Vakgebied

Sport
Health
Avontuur
Media en ondernemen

Thema's

Mens & Maatschappij
Sport & Motivatie
Ondernemerschap
Lifestyle & Health

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Vanaf € 1.500

Biografie

Biografie

Samantha van Wijk is vooral bekend als presentatrice van Eurosport. Haar grote passie is sport! Samantha is een veelzijdige charmante energieke vrouw met een authentieke manier van presenteren. Omdat ze een brede interesse heeft en graag mensen met elkaar verbindt, treedt ze al jaren op als ladyspeaker en dagvoorzitter op de meest uiteenlopende evenementen. Met Samantha haal je het zonnetje in huis!

Al vanaf haar achtste jaar weet Samantha al dat ze de media in wil. Na het Atheneum doet ze dan ook de opleiding Media & Entertainment Management, richting televisie en journalistiek. Ze werkt zes jaar lang bij SBS6 voor het dagelijkse entertainment programma Shownieuws, waar ze alle kneepjes van het televisievak leert. Vervolgens stort ze zich volledig op de sport.

Haar eerste job als sportverslaggever is in 2013 in het Eerste Divisie voetbal voor RTL7. Haar carrière zet voort bij RTV Noord-Holland waar ze in 2014 haar eigen sporttalkshow en het live programma NH Buurten presenteert. Tevens wordt zij in dit jaar ambassadeur en vrijwilliger bij Only Friends, omdat ze vindt dat iedereen moet kunnen sporten. Ruim een jaar begeleidt zij hier kinderen, jongeren en ouderen (Older Friends) met een beperking tijdens de voetbal training.

Vanaf 2015 is ze vooral veel te vinden op racecircuits over de hele wereld als pitreporter. Voor Eurosport heeft ze, als eerste Nederlandstalige presentator, drie jaar lang de MotoGP gepresenteerd en live verslag gedaan vanuit de pitlane. De sportjournalist presenteert in 2018 de Volvo Ocean Race bij Veronica en in 2019 volgt ze voor FIFA TV de Oranje Voetbalvrouwen tijdens de FIFA Women’s World Cup tot aan de finale. Voor NUsport doet de petrolhead in 2020 vooral Formule 1 en Eredivisie voetbal, maar ook andere sporten. Naast het op de voet volgen van een scala aan sport en atleten gaat de sportjournalist zelf ook bijna geen enkele sportieve uitdaging uit de weg.

Samantha is in te zetten als spreker, dagvoorzitter, voice-over en presentatrice. Door haar jarenlange ervaring als tv-presentatrice en journalist heeft ze oneindig veel mensen geïnterviewd en weet ze als dagvoorzitter de juiste toon te zetten en discussies te leiden. Ze heeft een ijzersterkte voorbereiding en weet met haar enthousiasme en open benadering elk evenement tot een succes te maken!

Samantha is te boeken als dagvoorzitter en spreker en geeft lezingen over de onderwerpen sport, ondernemerschap en mens & maatschappij. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
Don’t limit your challenges, challenge your limits!”
Schermafbeelding 2020 10 02 om 15 13 19
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer