Vakgebied

Thema's

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels
Frans

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Als Ondernemend Idealist zet ik mijn tijd en talent maximaal in voor een betere wereld. Ik adviseer, spreek, schrijf, lobby en verbind in het algemeen belang.

De afgelopen drie jaar heb ik onder andere als adviseur en verbinder op het basisinkomen geïnspireerde gemeentelijke experimenten helpen opzetten. Ik crowdfundde voor 2 jaar mijn eigen ‘basisinkomen’ om dat onafhankelijk te kunnen doen. Ook heb ik begin dit jaar Effectief Altruïsme Nederland mede opgericht. Deze stichting haalt de kennis en inzichten van de wereldwijd groeiende beweging effective altruism naar Nederland.

Lees hier meer over mijn persoonlijke verhaal, en hier een artikel over effectief altruïsme van mijn hand.

Ik wil me de komende jaren verder specialiseren en profileren als adviseur, spreker en schrijver over effectief goed doen. Deels verdien ik hier als Ondernemend Idealist mijn brood mee, en deels doe ik dit pro bono voor Stichting EAN.

Mijn expertise en passie liggen bij vragen als:

Hoe kun je je impact als individu of organisatie meten en vergroten?

Bij welke goede doelen heeft een euro het meeste effect?

Wat drijft ons en wat weerhoudt ons ervan om effectief goed te doen?

Wat voor persoonlijke dilemma's komen er bij kijken als je goed wilt doen? Hoe zorg je dat je zelf gelukkig wordt én anderen helpt? Hoe kun je idealisme met pragmatisme combineren?

Wat zijn de belangrijkste wereldwijde problemen van onze tijd? Hoe kun je verschillende probleemgebieden met elkaar vergelijken?

Daarnaast spreek ik over onderwerpen als:

Het basisinkomen en Nederlandse en internationale experimenten

De toekomst van werk

Sociaal-emotionele ontwikkeling in het onderwijs

De afgelopen jaren heb ik als spreker redelijk wat ervaring opgedaan. Ik gaf tientallen lezingen over het basisinkomen en effectief altruïsme, in binnen- en buitenland en voor een zeer divers publiek. Van bijeenkomsten van een politieke partij, rotary of gemeente; tot gastlezingen bij een hogeschool of universiteit; tot commerciële opdrachten op congressen en evenementen; tot lezingen en panels bij internationale conferenties. Daarnaast heb ik enige ervaring met media-optredens. Zo kwam ik een twintigtal keer op de regionale, nationale en internationale radio en tv; en werd talloze keren door regionale, nationale en internationale pers geïnterviewd.

Lees meer
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer