Sofie van den Enk als dagvoorzitter inhuren

Sofie van den Enk als dagvoorzitter inhuren

Presentatrice, dagvoorzitter

Een goede strategie bepaalt je focus; de beste strategie houdt daarnaast ruimte voor improvisatie.”

Biografie

Sofie van den Enk is één van de gezichten van de Keuringsdienst van Waarde en was te zien als presentatrice van Ouders uit de Kast. Dit najaar presenteerde ze het programma Me Jane You Tarzan, een programma over feminisme. Daarnaast is Sofie columnist voor het vrouwenblad Opzij en schreef ze samen met Eva Munnik het boek De Melkfabriek en het dit jaar verschenen De Schoolfabriek. Tevens is ze ambassadrice van Edukans.

Voorheen was Sofie te zien als presentatrice van onder andere De Rekenkamer, De Medicijnmannen, Eureka, Eilanders en Puberruil Z@pp. Op de radio was zij te horen als presentatrice op 3FM van PS Radio dat ze samen met Paul Rabbering maakte en op Radio 2. In 2014 won ze Wie Is De Mol?. Daarnaast is Sofie columnist geweest voor het blad Ouders Van Nu.

Sofie heeft als presentatrice ruime ervaring op zowel live podia als voor de camera. Ze is een echte vakvrouw. Met haar passie voor presenteren, gevoel voor inhoud en humor en de gave om mensen te verbinden is Sofie een veelgevraagde dagvoorzitter en presentatrice.

 

Al tijdens haar studie Amerikanistiek richt Sofie zich op de media en het theater. In 2001 won ze het Cameretten festival in Rotterdam, waar ze onderdeel uitmaakte van het cabaretduo Anne Jan en Sofie. Het televisievak leert ze bij Max Westerman in New York en in 2006 begint ze als verslaggever bij RTV Utrecht waarbij ze te maken krijgt met serieuze nieuwsonderwerpen, maar ook grappige en ontroerende verhalen uit de provincie. Ze presenteerde het nieuwsprogramma ‘U!Vandaag’, ‘U!Vandaag Kort’ en maakte het programma ‘Villa Hooiberg’.  Al snel werkt Sofie voor de VARA als Jakhals in het programma ‘De Wereld Draait Door.’ In 2008 wint Sofie zelfs de Philip Bloemendalprijs voor aanstormend media talent.

Tegenwoordig is Sofie een van de vaste presentatoren van KRO. Ze presenteert programma’s als ‘Hints’, ‘De Rekenkamer, ‘Eilanders’ en ‘Puberruil Z@PP’. Ook maakt ze radio op 3FM en presenteert ze regelmatig live events voor zeer uitlopende opdrachtgevers. Ze roemen haar soepele en toegankelijke stijl.

Sofie is een grote kleine kanjer op het podium. Ze bespeelt de hele zaal en weet met haar “onschuldige” nieuwsgierigheid te prikkelen en te boeien. Daarnaast is ze niet bang om de olifant in de zaal te benoemen. Ze is de ideale dagvoorzitter voor een interactief seminar.’ – Bas van der Veldt, CEO van AFAS

Het is altijd weer een feestje om met Sofie te werken!’ – Isabel Kleijne, Rabobank

Door haar enthousiasme en vrolijke begeleiding hadden we dankzij Sofie een zeer geslaagd symposium.’ – Saskia Woudenberg, Projectbureau Nieuwe Hollandse waterlinie

 

Fotografie: Persfoto KRO

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Entertainment, media & journalistiek, presenteren

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Presentator Dagvoorzitter Interviewer Panellid

Onderwerpen

Maatschappij Lifestyle & Health Kunst & Cultuur Bedrijfsleven & Management Ondernemen Innovatie & Trends Leiderschap Marketing & Communicatie Duurzaamheid & Sociaal Ondernemerschap Strategie Sales & Klantgerichtheid Motivatie & Inspiratie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Mijn eerste bijbaan was gids op een rondvaartboot in Amsterdam. In rap Nederlands, Engels, Duits en Frans op tijd het smalste huisje aanduiden was best een hele kunst... Je bent daar namelijk sneller voorbij dan dat je "smalste huisje" in 4 talen kunt zeggen.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Ik geloof dat het echte hoogtepunt nog voor me ligt, maar ik heb in mijn werk al een heleboel interessante en opwindende dingen meegemaakt. Hoogtepunt tot nu toe - naast alle pittige interviews als Jakhals en in De Rekenkamer- is toch 'Wie is de Mol?' winnen.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Er gebeurt nog veel meer online, mensen kijken wanneer ze willen. De publieke omroep is definitief veranderd. De NPO neemt programma's af van de oude omroepverenigingen en andere productiehuizen. Presentatoren zijn nauw verbonden met hun eigen formats die ze vaak ook zelf ontwikkelen.

Voor wie heb je grote bewondering?

Anita Witzier en Linda de Mol. Beiden vanwege hun enorme professionaliteit, vakmanschap en status. Ze zijn niet weg te denken uit het Nederlandse medialandschap, hebben charisma en zijn allebei onweerstaanbaar charmant. Een prachtige en onmisbare eigenschap voor topvrouwen van deze tijd.

Wat weet niemand van je?

Dat ik helemaal in mezelf keer vlak voor grote prestaties. Hoe spannender, hoe stiller. En hoe stiller, hoe beter het uiteindelijk wordt op het moment suprême. Ik schakel in een paar seconden van 0 naar 100, puur op adrenaline. Zodra ik op moet, komt alles samen. Een heerlijk moment.

Twitter