Talitha Muusse als spreker inhuren

Talitha Muusse als spreker inhuren

Millennial Expert, Generaties, Dagvoorzitter, Spreker, Ondernemer

In een zaal vol mensen een nieuw inzicht geboren zien worden; magisch!”

Biografie

Talitha Muusse is ondernemer en gangmaker achter een tal van maatschappelijke initiatieven. Talitha adviseert bedrijven over duurzaamheid, generaties, talentontwikkeling en de samenwerking met de jonge generatie. Ook is ze de drijvende kracht achter de Energieboot: een netwerk bestaande uit meer dan vijftig bedrijven dieyoung professionals helpen bij het ontwikkelen van duurzame energieprojecten. Recent lanceerde zij de stichting Blikverruimers: het eerste opleidingsprogramma in Nederland voor Young Professionals die toezichthouder of commissaris willen worden. Tenslotte is Talitha een energieke spreker en dagvoorzitter op evenementen en congressen met pit rondom inhoudelijke thema's als duurzaamheid, innovatie en ondernemerschap. 

Talitha deed haar ervaring in duurzaamheid en impact ondernemen op als medewerker bij MVO Nederland waar ze zich met name bezighield met de onderwerpen sociale innovatie, duurzame arbeidsmarkt, energietransitie en circulaire economie. Na een aantal jaren verbonden te zijn geweest aan MVO Nederland besloot ze ondernemer te worden. Het initiatief de Duurzame Jonge 100 kwam mede uit haar koker; een verkiezing voor jonge duurzame ondernemers en professionals. Ze richtte zich vervolgens op het helpen van bedrijven bij het ontwikkelen en uitdagen van jong talent door middel van duurzame innovatieprogramma’s als Future Policy Lab en de Energieboot. Een van de spin-offs die hieruit onstond is Start up on the Beach; een traject waarin startups gekoppeld worden aan wetenschappers en bedrijfsleven om hen te helpen bij de groeivragen van hun bedrijf.

Een recent initiatief dat Talitha lanceerde is Blikverruimers; een platform en opleiding voor young professionals die een plek aan de bestuurstafel willen bemachtigen. Kenmerkend voor de initiatieven van Talitha is dat ze maatschappelijke idealen probeert te combineren met commerciële activiteiten; impact first!

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Millennials, Generatie Y, Nieuwe economie, toekomst, (sociale) innovatie, duurzaamheid, talentontwikkeling, generatievraagstukken, leiderschap

Talen

Engels, Nederlands

Tarief

Vanaf €2000,-

In te huren als

Spreker Panellid Presentator Performer Dagvoorzitter Interviewer

Onderwerpen

Maatschappij Ondernemen Leiderschap Duurzaamheid & Sociaal Ondernemerschap

Interview

Wat was je eerste baantje?

Kassière bij de Albert Heijn XL in Rotterdam. Dus zat ik daar heel de zomer in de koele airco van de supermarkt te werken voor een paar honderd euro. Maar ik had het wel naar mijn zin. Ik vond het heel leuk om een band om te bouwen met de klanten. Zelfs bij een grote supermarkt in een stad waar iedereen anoniem lijkt kan je mensen net iets extra’s geven; zo spaarde ik bijvoorbeeld extra zegeltjes op in mijn kassa voor een oud vrouwtje met een spaarboekje die altijd bij mij in de rij kwam staan. Kleine dingen waar ik nu nog om moet glimlachen als ik eraan denk!

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Kofi Annan interviewen op het Making Waves Congres van het ministerie van Economische Zaken. Het was een eer om met zo een wijs en bewonderenswaardig mens op het podium te staan en de interactie met de zaal te begeleiden. Zeker een hoogtepunt!

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Events zullen nog veel meer als een 'experience' worden bedacht en opgezet waarbij het onderscheidt tussen publiek en sprekers zal vervagen. Dat betekent meer gebruik van nieuwe technologie om interactie te faciliteren en ruimte voor deep democracy concepten en kunstvormen. Ook zal er meer diversiteit merkbaar zijn, zowel bij het publiek als op het podium. Hierdoor zullen evenementen een nog grotere impact hebben op bezoekers!

Voor wie heb je grote bewondering?

Makers, doeners en doorzetters. Mensen die hun ideeën en idealen om weten te zetten naar concrete producten of diensten die de wereld een stukje mooier maken.

Wat weet niemand van je?

Dat ik van black & white films hou uit de jaren 40’ en 50’. En een onwijs fan ben van spaghetti-westerns; het liefste met Clint Eastwood in de hoofdrol. Echt mijn guilty pleasure!

Twitter