ondernemers op een congres samen met “Woz” (Steve Wozniak)

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Over 10 jaar spreken we niet meer over alternatieve financiering, maar over “financiering”. De rol van een bank is dan totaal veranderd en zal over 10 jaar voor een groot deel van het MKB niet meer kunnen bedienen. Gespecialiseerde financieel dienstverleners zullen efficiënter, goedkoper en betrouwbaarder diensten kunnen leveren. Daarnaast zal de regiefunctie niet meer in handen zijn van de accountmanagers bij banken of traditionele accountants. Er zullen gespecialiseerde financieel specialisten komen die ondernemers adviseren en begeleiden in het woud van aanbieders van financieel aanbieders. Er zullen enkele grote aanbieders van online financiering overblijven, die ook over de landsgrenzen zullen opereren.

Twitter

Boeken

Crowdfunding, de hype voorbij

Crowdfunding, de hype voorbij 1e druk is een boek van Martijn Arets ui...

Bestel