Willem Middelkoop als spreker inhuren

Willem Middelkoop als spreker inhuren

Oprichter van het Commodity Discovery Fund en publicist.

The Big Reset”

Biografie

Willem Middelkoop (1962) is oprichter van het Commodity Discovery Fund en publicist. Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker en columnist. Hij verwierf landelijke bekendheid als marktcommentator bij RTLZ en als regelmatige gast van 'De Wereld Draait Door' en 'Pauw & Witteman'.

Middelkoop waarschuwde in zijn eerste boek 'Als de dollar valt' (2007) voor een naderende kredietcrisis. In de jaren er na verschenen 'De permanente oliecrisis' (2008), 'Overleef de kredietcrisis' (2009),  'Goud en het geheim van geld' (2012) en 'The Big Reset' (2014). In totaal verkocht hij meer dan 100.000 exemplaren van zijn boeken. 

Willem studeerde als ingenieur af aan de HTS voor de confectie-industrie (1986), maar ontwikkelt zich eerst vooral als (foto)journalist. Zijn foto's en verhalen verschijnen in vrijwel alle landelijke dag- en weekbladen. In 1986 publiceert de Britse Sunday Times zijn documentaire fotoserie over zakkenrollende zigeunerkinderen in Parijs. In totaal wint hij tussen 1986 en 1999 acht verschillende prijzen in de jaarlijkse Zilveren Camerawedstrijd.

Vanuit persoonlijke interesse verdiept hij zich sinds eind jaren tachtig ook in de historie van het financiële systeem. Vanaf 1998 publiceert hij hierover in Het Parool en IEX. Vanaf de start van RTL Z in 2001 werkt hij als freelance beurscommentator vanaf Beursplein 5.

Naast zijn werk als zelfstandig fotojournalist richt hij zich steeds meer op zakelijke kansen. Een Russisch avontuur in houtexport, kort na de ineenstorting van het communisme, mislukt begin jaren negentig. Als investeerder in Amsterdamse appartementen aan expats heeft hij vanaf 2005 wel succes. Na het ploffen van de internetbubbel krijgt hij hoogtevrees en besluit zijn appartementen te verkopen om de winsten veilig te stellen. Het geld investeert hij in Canadese goud- en zilveraandelen.

Na mooie winsten in 2003, beginnen deze in 2004 sterk in waarde te dalen. Maar aandelen van bedrijven die dat jaar nieuwe goudaders ontdekken blijven stijgen. Met deze kennis specialiseert hij zich in grondstofontdekkingen ('Discovery Investing'). Hieruit onstaat in 2008 het succesvolle Gold & Discovery Fund. De naam werd in april 2012 gewijzigd in Commodity Discovery Fund.

Om het aankopen van edelmetaal voor beleggers en spaarders weer eenvoudig te maken opende Middelkoop eind 2008 ook de webshop amsterdamgold.com. Binnen drie jaar was amsterdamgold.com marktleider in de verkoop van goudbaren in Nederland en werd een jaarlijkse omzet van meer dan 100 miljoen bereikt. In juli 2011 verkocht hij zijn aandelen aan het beursgenoteerde Value8 van Peter Paul de Vries.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Economie, financiën, journalistiek, politiek, de dollar, grondstoffen

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Vanaf €2350,-

In te huren als

Spreker Dagvoorzitter Panellid

Onderwerpen

Maatschappij Economie & Financien Ondernemen Bestuur & Beleid & Politiek

Twitter

Boeken

The Big Reset: How Bankers Are Blowing Up the Financial System

Willem Middelkoop is ondernemer en publicist en werd bekend als marktc...

Bestel