Vivianne Bendermacher als spreker inhuren

Vivianne Bendermacher als spreker inhuren (14-01-1982)

Ondernemer, Tech expert

Biografie

Vivianne is de oprichter van Techionista. Met Techionista zet Vivianne zich samen met haar co-founder Tamira van Roeyen in voor de empowerment van vrouwen via technologie. Dat doet ze onder andere door het organiseren van bij- en omscholingstrajecten voor vrouwen vanuit Techionista in samenwerking met onder meer Microsoft. Vivianne is ook Tech expert bij RTL Boulevard en Tech-columnist voor Technisch Weekblad. Ze deelt graag haar enthousiasme op het podium als spreker of dagvoorzitter.

Al op haar 26e werd Vivianne hoofdredacteur van het wetenschapsmerk KIJK. Op dat moment was ze de jongste hoofdredacteur van Nederland. Op haar 33e besloot Vivianne het helemaal anders te doen en de lat hoger te leggen. Ze zegde haar baan als hoofdredacteur van vrouwenmerk VIVA op en besloot zich volledig toe te leggen op haar bedrijf Techionista. Ze hoopt technologie in Nederland een vrouwelijker gezicht geven. Want dat is nodig, vindt Vivianne. Volgens haar wordt de wereld van technologie en digitale innovatie nog altijd erg gedomineerd door mannen. Dat vindt ze zonde, zeker omdat vrouwen volgens het World Economic Forum (meer dan mannen) door opkomende technologie zoals robotisering en automatisering hun baan zullen verliezen de komende jaren. Juist zij zouden baat hebben wij een carrièreswitch richting ICT en technologie. Ook fijn voor bedrijven: zij krijgen hun openstaande ICT-vacatures tenslotte nu al bijna niet meer ingevuld. Als Techionista hoopt ze enerzijds vrouwen enthousiast te krijgen voor technologie en aan de andere kant een vrouwelijke nuance te bieden wanneer het om tech gaat. Buiten haar eigen kanalen, zoals Techionista.com, doet ze dat via optredens voor landelijke radio en tv, door dagvoorzitter te zijn op events en op te treden als spreker.

Door Vivianne haar ervaring, geweldige sprekerskwaliteit en enthousiasme weet ze haar verhaal geweldig over te brengen. Haar doel is pas bereikt wanneer het publiek de zaal verlaat vol nieuwe energie.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Trendwatcher, innovatieve technologie

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

In te huren als

Spreker Dagvoorzitter

Onderwerpen

Innovatie & Trends Wetenschap Technologie & ICT

Twitter