Sipke Jan Bousema als spreker inhuren

Sipke Jan Bousema als spreker inhuren

Programmamaker, conceptdenker, presentator, dagvoorzitter, coach

Mensen inspireren, motiveren en verbinden, dat is mijn drijfveer”

Biografie

 

Sipke Jan Bousema is een man met vele talenten. Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring als programmamaker, presentator, regisseur, producer, acteur en voice-over voor televisie, film en theater. Mede door zijn inlevingsvermogen wordt hij door bedrijven en instellingen gevraagd als dagvoorzitter en presentator van events. Hij is opgeleid als coach communicatie & psychologie en organiseert onder andere workshops, waarin hij op interactieve wijze groepen mensen handvatten aanreikt om hun persoonlijke doelstellingen in het leven te verwezenlijken. 

Met zijn programma’s en producties won hij diverse prijzen en verwierf hij nationale en internationale erkenning van vakgenoten. Dat vindt Sipke Jan mooi en eervol, maar zijn drijfveer is om menselijke verhalen en onderwerpen die ergens over gaan.

Een voorbeeld... In 2012 werd hij met zijn programma over de twaalfjarige Joppe, een meisje dat als jongen werd geboren, genomineerd voor de prestigieuze Prix Jeunesse in München, Duitsland. Het onderwerp was controversieel en het verbaasde hem dan ook niet dat hij niet won. Voor hem was het belangrijker dat het gegeven aandacht kreeg en bespreekbaar werd gemaakt.

Dat kenmerkt hem. Hij wil niet alleen maar entertainen. Hij wil vooral mensen informeren en inspireren. Dat doet hij zowel vóór als achter de schermen. Daarom is hij ook ambassadeur van Unicef en de Week van de Mediawijsheid, een initiatief om kinderen bewust en wegwijs te maken in media.

In 2012 maakte hij de documentaire 'Strijders voor de Liefde', over homo’s en lesbiennes die in het land waar ze wonen, moeten strijden om van elkaar te mogen houden. In 2013 groeide dit initiatief uit tot het groots opgezette mensenrechtenconcert Strijders voor de Liefde On Stage.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Presentatie & communicatie, media, mensenrechten, kunst & cultuur, jeugd, human interest, persoonlijke ontwikkeling

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker Panellid Presentator Dagvoorzitter Interviewer

Onderwerpen

Lifestyle & Health Kunst & Cultuur Onderwijs Motivatie & Inspiratie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Bollenraper bij een boer in Hoorn, om met het verdiende geld mijn eerste videocamera te kopen.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Ik ben 37 en werk 26 jaar in de media. Ik heb 'Museumbende' bedacht en 'ZipZoo', waarmee we een prijs wonnen. Ik heb het internationale Eurovisie Junior Songfestival gepresenteerd en mijn eigen documentaire ‘Strijders voor de Liefde’ gemaakt. Hele bijzondere, dierbare markeringen. Wat hier nog bovenuit stijgt was het moment dat ik een stotterend jongetje dat heel ziek was, zoveel zelfvertrouwen kon geven dat hij krachtig straalde van oor tot oor. Op dit soort momenten ervaar ik echt hoe het is om voor mensen te presenteren. Het goede en positieve verschil maken.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Ik streef naar echtheid en authenticiteit in de media. Puurheid en waarheid is wat voor mensen belangrijk is en wat voor steeds meer mensen steeds belangrijker gaat worden. Ik zal daar met al mijn mogelijkheden een bijdrage aan leveren.

Voor wie heb je grote bewondering?

Harvey Milk, hij verbond mensen, ongeacht achtergrond, cultuur, geloof of seksuele voorkeur. Een vrolijke charismatische man met een helder en duidelijk verhaal waar niemand omheen kan. Hij stond letterlijk en figuurlijk voor eerlijkheid en gelijkheid. Hij creëerde daarmee iets dat echt zin heeft gehad; een beweging en een veilige plek waar mensen zichzelf kunnen zijn en daardoor zich ten volste kunnen ontwikkelen.

Wat weet niemand van je?

Dat ik ben opgeleid als psycholoog en communicatie coach.

Twitter