Samantha van Wijk als dagvoorzitter inhuren

Samantha van Wijk als dagvoorzitter inhuren

Presentatrice, sportverslaggever, journalist, healthcoach, avonturier, levensgenieter

Don’t limit your challenges, challenge your limits! ”

– Jerry Dunn

Biografie

Samantha van Wijk is vooral bekend als presentatrice van Eurosport. Haar grote passie is sport! Samantha is een veelzijdige charmante energieke vrouw met een authentieke manier van presenteren. Omdat ze een brede interesse heeft en graag mensen met elkaar verbindt, treedt ze al jaren op als ladyspeaker en dagvoorzitter op de meest uiteenlopende evenementen. Met Samantha haal je het zonnetje in huis!

Als klein meisje van 8 jaar weet Samantha al dat ze de media in wil. Na het Atheneum doet ze dan ook de opleiding Media & Entertainment Management, richting televisie en journalistiek. Tijdens haar studie maakt Samantha haar eigen reportages, doet ze live verslag van Sail 2005 bij de lokale omroep van Velsen, Seaport TV en bovendien presenteerde en produceerde ze dagelijks drie live shows voor het interactieve webtv-kanaal van de Telegraaf.

Vervolgens werkt Samantha zes jaar als redacteur, itemsamensteller en verslaggever bij SBS6. In 2013 maakt ze een sportprogramma en gaat ze al snel aan de slag als sportverslaggever voor o.a. RTL7. Bovendien reist ze sinds dit jaar door heel Europa om diverse sportieve outdoor activiteiten te ondernemen voor het programma Track & Trails van RTL4. Haar carrière zet voort bij RTV Noord-Holland waar ze in 2014 haar eigen sporttalkshow en het live programma NH Buurten presenteert. Tevens wordt zij in dit jaar ambassadeur en vrijwilliger bij Only Friends, omdat ze vindt dat iedereen moet kunnen sporten. Ruim een jaar begeleidt zij hier kinderen, jongeren en ouderen (Older Friends) met een beperking tijdens de voetbal training. Vanaf 2015 reist Samantha als eerste Nederlandstalige presentatrice door Europa om de MotorGP te presenteren vanuit de pitlane voor Eurosport. 

Vanaf 2018 is Samantha haar eigen sportvlog begonnen op YouTube, Sam's Sport Stories. Heerlijk relaxt gaat ze met een cameraatje op een stokkie langs bij sporters uit diverse sporttakken. Voor Veronica presenteert ze de talkshow van de Volvo Ocean Race.

Samantha is in te zetten als spreker, dagvoorzitter, voice-over en presentatrice. Door haar jarenlange ervaring als tv-presentatrice en journalist heeft ze oneindig veel mensen geïnterviewd en weet ze als dagvoorzitter de juiste toon te zetten en discussies te leiden. Ze heeft een ijzersterkte voorbereiding en weet met haar enthousiasme en open benadering elk evenement tot een succes te maken!

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Sport, health, avontuur, media en ondernemen

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Vanaf €1500,-

In te huren als

Presentator Dagvoorzitter Interviewer Panellid Spreker

Onderwerpen

Sport Lifestyle & Health Maatschappij Ondernemen

Interview

Wat was je eerste baantje?

Als 13-jarige zette ik de schoenen in de juiste stelling bij Scapino en hielp ik de winkeliers. Dat deed ik een aantal uur in de week uit school vandaan. De reden waarom ik zo jong al werd aangenomen was omdat de chef het aandoenlijk vond dat ik mijn eigen zakgeld wilde verdienen.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Het interview met Johnny Depp in Hollywood (SBS6), het bereiken van mijn eerste bergtop voor Tracks&Trails (RTL4) en natuuuurlijk mijn eigen sporttalkshow (RTV NH)!

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Middels televisie, internet en andere communicatiemiddelen (media) zullen altijd boodschappen worden uitgezonden naar een omvangrijk publiek. Een presentator die dat op geheel eigen wijze overbrengt zal dus nooit verdwijnen.

Voor wie heb je grote bewondering?

Arnold Schwarzenegger, een Oostenrijkse plattelandsjongen die naar de VS emigreert, de beste bodybuilder aller tijden wordt, uitgroeit tot filmster en gouverneur wordt van de grootste staat van Amerika. Alles waar hij als klein jongetje van droomde heeft hij waargemaakt. Een man met een geweldige drive dus!

Wat weet niemand van je?

In principe mag iedereen alles van me weten behalve m’n pincode, maar waar nog nooit iemand naar gevraagd heeft is………

Twitter