Vakgebied

Sport
Health
Avontuur
Media en ondernemen

Thema's

Mens & Maatschappij
Sport & Motivatie
Ondernemerschap
Lifestyle & Health

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Vanaf € 1.500

Biografie

Biografie

Samantha van Wijk is vooral bekend als presentatrice van Eurosport. Haar grote passie is sport! Samantha is een veelzijdige charmante energieke vrouw met een authentieke manier van presenteren. Omdat ze een brede interesse heeft en graag mensen met elkaar verbindt, treedt ze al jaren op als ladyspeaker en dagvoorzitter op de meest uiteenlopende evenementen. Met Samantha haal je het zonnetje in huis!

Als klein meisje van 8 jaar weet Samantha al dat ze de media in wil. Na het Atheneum doet ze dan ook de opleiding Media & Entertainment Management, richting televisie en journalistiek. Tijdens haar studie maakt Samantha haar eigen reportages, doet ze live verslag van Sail 2005 bij de lokale omroep van Velsen, Seaport TV en bovendien presenteerde en produceerde ze dagelijks drie live shows voor het interactieve webtv-kanaal van de Telegraaf. Vervolgens werkt Samantha zes jaar als redacteur, itemsamensteller en verslaggever bij SBS6. In 2013 maakt ze een sportprogramma en gaat ze al snel aan de slag als sportverslaggever voor o.a. RTL7. Bovendien reist ze sinds dit jaar door heel Europa om diverse sportieve outdoor activiteiten te ondernemen voor het programma Track & Trails van RTL4.

Haar carrière zet voort bij RTV Noord-Holland waar ze in 2014 haar eigen sporttalkshow en het live programma NH Buurten presenteert. Tevens wordt zij in dit jaar ambassadeur en vrijwilliger bij Only Friends, omdat ze vindt dat iedereen moet kunnen sporten. Ruim een jaar begeleidt zij hier kinderen, jongeren en ouderen (Older Friends) met een beperking tijdens de voetbal training. Vanaf 2015 reist Samantha als eerste Nederlandstalige presentatrice door Europa om de MotorGP te presenteren vanuit de pitlane voor Eurosport.

Vanaf 2018 is Samantha haar eigen sportvlog begonnen op YouTube, Sam's Sport Stories. Heerlijk relaxt gaat ze met een cameraatje op een stokkie langs bij sporters uit diverse sporttakken. Voor Veronica presenteert ze de talkshow van de Volvo Ocean Race. Samantha is in te zetten als spreker, dagvoorzitter, voice-over en presentatrice. Door haar jarenlange ervaring als tv-presentatrice en journalist heeft ze oneindig veel mensen geïnterviewd en weet ze als dagvoorzitter de juiste toon te zetten en discussies te leiden. Ze heeft een ijzersterkte voorbereiding en weet met haar enthousiasme en open benadering elk evenement tot een succes te maken!

Samantha is te boeken als dagvoorzitter en spreker en geeft lezingen over de onderwerpen sport, ondernemerschap en mens & maatschappij. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden

Lees meer
Don’t limit your challenges, challenge your limits!”
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer