Vakgebied

Thema's

In te huren als

Talen

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Winy Maas (17-1-1959) is een architect, landschapsarchitect, hoogleraar en urbanist. Hij is mede-oprichter en hoofdarchitect van MVRDV, een interdisciplinaire studie die werkt op het snijvlak van architectuur en stedenbouw. De bekroonde Nederlandse praktijk is opgezet door Maas naast Jacob van Rijs en Nathalie de Vries inn 193 en heeft een internationale identiteit opgebouwd met een grote verscheidenheid aan gebouwen, steden en landschappen die innovatief, experimenteel en theoretisch zijn.

Maas heeft gestudeerd aan de Rijks Hogere School voor Tuin- en Landschapsinrichting in Boskoop, hij studeerde af als landschapsarchitect. In 1990 behaalde hij zijn diploma aan de Technische Universiteit Delft.

Enkele gebouwen van zijn hand zijn van het televisiecentrum Villa PRO en de woon-zorgcomplexen in Amsterdam. Ook de Markthal in Rotterdam en Boekenberg in Spijkenisse zijn van zijn hand.

In 2008 richtte Winy Maas The Why Factor op aan de TU Delft, een onderzoeksinstituut dat hij als directeur leidt en de mogelijkheden voor de ontwikkeling van onze steden onderzoekt door zich te concentreren op de productie van modellen en visualisaties voor steden van de toekomst. The Why Factor werkt intensief samen met andere academische instituten over de hele wereld.

In 2010 was Maas gastdocent architectuur aan het Massachusettes Insitute of Technology. Hij is ook hoogleraar architectuur aan de faculiteit Archetitectuur van de Technische Universiteit Delft. Daarvoor gaf hij les aan de Yale-universiteit. Ter gelgenheid van Koningsdag 2015 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Nederlandse Leeuw.

Lees meer
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer