Kasper van Kooten als spreker inhuren

Kasper van Kooten als spreker inhuren

Cabaretier, spreker, muzikant

Doorgaan tot het tegendeel bewezen is.”

Biografie

Kasper van Kooten is entertainer en creatief ondernemer. We kennen hem ondermeer als Peter F. de Boer in het legendarische All Stars, als vast teamlid van Jeroen van Koningsbrugge in Beste Kijkers, maar natuurlijk ook als cabaretier en zanger in de Nederlandse theaters. Hij staat bekend om zijn veelzijdigheid en de energie waarmee hij alles doet.

Kasper studeert in 1996 af aan de theaterschool Amsterdam en begint direct met veel werk als acteur in films en televisieseries. Zo is hij te zien in All Stars, de door hem bedachte komische jeugdreeks Toscane en als presentator van Willem Wever en recenter Groeten Uit 19xx. In Divorce, Moordvrouw, Wat Als, de Co-assistent en Smeris vertolkte hij de laatste jaren belangrijke rollen als acteur. De speelfilms Ventoux en Old Stars betekenden hoofdrollen voor Van Kooten. Daarnaast geeft kasper regelmatig zakelijke optredens. 

Cabaretier | Dagvoorzitter | Spreker | DansPaleis Van Kooten ®

Door zijn enorme bandbreedte is Kasper van Kooten wellicht de ideale partner voor uw evenement. Het is namelijk mogelijk om hem in te zetten als cabaretier die uw happening opluistert met een half uur durend, op maat gesneden optreden vol geestige verhalen, rake typeringen en flitsende interactie.

Maar Van Kooten is ook een gedroomde dagvoorzitter die alles met plezier en humor in goede banen leidt. Het is zelfs mogelijk om een geestige speech of column op maat van hem te ontvangen, of om hem als gastspreker te laten optreden met één van zijn verhalende speeches over succes, samenwerking, humor en actualiteit.

Ten slotte kan hij dan met zijn eigen Danspaleis Van Kooten de knallende afsluiting van een feest of evenement verzorgen! Een unique selling point voor deze creative duizendpoot. DansPaleis is een daverend muziekspektakel met volledige band waarbij de grootste danshits uit de jaren 70, 80 en 90 in nieuwe jasjes worden gestoken. Dansbaarheid gegarandeerd! Kijk op www.danspaleis.tv voor de diverse mogelijkheden.

Theater
In het theater staat Kasper van Kooten vanaf 2002 met zowel solo theatershows als liedjesprogramma’s met zijn band. Hij maakte tot nu in totaal 9 theaterprogramma’s waarvan er twee zelfs de nominatie ‘beste programma van het seizoen’ krijgen (de Poelifinario prijs) In het theater wordt hij vooral geroemd om zijn mooie verhalen, rake types en grote muzikaliteit en improvisatievermogen. De Volkskrant gaf ooit de maximale 5 sterrren en noemde hem ‘een tovenaar’. In 2019 zal hij opnieuw in de theaters staan. Zowel met zijn band als solo. In 2005 won Van Kooten de Zilveren Harp voor zijn muzikale belofte.

Televisie
Kasper wint samen met zijn All Stars-makkers ook de internationale Emmy Award in New York. Beste drama-serie internationaal van het jaar 2000. Ook Willem Wever, dat hij dat jaar presenteert wordt genomineerd voor de Emmy Awards. Sinds begin 2017 heeft Kasper zijn eigen tv-productiebedrijf www.formatters.tv , waarmee hij concepten en formats ontwikkelt voor televisie, film, online media en branded content.

Schrijven
Van Kooten publiceerde twee romans. In 2011 verschijnt Het wonderlijke leven van Jackie Fontanel, en in 2013 Karakters. Ook schrijft hij scenario’s voor All Stars en de RTL4 serie Wat als?, waarin hij zelf ook speelt. Kasper wordt met regelmaat gevraagd voor gastcolumns (o.a. Volkskrant, Broadcast Magazine) en schrijft scènes voor zijn eigen tv-programma’s. In zijn liedteksten kan hij dan ook veel kwijt, in combinatie met muziek.

Voice-over
Kasper levert als stemacteur bijdrages aan de nasynchronisatie van grote films, zoals Stuart Little & Monsters & Co. Daarnaast doet hij al jaren de vaste voice-over voor grote corporate bedrijven. Die van De Hamsters van Albert Heijn, bijvoorbeeld. Als stem-imitator trad hij o.a. op in de radioshow van Edwin Evers, bij het radio2 WK journaal en in Wat Een Poppenkast van Talpa.

Personality
Met regelmaat is Kasper te gast in televisieshows als Pauw, Jinek, Late Night en DWDD, waarin hij moeiteloos meepraat over actuele onderwerpen en net zo makkelijk en spontaan een microfoon pakt om een anekdote, grap of lied ten gehore te brengen.

Drummer
Als muzikant drumde hij met o.a. Acda & de Munnik, Candy Dulfer en Bertolf.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Muziek en cabaret

Talen

Nederlands, Engels, Frans, Spaans

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker Panellid Presentator Dagvoorzitter Interviewer Performer

Onderwerpen

Lifestyle & Health Kunst & Cultuur Cabaret & Entertainment

Interview

Wat was je eerste baantje?

Bordenwasser.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Emmy Award winnen in New York (voor All Stars).

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Mijn creativiteit en flexibiliteit zullen mij altijd opportunities bieden.

Voor wie heb je grote bewondering?

Voor iedereen die vol overtuiging zijn ideeën uitwerkt.

Wat weet niemand van je?

Dat ik dat zelfs hier nooit zou zeggen.

Twitter

Boeken

Karakters

‘Roem is verreweg de bekendste depressie,’ is een van de gevleugelde u...

Bestel