Vakgebied

Media
Kunst & Cultuur
Persoonlijke ontwikkeling
Presentatie & communicatie
Mensenrechten
Jeugd
Human interest
Kunst & Cultuur
Persoonlijke ontwikkeling

Thema's

Mens & Maatschappij
Onderwijs
Lifestyle & Health
Communicatie & Media
Kunst & cultuur

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Sipke Jan Bousema is een man met vele talenten en meer dan twintig jaar ervaring in het vak. Met zijn programma’s en producties won hij diverse prijzen en verwierf hij nationale en internationale erkenning van vakgenoten. Dat vindt Sipke Jan mooi en eervol, maar zijn drijfveer is om menselijke verhalen en onderwerpen die ergens over gaan.

Een voorbeeld... In 2012 werd hij met zijn programma over de twaalfjarige Joppe, een meisje dat als jongen werd geboren, genomineerd voor de prestigieuze Prix Jeunesse in München, Duitsland. Het onderwerp was controversieel en het verbaasde hem dan ook niet dat hij niet won. Voor hem was het belangrijker dat het gegeven aandacht kreeg en bespreekbaar werd gemaakt.

Dat kenmerkt hem. Hij wil niet alleen maar entertainen. Hij wil vooral mensen informeren en inspireren. Dat doet hij zowel vóór als achter de schermen. Daarom is hij ook ambassadeur van Unicef en de Week van de Mediawijsheid, een initiatief om kinderen bewust en wegwijs te maken in media.

In 2012 maakte hij de documentaire 'Strijders voor de Liefde', over homo’s en lesbiennes die in het land waar ze wonen, moeten strijden om van elkaar te mogen houden. In 2013 groeide dit initiatief uit tot het groots opgezette mensenrechtenconcert Strijders voor de Liefde On Stage.

Sipke Jan is te boeken als dagvoorzitter over de onderwerpen communicatie en media, maatschappij en persoonlijke ontwikkeling. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Lees meer
Mensen inspireren, motiveren en verbinden, dat is mijn drijfveer
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer