William Cortvriendt als spreker inhuren

William Cortvriendt als spreker inhuren

Arts en auteur

Maak je niet dik”

Biografie

Gezond 100 jaar oud worden gebaseerd op gepubliceerde wetenschap... Ja dat kan!

William Cortvriendt (1956) is arts en heeft geneeskunde gestudeerd in Utrecht en bedrijfskunde in de VS en Zwitserland. Hij heeft een veelzijdige loopbaan achter de rug als arts, consultant bij McKinsey, medisch directeur en vice-president bij diverse multinationale medische ondernemingen, ondernemer en private investeerder bij jonge medische bedrijven.

Hij is tevens auteur van de internationale bestsellers 'Living a Century or More' en 'Hoe word je 100?' en het recent verschenen boek 'Maak je niet dik'. In zijn boek ‘Hoe word je 100?’ heeft hij de wetenschappelijke basis gelegd voor veranderingen in levensstijl die ervoor kunnen zorgen dat aandoeningen zoals obesitas, hartaanvallen, diabetes en kanker daadwerkelijk voorkomen kunnen worden. Deze wetenschappelijke bevindingen zijn toegepast en te zien in de zesdelige tv-serie ‘Hoe word ik 100?’ die door omroep MAX op NPO1 is uitgezonden in november en december 2016 op de NPO1. 

Daarnaast is William internationaal columnist waaronder in Nederland bij HP/deTijd. Ook is hij regelmatig te gast op radio en TV in Nederland en België bij onder andere 'RTL Late Night', 'Van Liempt Live', 'Koffietijd', 'Reyers Laat' en 'Van Gils en Gasten'.

William Cortvriendt is een veelgevraagd spreker voor het geven van inspirerende lezingen bij diverse evenementen georganiseerd door bedrijven, ziekenhuizen en andere gezondheidsinstellingen, het Rotterdam Science Festival, Kika Fondsenwerving, Masterclass Vitaal Ondernemen en de Gezondheidsbeurs. Het onderwerp van zijn lezingen bestaat uit wat nu wel en niet bewezen gezond is en hoe wij dat zelf positief kunnen beïnvloeden. De specifieke inhoud en duur van zijn lezingen kan daarbij worden aangepast aan de specifieke wensen van de opdrachtgever. 

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Gezondheid, vitaliteit

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Vanaf €1250,-

In te huren als

Spreker Dagvoorzitter

Onderwerpen

Lifestyle & Health Maatschappij Kunst & Cultuur

Boeken

Hoe word je 100?

William Cortvriendt vertelt ons in Hoe word je 100?' de wetenschappeli...

Bestel

Maak je niet dik

Elk jaar telt Nederland tussen de 6.000 en 13.000 onnodige sterfgevall...

Bestel