Typhoon als spreker inhuren

Typhoon als spreker inhuren

Schrijver, dichter, acteur, muzikant, performer, docent, coach, entertainer én inspirator

Laat je liefde niet afhangen van een ander”

Biografie

Typhoon, alias van Glenn de Randamie, is een schrijver, dichter, acteur, muzikant, performer, docent, coach, entertainer én inspirator. Zijn performances worden gezien als “onweerstaanbaar voor het publiek door zijn natuurlijke charme en groot enthousiasme”. Zijn meest recente album, “Lobi da Basi” (“Liefde is de baas”) is verkozen tot “album van het jaar” 2014 en hij was huisartiest van DWDD. Tijdens de afgelopen Koningsdag stond de Koninklijke Familie samen met heel Zwolle mee te springen bij zijn optreden.

Typhoon debuteerde in 2007 met “Tussen licht en lucht”, inmiddels een Nederlandse hiphop klassieker. Zijn langverwachte tweede album, “Lobi da Basi” (“Liefde is de baas”) kwam in juli 2014 uit. Niet alleen slaat het album in als een bom, ook de live optredens worden alom bejubeld als de favoriete live act van dit moment. Typhoon en zijn band waren huisband van “De Wereld Draait Door” en Lobi da Basi werd uitgeroepen tot “album van het jaar” 2014. Tijdens de afgelopen Koningsdag stond de Koninklijke Familie samen met heel Zwolle mee te springen bij zijn optreden.

Voor bedrijven geeft Typhoon spoken word-optredens en voordrachten. Als “inspirational speaker” deelt hij zijn bijzondere verhaal: de verandering van een stotterend jochie tot een vastberaden en succesvolle woordkunstenaar, een “gamechanger”, vol positiviteit en gedrevenheid. Een verhaal over beslissingen en keuzes die hij heeft gemaakt op een fundament van eigenheid, ambitie, instinct, brutaliteit en de wens om mensen bij elkaar te brengen. Typhoon staat voor echtheid.

Typhoon prikkelt professionals om na te denken over hun eigen verhaal, hierover in gesprek te gaan en te delen. Aan de hand van achtergrondverhalen van rapteksten, anekdotes en gesprekken gaat hij samen met professionals op zoek naar inspiratie en toepasbare succesformules van beleidsvoering binnen een bedrijf.

In workshops onder leiding van Typhoon worden bijzondere teksten op maat gemaakt. Op een subtiele manier wordt hier de nadruk gelegd op de thematiek die voor uw bedrijf of evenement van toepassing is, zoals bijvoorbeeld leiderschap, overgave, loslaten of samenwerken. En uiteraard wordt de rap vervolgens uitgevoerd onder professionele begeleiding.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Verbinding, groei, verandering, samenwerking, multicultureel

Talen

Nederlands

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker Panellid Performer

Onderwerpen

Maatschappij Leiderschap Kunst & Cultuur Motivatie & Inspiratie Ondernemen

Interview

Wat was je eerste baantje?

Dat was een krantenwijk.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Het optreden op Lowlands 2014 in een uitpuilende Bravo. Alles kwam samen; de ingeloste verwachting van ons als live act, het overdonderende succes van de plaat, de eenwording van ons met het publiek en als klap op de vuurpijl de zon die doorbrak. En dat terwijl het de hele dag had geregend.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Mijn vakgebied is best wel breed. Ik ben een verhalenverteller, performer en ondernemer en dat is verdeeld over verschillende "kunstvormen". Door deze unieke combinatie kan ik niet in algemeenheden spreken, maar ik denk dat combineren en specialiseren wel de sleutel zijn tot groei.

Voor wie heb je grote bewondering?

Proactieve mensen met een liefdevolle instelling die niet vies zijn van zelfkritiek.

Wat weet niemand van je?

Achter het ietwat romantische kunstenaarschap schuilt ook een scherpe verbinder met zakelijk inzicht.