Vakgebied

Thema's

In te huren als

Spreker

Talen

Engels

Tarief

Vanaf € 30

Biografie

Biografie

Yanis Varoufakis was in 2015 minister van Financiën van Griekenland.


Yanis Varoufakis doceerde economie en econometrie aan de University of Essex en de University East Anglia. In 1988 bracht hij een jaar door aan de Universiteit van Cambridge. Van 1989-2000 doceerde hij als hoofddocent economie aan de afdeling economie van de universiteit van Sydney en in 2000 accepteerde hij het aanbod om hoogleraar economische theorie te worden aan de universiteit van Athene.


Van 2004-2006 was Yanis Varoufakis economisch adviseur van George Papandreou, toen leider van de oppositie werd in 2004 tot 2006. In 2012 werd Varoufakis Economist-in-Residence bij Valve Corporation. Hij deed onderzoek naar de virtuele economie op het digitale Steam-leveringsplatform, waarbij hij specifiek keek naar wisselkoersen en handelstekorten. Van 2013 tot 2014 gaf hij les aan de Lyndon B. Johnson School of Public Affairs aan de Universiteit van Texas in Austin als gastprofessor.


Op 25 januari 2015 werd Yanis Varoufakis door de premier Alexis Tsipras benoemd tot minister van Financiën na de verkiezingsoverwinning van Syriza bij de parlementsverkiezingen. Varoufakis nam op 6 juli 2015 ontslag als minister van Financiën.


Yanis Varoufakis studeerde economie in het VK, eerst aan de University of Essex en vervolgens wiskundige statistiek aan de University of Birmingham. Hij heeft een doctoraat in economie.


Yanis Varoufakis heeft verschillende boeken geschreven over speltheorie, micro-economie en macro-economie.

Lees meer
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer