Ronnie Overgoor als spreker inhuren

Ronnie Overgoor als spreker inhuren

Zelfstandig media ondernemer, presentator, dagvoorzitter en spreker

Winnaar Golden Award op the New York Festivals”

Biografie

Ronnie Overgoor studeerde begin jaren '90 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, faculteit Beeld- en Mediatechnologie. Met zijn afstudeerproject (een interactief tv programma voor kinderen) won hij een Golden Award op the New York Festivals. Hij begon zijn werkende carrière bij een mediabedrijf in Hilversum.

Al snel werd duidelijk dat werken voor een baas niet paste bij Ronnie. Hij ging het ondernemerspad op en werd directielid bij een internet bureau tijdens de gouden internetjaren eind jaren '90. Hij werd op papier multi miljonair, maar was zijn rijkdom enkel jaren later kwijt toen de internetbubble klapte. Over zijn avonturen schreef hij het boek 'Ondernemerslessen van een Internetcowboy' dat direct na het uitkomen werd verkozen tot Ondernemersboek van het Jaar.

Sinds 2004 is Ronnie actief als hoog gewaardeerd (8+) dagvoorzitter, interviewer en spreker en staat hij inmiddels meer dan 100 keer per jaar op podia en in tv studio's in binnen- en buitenland. Daarnaast is hij initiatiefnemer van het online videokanaal voor zakelijk Nederland: 7 Ditches TV.

Dagvoorzitter
Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Ronnie combineert de rol van dagvoorzitter graag en vakkundig met die van interviewer op podia en in tv studio’s. Scherp, maar altijd met respect als vangrail.

Interviewer
Ronnie is een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Hij heeft inmiddels meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7 Ditches TV.

Spreker 
Met zijn optredens als spreker pakt Ronnie hele zalen in en opende hij inmiddels de ogen van tienduizenden ondernemers. Organiseert u een event voor een ondernemend publiek met als thema ondernemerschap, innovatie, internet, trends of verandering?
Dan is Ronnie Overgoor de perfecte keynote spreker. Altijd gewaardeerd met een gemiddeld rapportcijfer van boven de 8 zorgt Ronnie voor positieve energie en een berg aan inspiratie en ideeën.

Keynotes

 • 'De juiste mindset voor succes' voor ondernemers en ondernemende professionals. 
 • 'ZZP'ers verdienen beter' voor de sterkt groeiende groep ZZP'ers in Nederland. 

Referenties

 • 'Super 'optreden' van je bij het ondernemerscongres. Wilde ik even kwijt.'
 • 'Zoek je een #dagvoorzitter waarbij je NIET in slaap valt.
 • Boeiend en leerzaam tijdens ING Roadshow. Bedankt!'
 • 'Je boek "ondernemerslessen.." helemaal uit. Is veel te dun boekje, wanneer komt deel 2? Kijk er nu al naar uit.' 
 • 'Erg mijn best gedaan om iets negatiefs te vinden van de presentatie van Ronnie Overgoor #ondernemerscongres. Niet gelukt!!!!' 
 •  'Helder, inspirerend & vol humor! Love it!' 
 •  'Wat een energie heeft deze man, geen tijd om in te kakken :)' 
 •  'Does it again! Just saw another great presentation!' 
 • 'Ronnie heeft de scherpte en snelheid in onze uitreiking van de High Growth Awards gehouden. Hij voelde de mensen die hij telkens moest interviewen feilloos aan waardoor hij met zijn gevoel voor humor precies de juiste dingen zei en deed. Ronnie heeft zich zeer goed voorbereid wat ons als organisatie het broodnodige vertrouwen gaf. Petje af voor Ronnie

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

(Online) Zakendoen, Communicatie, Social media, Marketing, Sales, Journalisten & Correspondenten, ICT en Nieuwe Media

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Dagvoorzitter Presentator Spreker Interviewer Panellid

Onderwerpen

Ondernemen Maatschappij Economie & Financien Bedrijfsleven & Management Innovatie & Trends Leiderschap Technologie & ICT Marketing & Communicatie Sales & Klantgerichtheid

Interview

Wat was je eerste baantje?

WC-rollen rechtop zetten bij PAGE. Wat niemand overigens weet is dat PAGE staat voor Papierfabriek Gennep. Daar woonde ik toen. De fabriek is er inmiddels niet meer.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Velen, gelukkig :) Ondernemersboek van het jaar schrijven in 2011; Genomineerd worden als Dagvoorzitter van het Jaar; 7 Ditches TV starten en al twee jaar runnen; Op honderden podia staan, waaronder zelfs Carré; Elke keer als een zaal vol energie zit dankzij mijn optredens.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Als dagvoorzitter en spreker hetzelfde denk ik, het is een ambacht dat zal blijven bestaan, mensen in een zaal live inspireren. Als ondernemer en oprichter van 7 Ditches TV? Dan is het landschap, dat van televisie, volledig veranderd.

Voor wie heb je grote bewondering?

Voor mijn vrouw, zij is mij baken. Voor mijn kinderen, prachtmensen. Voor iedereen die origineel durft te zijn en geen volger is.

Wat weet niemand van je?

Als ik dat vertel…

Twitter