Stephan Fellinger als spreker inhuren

Stephan Fellinger als spreker inhuren

Spreker, publisher, marketing, media en ontdekkingsreiziger

Kinderen die binnen de lijntjes kleuren krijgen een sticker van de juf, maar zij die het anders doen blijven met lege handen staan. Terwijl er juist meer van dát soort kinderen nodig zijn!”

Biografie

Als je als kind binnen de lijntjes kleurt krijg je een sticker van de juf, maar als je het anders doet blijf je vaak met lege handen staan. Terwijl er juist meer van dat soort kinderen nodig zijn.

Stephan Fellinger: één van de meest bekroonde sprekers binnen de digitale wereld. Zo werd hij gekozen tot eerste 'Online Mediaman van het Jaar' én is hij in het bezit van de prestigieuze Coq d’Honneur vanwege zijn verdienste voor het marketing- en communicatievak.

Als mede-oprichter van De Zaak van Vertrouwen helpt hij organisaties, samen met jonge talenten nieuwe producten en diensten te ontwikkelen.

Stephan is verder mede-oprichter en bestuursvoorzitter van Stichting SpinAwards. Volgens kenners de Nederlandse Oscars op het gebied van digitaal, creativiteit en technologie. De Stichting SpinAwards staat verder bekend om haar Europese Young Talent programma om digitale toptalenten te scouten en te helpen. Daarnaast is hij jurylid bij de ShoppingAwards, de belangrijkste prijs op gebied van online retail. Ook is hij lid van de advisory board van het Franse wijnhuis Villebois.

Fellinger is een zeer energiek en enthousiast spreker met een schat aan kennis en ervaring op het gebied van de veranderende digitale  wereld (internetpionier sinds 1995) met extra aandacht voor de mentaliteit die nodig om succesvol te zijn in deze turbulente tijden. Bijzonder hierbij is dat zijn ervaringen deelt die hij op heeft gedaan met jong talent teams bij organisaties als RTL, Dela en KNAB.

Over zijn presentatie:

Met jong talent je digitale transformatie versnellen. De opkomst van de buitenbeentjeseconomie.

Zit je in de digitale transformatie van je organisatie? Heb je het gevoel dat jullie de aansluiting missen met jonge talenten? Ben je nieuwsgierig hoe je deze zaken kan combineren? Dan is deze sessie een schot in de roos.

Vragen die aan bod komen:

*Wat is de rol van jonge talenten bij je digitale transformatie?

"Welke "Buitenbeentjes" heb je nodig en hoe pak je dat aan? 

*De zin en onzin over “the War for Talent”?

*Waarom zouden jonge talenten voor jullie willen werken?

*Hoe kun je op een andere manier innoveren?

*Wat zijn de do’s en dont’s bij het samenwerken met jonge talenten?

Fellinger heeft vanuit het Young Talent programma van de SpinAwards al meer dan 10 jaar ervaring met het scouten, begeleiden, samenstellen en koppelen van teams met jonge digitale talenten aan het bedrijfsleven.

Hij gelooft sterk in de rol van jong talent als aanjager van je digitale transformatie. Hij deelt graag zijn ervaringen en laat je zien dat er veel kansen liggen om het beter te doen.

Fellinger’s persoonlijke missie is jonge talenten jouw digitale transformatie te laten versnellen.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Nieuwe media, web 2.0, marketing, branding, innovatie

Talen

Nederlands

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker Dagvoorzitter Panellid

Onderwerpen

Bedrijfsleven & Management Technologie & ICT Innovatie & Trends Marketing & Communicatie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Dat was bij NOS radio op de fonotheek. Ik zorgde samen met een aantal collega's dat radioprogramma's die van te voren waren opgenomen, op de juiste plek en tijdstip in de juiste radiostudio terecht kwamen. In de avonduren studeerde ik. Prachtig om als jongen van 18 mee te kijken in de omroepwereld, ook omdat radio als medium qua cultuur heel dichtbij mijn latere liefde, internet staat.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Ik ben trots dat ik werd verkozen tot de eerste Online Mediaman, een prachtige erkenning van mijn vakgenoten. Sinds 1995 ben ik verliefd op het internet en de mogelijkheden die het geeft, mooi wanneer collega's dan je inspanningen waarderen. Verder ben ik erg trots als bestuursvoorzitter van de SpinAwards op ons Young Talent programma en de talenten die daar uit voortkomen. We willen het digitale denken en de bijbehorende mentaliteit verder verspreiden. Onze ambitie is dit ook op Europees niveau te gaan doen, hard nodig want we moeten zorgen dat onze digitale talenten in Europa blijven.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Mijn vakgebied speelt zich af rondom menselijk gedrag en technologie. We zullen zien dat veel meer branches met disruptieve businessmodellen te maken gaan krijgen. We gaan nieuwe concurrenten zien, uit een totaal andere hoek, met een compleet ander verdienmodel. Om daar mee om te gaan is ook een compleet andere mentaliteit nodig. En we gaan een nog veel mondigere consument en burger zien, die dankzij technologie veel makkelijker zijn tanden zal kunnen laten zien om het daarmee organisaties en overheden echt moeilijk te maken. We zullen daarbij zien dat Vertrouwen een nog belangrijkere rol zal spelen. In een transparante wereld, waar technologie elke dag dominanter wordt en met een mondige consument, zullen organisaties er niet aan ontkomen om beter na te denken over wat ze beloven en wat ze waarmaken.

Voor wie heb je grote bewondering?

Voor mijn grootmoeder. In haar jonge jaren was ze al een succesvol ondernemer, in die tijd extra bijzonder als vrouw. Later begon ze op de Lage Vuursche het beroemdste pannenkoekenhuis van Nederland, de Vuursche Boer. Ook al is ze inmiddels overleden, ze inspireert me nog dagelijks en ik ben blij dat ik haar positieve en nieuwsgierige blik heb mogen erven, inclusief een dosis lef.

Wat weet niemand van je?

Dat ik ooit heb geposeerd voor een reclameposter om Pilates te introduceren in Nederland. Pilates is een trainingsmethode voor lichaam en geest. De foto is vast nog wel ergens op internet terug te vinden.

Twitter