Talitha Muusse als spreker inhuren

Talitha Muusse als spreker inhuren

Dagvoorzitter, Spreker, Ondernemer, Millennial Expert

Dans alsof niemand kijkt”

Biografie

Talitha Muusse is spreker, dagvoorzitter, ondernemer en gangmaker achter een tal van maatschappelijke initiatieven. Talitha studeerde af aan de Eramus Universiteit Rotterdam op het onderwerp 'Duurzaam Leiderschap van Generatie Y'. Sindsdien adviseert ze bedrijven over duurzaamheid, generaties, leiderschap, talentontwikkeling en de samenwerking met de jonge generatie. Als ondernemer is Talitha de drijvende kracht achter de Energieboot: een netwerk bestaande uit meer dan vijftig bedrijven dieyoung professionals helpen bij hetontwikkelen van duurzame energieprojecten. Recent lanceerde zij de stichting Blikverruimers: het eerste opleidingsprogramma in Nederland voor Young Professionals die toezichthouder of commissaris willen worden.

Talitha deed haar ervaring in duurzaamheid en impact ondernemen op als medewerker bij MVO Nederland waar ze zich met name bezighield met de onderwerpen sociale innovatie, duurzame arbeidsmarkt, energietransitie en circulaire economie. Na een aantal jaren verbonden te zijn geweest aan MVO Nederland besloot ze ondernemer te worden. Het initiatief de Duurzame Jonge 100 kwam mede uit haar koker; een verkiezing voor jonge duurzame ondernemers en professionals. Ze richtte zich vervolgens op het helpen van bedrijven bij het ontwikkelen en uitdagen van jong talent door middel van duurzame innovatieprogramma’s als Future Policy Lab en de Energieboot. Een van de spin-offs die hieruit onstond is Start up on the Beach; een traject waarin startups gekoppeld worden aan wetenschappers en bedrijfsleven om hen te helpen bij de groeivragen van hun bedrijf.

Een recent initiatief dat Talitha lanceerde is Blikverruimers; een platform en opleiding voor young professionals die een plek aan de bestuurstafel willen bemachtigen. Kenmerkend voor de initiatieven van Talitha is dat ze maatschappelijke idealen probeert te combineren met commerciële activiteiten; impact first!

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Generatie Y, Nieuwe economie, toekomst, (sociale) innovatie, duurzaamheid, talentontwikkeling, generatievraagstukken, leiderschap

Talen

Engels, Nederlands

Tarief

Vanaf €2000,-

In te huren als

Spreker Panellid Presentator Performer Dagvoorzitter Interviewer

Onderwerpen

Maatschappij Ondernemen Leiderschap Duurzaamheid & Sociaal Ondernemerschap

Interview

Wat was je eerste baantje?

Kassière bij de Albert Heijn XL in Rotterdam. Dus zat ik daar heel de zomer in de koele airco van de supermarkt te werken voor een paar honderd euro. Maar ik had het wel naar mijn zin. Ik vond het heel leuk om een band om te bouwen met de klanten. Zelfs bij een grote supermarkt in een stad waar iedereen anoniem lijkt kan je mensen net iets extra’s geven; zo spaarde ik bijvoorbeeld extra zegeltjes op in mijn kassa voor een oud vrouwtje met een spaarboekje die altijd bij mij in de rij kwam staan. Kleine dingen waar ik nu nog om moet glimlachen als ik eraan denk!

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Ik zou nu moeten zeggen ‘de Koning ontmoeten’. Maar mijn hoogtepunt was toch echt dagvoorzitter zijn op het afscheidscongres van een hele dierbare vriend en mentor van mij, voor wie ik jaren geleden zelf heb gewerkt. Hij verliet als directeur de organisatie die hij zelf had opgericht. Voor de zakelijke relaties van de organisatie werd ik als dagvoorzitter gevraagd om een event neer te zetten dat persoonlijk was en recht deed aan zijn tijd als directeur bij de organisatie. Echt een onwijze eer; maar ook een uitdaging! Ik vond het fantastisch om toen te ervaren hoe je door de juiste vorm, interacties, sprekers, muziek en kunst een zakelijk event kan neerzetten wat inhoudelijk staat als een huis en tegelijkertijd ook persoonlijk wordt en je raakt in het hart.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Over 10 jaar wordt denk ik nog veel beter nagedacht door organisaties over hoe ze de inhoud ook communicatief sterk moeten verpakken om hun doelen te bereiken. We zitten dan niet meer op ieder event naar grijze oude mannen te luisteren op het podium die eenrichtingsverkeer een verhaal afdraaien. Maar we gaan steeds vaker events of werksessies organiseren waarin de deelnemers het verhaal vertellen en centraal staan. Er zit zo vaak zoveel expertise en ervaring in de zaal die zelden wordt benut; zonde! Ook zullen organisaties nog veel meer de kracht gaan omarmen van mensen met een ‘ander of bijzonder’ profiel; ondernemers, creatives, jongeren. Organisaties gaan juist het ontbrekende perspectief uitnodigen en een podium geven op hun events om beter te snappen welke ontwikkelingen in de samenleving hun strategie of verdienmodel beïnvloeden en om krachten te bundelen met onverwachte partijen.

Voor wie heb je grote bewondering?

Makers, doeners en doorzetters. Mensen die hun ideeën en idealen om weten te zetten naar concrete producten of diensten die de wereld een stukje mooier maken.

Wat weet niemand van je?

Dat ik van black & white films hou uit de jaren 40’ en 50’. En een onwijs fan ben van spaghetti-westerns; het liefste met Clint Eastwood in de hoofdrol. Echt mijn guilty pleasure!

Twitter