Tooske Ragas als spreker inhuren

Tooske Ragas als spreker inhuren

Presentatrice, columniste, en ambassadrice van Stichting Diabetes Onderzoek Nederland (DON)

Niet lullen, maar poetsen!”

Biografie

Na het succesvol afronden van het gymnasium in Zwolle en de studie Engelse Taal- en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Utrecht maakt Tooske haar eerste vlieguren op de Nederlandse televisie als VJ bij muziekzenders TMF en MTV. Het grote publiek omarmt haar wanneer ze Idols gaat presenteren bij RTL 4. RTL Duitsland vraagt haar vervolgens voor de presentatie van het Duitse equivalent Deutschland sucht den Superstar. Live en in het Duits loodst Tooske tientallen miljoenen Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse kijkers twee seizoenen lang succesvol door deze talentenjacht.

In haar kenmerkend heldere, charmante en opgewekte stijl presenteert Tooske de afgelopen jaren tientallen programma’s bij zowel de publieke als de commerciële zenders, waaronder grote live events als het Musical Awards Gala, het Televiezierring Gala, het Beste Idee van Nederland en het Staatsloterij Oudejaarsfeest. 

Op TV, maar ook in het land, komt haar talent het meest tot zijn recht tijdens die live shows en evenementen. Mensen aan elkaar verbinden, oog hebben voor wat er gebeurt in de zaal, iedere deelnemer de aandacht geven die hij verdient en het doel van een event of bijeenkomst nooit uit het oog verliezen. Of het nu mét of zonder camera's is, Tooske is een zeer ervaren, representatieve en opgewekte presentatrice die ieder evenement, groot of klein, met een glimlach in goede banen kan leiden. En dat doet ze net zo makkelijk in het Nederlands, als in het Engels en Duits.

Tooske is ambassadeur van Stichting DON en War Child.

 

Fotografie: Nick van Ormondt

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Moederschap, Emancipatie, Kinderen, Taal, Voorlezen, Schoolprojecten, Gezinsleven, Mode, Gezondheid, Voeding, Sporten, Diabetes, Gehandicapten, Down Syndroom, Koken

Talen

Nederlands, Duits, Engels

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker Presentator Dagvoorzitter Interviewer

Onderwerpen

Maatschappij Lifestyle & Health Onderwijs Kunst & Cultuur Sport Bedrijfsleven & Management Leiderschap Motivatie & Inspiratie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Ik werkte als bruidsmannequin voor een modellenbureau in het oosten van Nederland. Ik liep bruidsmodeshows door heel Nederland. Meestal waren dat shows in winkelcentra of op bruidsbeurzen.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Ik kan echt niet een enkel hoogtepunt kiezen. Toen ik net met werken begon, bij TMF, vloog ik regelmatig naar de VS om daar wereldsterren te interviewen. Heel indrukwekkend. Later deed ik de presentatie van grote live shows als 'Idols', 'het Televiezierring Gala' en 'het Musical Awards Gala'. Ook kippenvel. Onlangs reisde ik voor Warchild naar Colombia. Kon ik helpen een werkelijk verschil te maken in het leven van kinderen in gevaar. Groots.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Over 10 jaar bestaat televisie zoals we dat nu nog kennen niet meer. Kijken we allemaal alleen nog wat we willen, wanneer we willen, waar we willen, op het apparaat van onze voorkeur. Dan wordt het dus nog belangrijker om te kunnen communiceren. Een boodschap over te kunnen brengen.

Voor wie heb je grote bewondering?

Ik heb enorme bewondering voor de miljoenen 'vergeten' vrouwen die mij in onze wereldgeschiedenis zijn voorgegaan. Zij hebben de geschiedenisboeken niet geschreven, komen er weinig in voor, maar waren wel de moeders, echtgenotes en dochters van deze auteurs. Door hen kan ik zijn wie ik ben.

Wat weet niemand van je?

Dat ik bijzonder lenig ben.

Twitter